Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 23:12 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Ten grzyb to ostatnio jakaś paranoja. Istna Masakra :twisted:
Musimy to świństwo powstrzymać :|

A na razie mykam SPAĆ - padam na twarz :roll:
MIKUŚ

Post » Pt paź 30, 2009 7:35 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

witam w piąteczek
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt paź 30, 2009 8:58 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

MartynaP pisze:czy ktoś wybiera się do schronu w najblizszym czasie???

Jak coś mogę w sobotę podjechać :) mam mały luz :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 30, 2009 12:18 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Pamiętacie rudego Edwinka który przebywał w naszej Kociej Chatce :) Dziś rozmawiałam z p. Krzyśkem u którego Edwinek znalazł domek :) Edwninek ma obecnie na imię RYSZARD :D Waży 2,5 kg, chłopak robi się coraz śmielszy - w każdym razie już zdążył stłuc parę rzeczy 8O Jednak kociak dalej charczy i chrapie przy oddychaniu, byli z nim już u tzrzech weterynarzy robione miał RTG które nie wykazało nic niepokojacego, pan Doktor stwierdził , iż przyczyną tego może być osłabienie mięśni krtani :( ale generalnie nic mu innego nie dolega. Można to podobnież leczyć farmaucetycznie, ale chwilowo jeszcze nie podjęli decyzji bo kociak jest po dwóch antybiotykach, które nie przyniosły spodziewanej poprawy. Oprócz tego to p. Krzysztof mówi, że chyba Ryszard zakochał się w legwanie :ryk: bo potrafi siedzieć bardzo długo koło terarium i obserwować legwana, a jak mu się znudzi to obserwuje rybki :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 30, 2009 13:45 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

terenia1 pisze:Pamiętacie rudego Edwinka który przebywał w naszej Kociej Chatce :) Dziś rozmawiałam z p. Krzyśkem u którego Edwinek znalazł domek :) Edwninek ma obecnie na imię RYSZARD :D Waży 2,5 kg, chłopak robi się coraz śmielszy - w każdym razie już zdążył stłuc parę rzeczy 8O Jednak kociak dalej charczy i chrapie przy oddychaniu, byli z nim już u tzrzech weterynarzy robione miał RTG które nie wykazało nic niepokojacego, pan Doktor stwierdził , iż przyczyną tego może być osłabienie mięśni krtani :( ale generalnie nic mu innego nie dolega. Można to podobnież leczyć farmaucetycznie, ale chwilowo jeszcze nie podjęli decyzji bo kociak jest po dwóch antybiotykach, które nie przyniosły spodziewanej poprawy. Oprócz tego to p. Krzysztof mówi, że chyba Ryszard zakochał się w legwanie :ryk: bo potrafi siedzieć bardzo długo koło terarium i obserwować legwana, a jak mu się znudzi to obserwuje rybki :)

no to miodzio :) rybki rozumiem ale legwan?? on się rusza wogóle??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt paź 30, 2009 15:20 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

to na początek weekendu opowiem wam śmieszną historię - znajoma znajomego kupiła sobie węża boa- wąż nazwijmy go Kazik, był bardzo friendly, pelzał po mieszkaniu, nawet ładował się do łóżka. Kazik rósł i zrobił sią całkiem konkrenty długościowo. Znajoma była dumna z Kazika, że taki mądry, zadomowiony tylko zastanawiała się czemu Kazik w łóżku obok niej się pręży i wyciąga wzdłuż. Zaciekawiona zapytała gościa w zoo, od węży. I co się okazało? Proszę bez kosmatych myśli......
Kazik się prężył zeby sobie zmierzyć czy aby znajoma mu się zmieści w paszczy i na długość w brzuchu :ryk:
niestety na drugi dzień wylądował w zoo......

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 30, 2009 16:25 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Filomen pisze:Kazik się prężył zeby sobie zmierzyć czy aby znajoma mu się zmieści w paszczy i na długość w brzuchu :ryk: niestety na drugi dzień wylądował w zoo......

buahahahahaha
super :ok:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Pt paź 30, 2009 17:16 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Cholera z Korniszonem jest coś nie tak.Zwymiotował dziś dwie glisty :( Odrobaczyłam go pierwszą dawka pyrantelum.Mam nadzieję że sie pozbiera.
Przydałby mu się mądry domek tymczasowy :roll:
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 30, 2009 17:20 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

mar_tika pisze:
Ewa nie wiem czy to wina antybiotyku.Piter nie byl na antybiotyku i też go zlapało.Grzyba na 100% przywlekliśmy ze schronu z kwarantanny.Czyli oprócz syfu jaki tam panuje w gratisie mamy jeszcze grzyba :roll:

My szczepimy koty felisvakiem(nie wiem czy tak to się pisze),bo poprostu na kociarni zaczyna się dziać nieciekawie :roll:

Marta, Teresa, mam w domu FUNGIDERM na grzyba, jest tego 3/4 butelki. Moze przywioze jutro, jesli jest potrzebny ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt paź 30, 2009 18:46 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Iweta pisze:
mar_tika pisze:
Ewa nie wiem czy to wina antybiotyku.Piter nie byl na antybiotyku i też go zlapało.Grzyba na 100% przywlekliśmy ze schronu z kwarantanny.Czyli oprócz syfu jaki tam panuje w gratisie mamy jeszcze grzyba :roll:

My szczepimy koty felisvakiem(nie wiem czy tak to się pisze),bo poprostu na kociarni zaczyna się dziać nieciekawie :roll:

Marta, Teresa, mam w domu FUNGIDERM na grzyba, jest tego 3/4 butelki. Moze przywioze jutro, jesli jest potrzebny ?

Jak najbardziej nam się przyda :D Obecnie mamy zmasowany atak grzyba na kociarni :roll:

mar_tika

Post » Pt paź 30, 2009 19:32 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Czy ktoś zna jakiś sposób na wzdęcia u kota?
Mój szacowny s-Radża jest strasznym pierdziochem :roll: Niby jelitka zaczęły pracować i je ladnie i zalatwia się, jednak obok grzyba ma niestety strasznie zagazowane jelita :roll: W nocy mam istny koncert :roll:
Myślałm już o koperku .Czy to dobry pomysł?

mar_tika

Post » Pt paź 30, 2009 20:28 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Bezpieczniej espumisan w kropelkach dla niemowląt
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt paź 30, 2009 20:40 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

majencja pisze:Bezpieczniej espumisan w kropelkach dla niemowląt

Dzięki Maja to jutro zakupie i zaczne podawać.A jakie dawkowanie tak jak na ulotce?czy zmniejszyć dawkę?

mar_tika

Post » Pt paź 30, 2009 20:53 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

majencja pisze:Bezpieczniej espumisan w kropelkach dla niemowląt

ja tez dawalam bratu Diesla co ma brzuch jak balon i tez pierdzi jak stary 8O

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 30, 2009 21:31 Re: Sosnowiec - szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Pewnie trza będzie trochę zmniejszyć dawkowanie, to się nie wchłania z przewodu pokarmowego więc nie zaszkodzi
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]