Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 21:01 Re: Moja gromadka - Srebrny ok, Lili chora, nowe cudo-foty s 79

anita5 pisze:Doszło do sytuacji, kiedy nasz prywatny numer jest podawany osobom obcym, które chcą pozbyć się kota. Bez pytania nas o zgodę. I potem ten szantaż emocjonalny.

No cóż, to świetny sposób na zachowanie przez tych ludzi czystego sumienia. No przecież pomogli kotom. No - podali wasz numer telefonu. Bo przecież wy przyjmujecie koty w potrzebie.
Ech...
Może warto pomyśleć o zmianie numeru?

anita5 pisze:Jest mi smutno, przykro, bolą mnie oczy, i nawet się nie mogę napić alkoholu, żeby utopić smutki,bo mi nie smakuje.

To może ciasteczko? Ptyś albo eklerka? :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 27, 2009 21:04 Re: Moja gromadka - Srebrny ok, Lili chora, nowe cudo-foty s 79

Bazyliszkowa pisze:To może ciasteczko? Ptyś albo eklerka? :mrgreen:

Byle duże! :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 27, 2009 22:10 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

To wstrętne co piszesz o tym podawaniu telefonu :evil:
Ludzie są bez serca...dla zwierząt, dla innych ludzi...
Ech...

Duże, czekoladowe ciacho może ciut pomóc :wink:

Mocne kciuki dla Lili :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro paź 28, 2009 9:02 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Tak najprościej: podać telefon do kogoś, kto ma serce do kotów.
Taki "podawacz" pewnie jeszcze czuje się dumny z siebie, ze swojej dobroci ech... słów brak.
Może faktycznie powinniście zmienić numer telefonu
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 28, 2009 11:00 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Mówić że pomyłka ,ktoś podał zły numer :mrgreen: Albo że prowadzicie tylko hotel dla kotów i doba kosztuje ze 100zł :mrgreen: Wpłata oczywiście z góry 8)
Szkoda że nie lubisz trunków tak na marginesie :wink: :lol:
Za Lili ,Was i resztę gromadki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro paź 28, 2009 18:50 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

O, pomysł z hotelem i ceną za kotodzień wydaje sie trafiony! :twisted:

Nadal trzymamy w pogotowiu kciuki i kocie ogony w supełki zamotane :ok:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro paź 28, 2009 19:42 Re: Moja gromadka - Srebrny ok, Lili chora, nowe cudo-foty s 79

anita5 pisze:
Mam serdecznie dość. Jest mi smutno, przykro, bolą mnie oczy, i nawet się nie mogę napić alkoholu, żeby utopić smutki,bo mi nie smakuje. :x :evil:

cyklicznie przezywam to samo
tyle ze ja moge sie napic alkoholu....
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro paź 28, 2009 19:52 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Fajnie się pomaga kotom za pomocą innych... :twisted:
Życzę zdrówka i spokoju Anitko... :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro paź 28, 2009 21:16 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

amyszka pisze: Albo że prowadzicie tylko hotel dla kotów i doba kosztuje ze 100zł :mrgreen: Wpłata oczywiście z góry 8)

Ten pomysł Amyszki bardzo mi się podoba :mrgreen:
Chciałabym zobaczyć minę rozmówcy :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw paź 29, 2009 7:50 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

kristinbb pisze:Fajnie się pomaga kotom za pomocą innych... :twisted:
Życzę zdrówka i spokoju Anitko... :1luvu:

no właśnie :twisted:
tak najprościej, jeden telefon i już problem z głowy, niech się inni martwią, karmią, leczą i szukają stałych domów... jakie to wygodne podejście do sprawy... ech, kończę, bo nóż mi się zaczął otwierać...
:evil:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 29, 2009 8:00 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

za całokształt :ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw paź 29, 2009 11:13 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Anita, nie pozwalajcie na to! Zróbcie listę tych "pomagaczy cudzymi rękami", zwłaszcza tych, którzy potem jeszcze mają czelność Was dopytywać czy wzięliście podesłanego kota i zdecydowanie powiedzcie, że sobie NIE życzycie przekazywania Waszego telefonu bez zgody. Metodą na wyłapanie takich "ktosiów" jest rozpoczynanie rozmowy od "proszę mi powiedzieć SKĄD ma pan/pani mój telefon".
To jest jedyne wyjście, naprawdę, bo przecież Wasz telefon będzie miało coraz więcej i coraz więcej osób. Ile jesteście w stanie jeszcze udźwignąć, zanim ludzie przygniotą Was tak, że stracicie radość z pomagania?
Ja tego bardzo pilnuję, ale i tak w sobotę "ktoś" dostał mój telefon z lecznicy (w której na dodatek wiedzą, że jestem w 9 miesiącu ciąży) i oczekiwał, że wezmę agresywnego kota od rodziny albo mu raz-dwa znajdę inny dom. Odmówiłam mimo szantażowania uśpieniem. Tym niemniej, jest takich przypadków i tak o 99 % mniej, niż kiedyś, bo tego pilnuję. Kilka lat temu ktoś (zarejestrowany na forum) podrzucał mi koty pod drzwi(!) - skończyło się, kiedy napisałam, że wiem kto to i po kolejnym kocie ujawnię nicka.
To są najpodlejsze szantaże i zwyczajnie nie możecie takim ludziom ulegać. Ja się na to nie zgadzam, bo za bardzo Was cenię, szanuję i lubię i nie wyobrażam sobie, żebyście w ten sposób dali radę funkcjonować kolejne lata.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw paź 29, 2009 11:37 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Podpisuje sie pod wszytskim co powyżej. Anito, nie dajcie się zwariowac. Podawaczy krótko poinformowac o odpowiedzialności za przekazywanie cudzych danych. Ech ... ludziska ... :roll:

Klementynka jest cudowna, co za triumaszczenie :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw paź 29, 2009 20:15 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

Nie damy się.
Czasem są takie chwile, ze się ma kompletnie dość.
Dziękuję za rady i ciepłe słowa, to miłe.
No właśnie - "radość z pomagania", chyba o to nam chodzi, jednak. I nie możemy tego stracić. Ryśka, dzięki za nazwanie tego. To jest ważne.

Wczoraj byliśmy w Opolu u dra Artura. Pobrał Lili krew, poszła do labu do Wrocławia, zrobił jej rtg (wyszła powiększona wątroba), na usg nic nie wyszło, bo się Lili wiła, a on się bał dać jej głupiego Jasia... Czekamy na wyniki i zobaczymy. On powiedział, że ta wątroba to może być np. stłuszczenie z powodu głodowania we wczesnym dzieciństwie...
I widziałam się z CoToMą i Jędrusiem słodkim! :D Przyjechali do lecznicy na chwilkę... Szkoda, ze nie było czasu na kawę.

A Lili chodzi od Tomka do mnie, i z powrotem, śpi na mojej głowie, wyciąga rączki do Tomka i chce być noszona... Jest przekochana...

Jestem wykończona po wczorajszym dniu, wróciliśmy o wiele później niż zakładaliśmy, potem kiepska noc, bo kotom było zimno i przygniotły mnie w łóżku, a czwartki w szkole mam trudne... Dlatego zaraz idziemy z całą gromadką spać.

I wszystkim życzymy spokojnej nocki też.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw paź 29, 2009 20:19 Re: Moja gromadka - Lili chora:(, nowe małe-foty s 79

anita5 pisze:(...)Dlatego zaraz idziemy z całą gromadką spać.

Tylko nie zapomnij tego Wesołej Gromadce ogłosić. I upewnij się, że dotarło :wink:

Spokojnej nocy!

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]