!!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 19:16 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

To nie jest tak.. ja staram się myśleć rozsądnie po prostu - szkoda mi kotkę narażać na psa, ale skoro nie ma gdzie się podziać, to spróbujemy. Zostanie na dt, zobaczymy, co dalej. Kilka ogłoszeń jest w necie :ok:

Koteczka nie mogłaby pójść np. do stadniny w tym momencie, bo myślę, że mogłaby uciec gdzieś i się zgubić. Podobnie myślę o domku wychodzącym.. W tym momencie może pójść jedynie do mieszkania.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 30, 2009 9:58 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Wydaje mi się, że stadnina byłaby jednak dla niej dobrym miejscem. Pod warunkiem, ze byliby tam odpowiedzialni ludzie i jakiś czas przetrzymaliby kotkę w zamkniętym pomieszczeniu, a później dopiero pozwolili jej wychodzić. Kot nie oddala się za bardzo od miejsca, w którym czuje się bezpiecznie - stopniowo poszerza swój teren i wraca. Trzeba by było podzwonić, poszukać...

Niestety nie udało mi się wziąć jej na ręce :(
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt paź 30, 2009 10:06 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Marylo, a może usiądź koło niej na parapecie i ją sobie delikatnie przełóź? Może w ten sposób się ośmieli?:)

Kocia dusza

Post » Pt paź 30, 2009 10:23 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Za mało miejsca, kotka zajmuje prawie cały parapet. Próbowałam wziąć ja powoli i delikatnie spokojnie do niej mówiąc, ale nie chciałam nic robić na siłę. Uciekła :(
Obrazek

maria_z

Post » Pt paź 30, 2009 10:31 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Jak ją przekładłam w samochodzie, to też się w pewnej chwili spłoszyła, ale uspokoiła się za chwilę. Przykro mi, że wkładasz serce, a ona "mało współpracuje", ale widać traumy z preszłości cały czas ją prześladują. Zobaczymy, jak będzie u mnie. Może jest tak, że w małym pomieszczeniu (u mnie łazienka) czuła się bezpieczniej i na wiele sobie pozwalała, a na dużej przestrzeni pełnej zakamarków woli się chować. Zobaczymy, jak będzie u mnie. Też trafi do pokoju. Pewnie przez pierwsze 2 tygodnie jej nawet nie zobaczę ;-)
A ze szwem wszystko w porządku?

Kocia dusza

Post » Pt paź 30, 2009 10:45 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:A ze szwem wszystko w porządku?

Przyznam, że nie oglądałam jej brzuszka, dzisiaj spróbuję przynajmniej pomacać. Mam nadzieję, że jest ok.
Koteczka ładnie wygląda i ładnie je, futerko też ma ładne, nie sprawia wrażenia, że została zabrana ze śmietnika. Może po prostu tak szybko dochodzi do siebie, tylko ten brak zaufania... wymaga czasu...
Obrazek

maria_z

Post » Pt paź 30, 2009 10:49 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Futerko teraz ma ładniejsze - po pojawieniu się kociaków więcej ludzi ją dokarmiało, a po stracie maluszków wyraźnie wypiękniała..

Kocia dusza

Post » Pon lis 02, 2009 16:02 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

To jest kotka, której nie widać :wink: Ale chociaż jej nie widać, to zrzuciła z parapetu skrzynkę z bazylią (to już były takie nędzne resztki bazylii, trochę nawet uratowaliśmy). Od trzech dni ma otwarte drzwi do pokoju, trochę próbuje zwiedzać mieszkanie, ale nieśmiało; weszła do łazienki, przestraszyła się i schowała się pod wannę. Na szczęście jak nas nie było w domu to wyszła i nie trzeba było kuć kafelków :)
Obrazek

maria_z

Post » Pon lis 02, 2009 17:48 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

:ok:
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Pon lis 02, 2009 22:30 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia Duszo, mam pytanie o małego kotka, którego dokarmiałaś ( chyba czarny z białym, bardzo miziasty ), co z nim?
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Pon lis 02, 2009 22:38 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Nie mam obecnie samochodu, żeby tam pojechać (wiem, głupia wymówka, ale komunikacja tam nie jeździ..)
Może będę miała dla nich budkę, o ile mieszkańcy się zgodzą.

Kocia dusza

Post » Pon lis 02, 2009 23:05 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

To by było super, proszę daj znać jak tam pojedziesz, co u niego. Trzymam kciuki za koteczka :ok:
Wiem jak to jest, moja mama walczyła o budki dla kotków, które dokarmia ( w mieście obok ), ale wywalczyła z mieszkańcami. Tata ( kochany ) zrobił budki i dzięki temu jakoś dają sobie radę w zimie ( a minęło ich już kilka ).
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Śro lis 04, 2009 11:07 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Mam prawdopodobnie dla kociaków i 2 dorosłych 1 dużą budę. Może w weekend uda się podwieźć..

Marmurka dziś przyjeżdża do mnie. Mąż ją przywiezie (ja nie powinnam się z domu ruszać :(). Pokój przygotowany, miejsce na parapecie też. Ma pół parapetu z kocykiem - zastanawiam się, czy na pozostałej części mogą stać kwiaty - czy mi ich nie przewróci hmm..

Kocia dusza

Post » Śro lis 04, 2009 11:14 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:Mam prawdopodobnie dla kociaków i 2 dorosłych 1 dużą budę. Może w weekend uda się podwieźć..

Marmurka dziś przyjeżdża do mnie. Mąż ją przywiezie (ja nie powinnam się z domu ruszać :(). Pokój przygotowany, miejsce na parapecie też. Ma pół parapetu z kocykiem - zastanawiam się, czy na pozostałej części mogą stać kwiaty - czy mi ich nie przewróci hmm..

Nie powinna, koty zazwyczaj są delikatne i poruszają się z niezwykłą gracją (no chyba, że to kociaki :D). Mam u siebie koteczkę Amelkę, która rozebrała mi wczoraj bukiet kwiatów zdejmując z główki płatek po płateczku. Ot prezycja ;)

ps. korale doszły, ślicznie dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro lis 04, 2009 11:22 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

O! A to artystka! :-)
Ja się boję, że ona chcąc np. uciec przede mną pozrzuca mi wszystko ;-)
Korale dopiero teraz doszły? Czy był jakiś strajk? 8O

Kocia dusza

[poprzednia][następna]