Kardamon i przyjaciele (od s. 50) Zojka w DS (od 93)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 19:25 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Znajdzie przeciez rudziak przytulak, musi :roll:
trzymam kciuki nieustajaco bo piekny kot jest.
Tylko tym bardziej nie dla moich rodzicow, skoro sie dogaduje z innymi kotami (i to bardzo sadzac po zdjeciach) a u moich rodzicow kot bedzie na pewno jeden...
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Śro paź 28, 2009 19:28 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Obrazek

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 29, 2009 10:39 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

hanelka odbierz pw lub maila!
No chyba ze coś pokręciłam.

Za domek dla koteczka :lol: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 29, 2009 12:34 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Mam nadzieję, że Beasia będzie nas dalej odwiedzać, niezrażona moim rozpaczliwym fukaniem :wink:

Rude przytuladło skacze po domek!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 29, 2009 12:58 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

oczywiście, że jestem (tak łatwo się mnie nie pozbędziesz :mrgreen: )
Koteczkowi życzę najlepszego domku na świecie i gdyby nie zdecydowany opór reszty mojej rodziny to ja starałabym się o przychylność Twoją i koteczka by dać mu domek :?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw paź 29, 2009 13:21 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Beasia pisze:oczywiście, że jestem (tak łatwo się mnie nie pozbędziesz :mrgreen: )

I dobrze! :D
Obrazek

hanelka

Post » Czw paź 29, 2009 14:59 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

podrzuce jeszcze raz i lece do domku bez kompa ale z kotami :lol:
Oj o rodzinie zapomniałam :wink: przecie jest :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 29, 2009 17:04 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Obrazek

izydorka

Post » Czw paź 29, 2009 22:09 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

lorraine pisze:Znajdzie przeciez rudziak przytulak, musi :roll:
trzymam kciuki nieustajaco bo piekny kot jest.
Tylko tym bardziej nie dla moich rodzicow, skoro sie dogaduje z innymi kotami (i to bardzo sadzac po zdjeciach) a u moich rodzicow kot bedzie na pewno jeden...

Tak, odkąd się przekonał, że inne koty nie są stworzone po to, żeby go zabić, bardzo je polubił i chyba jako jedynak nie byłby szczęśliwy, żeby nie powiedzieć: byłby nieszczęśliwy.

Położyłam na chwilę moją kurtkę na łóżku. Natychmiast została zagospodarowana. :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Ten szary to Maniek, mój najlepszy przyjaciel. Jak mnie duża przyniosła do domu, to najpierw siedziałem zamknięty w kuchni sam. Bardzo mi się nudziło, ale duża przychodziła do mnie tak często, jak mogła. A te inne koty, to przychodziły tylko na jedzenie. Ale strasznie się ich bałem, syczałem na wszystkich i plułem. I na Mańka też. Okropnie na niego plułem i syczałem też. A nawet biłem go po głowie i spychałem ze stołu, jak próbował jeść. I wbiegałem na niego. I wskakiwałem też. A on tylko patrzył na mnie zdziwiony, przewracał oczami i wychodził.
Raz tylko zapytał dużą: "i coś ty nam tu sprowadziła, kobieto?"

Jak duża wychodziła do pracy, to wbiegałem do kuchni, żeby mnie zamknęła, bo się bałem sam z nimi zostawać.
Aż któregoś razu zrobiło mi się strasznie smutno, że tak siedzę sam, a oni tam razem. Stałem cały dzień na dwóch łapkach pod drzwiami z nosem przylepionym do szyby, ale prawie nic nie widziałem, bo ta szyba taka pomarszczona jest.
Jak duża wróciła z pracy i otworzyła kuchnię to wybiegłem natychmiast i z całej siły przytuliłem się do Mańka. Ocierałem się o niego strzelałem baranki - musiał stać na szeroko rozstawionych łapkach, bo mało go nie przewróciłem.

Następnego dnia już nie chciałem, żeby duża mnie zamykała w kuchni. Ucieszyła się, ale była trochę przestraszona. Zapytała tylko czy jestem pewien, dała buziaka i poszła.

Fajnie jest mieszkać z kotami. I pies też jest fajny. A Maniek...

Maniek to jest najlepszy przyjaciel na świecie. Jak już przestałem na niego pluć i syczeć, to bawi się ze mną. I wcale nie chowa urazy. Słowa mi nie powiedział... (trochę mi wstyd teraz czasem, że taki byłem okropny :oops: )
Maniek pokazuje mi różne rzeczy. Na przykład, jak przy pomocy drzwi od łazienki wejść na pawlacz. I różne takie...
Lubimy też bawić się w berka, albo w chowanego, a rano ścigamy się co sił w łapkach. Diabełek się wtedy do nas przyłącza (to taka fajna mała czarna... :D )

A potem odpoczywamy razem. To jest bardzo przyjemne. :D
Obrazek

hanelka

Post » Pt paź 30, 2009 5:02 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Obrazek

izydorka

Post » Pt paź 30, 2009 7:40 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

chyba nie powinien byc sam-masz rację hanelka :!: Tylko co Mańka wyadoptujesz?
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 30, 2009 9:25 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Opowieść Kardamonka - cudowna :1luvu:
Uśmiałam się do łez, ale i mocno wzruszyłam :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt paź 30, 2009 11:17 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

ASK@ pisze:chyba nie powinien byc sam-masz rację hanelka :!: Tylko co Mańka wyadoptujesz?

Maniek to mój drań ukochany (kto mi będzie aparat z regału zrzucał? I takie inne fajne akcje organizował? :lol: )
Ale Kardamon zamieszkałby najchętniej z kocim towarzyszem, bo już wie, że samemu jest do kitu... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Pt paź 30, 2009 12:00 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

czy kotek znalazł już dom?

aska_1501

Od: Wto mar 24, 2009 10:08

Post » Pt paź 30, 2009 12:31 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

wciąż szuka
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]