Mały biało-rudy Piotruś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 9:14 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

*anika* pisze: podobno to raczej nie jest od odrobaczania (zatrucia padłymi robakami), bo właśnie biegunki nie ma,
ale przy zatruciu robakami to kot się właśnie zatyka, nie moze ich wydalić i dlatego się zatruwa
jakby miał biegunkę to by je wydalił właśnie

trzymam kciuki za Piotrusia :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 28, 2009 9:49 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro paź 28, 2009 10:19 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Mysza pisze:
*anika* pisze: podobno to raczej nie jest od odrobaczania (zatrucia padłymi robakami), bo właśnie biegunki nie ma,
ale przy zatruciu robakami to kot się właśnie zatyka, nie moze ich wydalić i dlatego się zatruwa
jakby miał biegunkę to by je wydalił właśnie

tak też myślałam :roll: ale on mniej więcej wypróżnia się dobrze. co prawda jeszcze parę dni temu miał zwyczaj załatwiania się kilka razy na dzień, a teraz co najwyżej - raz, ale to co narobi, wygląda dobrze (bez robali, normalnej konsystencji i koloru). Wetka "wymacała" w jego jelitkach zalegające grudki kału, którego podobno "nie ma siły wydalić" (z powodu ogólnego osłabienia).

No nic, najważniejsze że dziś się już o wiele lepiej czuje (nadal mnie gryzie :twisted: ) i nie czuję żeby miał gorączkę :)

Może już przeszło to co się w nim działo :roll:

Dzisiaj jeszcze na kontrolę idę.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro paź 28, 2009 10:20 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Atka pisze:Kocha Cię bardzo :mrgreen:

A musi to w taki sposób okazywać? :twisted: Żeby chociaż mnie lizał po tej twarzy, ale nie - dziabnąć trzeba i to mocno :roll: :?

;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro paź 28, 2009 17:29 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Wróciłam :) Z kotem w szelkach :twisted: (z domu wyszłam z kotem bez szelek :roll: )

Piotruś ozdrowiał i stwierdził, że on nie będzie siedział dziś pod kurtką. On chce WYJŚĆ! :twisted:
No to wysiadłam przy Wileńskim i wstąpiłam do Kakadu obezwładnić malucha 8)
Dostał śliczne czerwone szeleczki ze smyczką, które idealnie na nim leżą :)

Dzisiaj wetka zapodała mu parafinkę (bo się oczywiście zatkał :roll: a jakże...), kolejną porcję kroplówki, lek przeciwgorączkowy i antybiotyk.
Dzisiaj co prawda nie miał już strasznej gorączki (39,2'), ale tak "na wszelki wypadek" dostał lek.
Jutro kontrola i jak będzie dobrze, to dostanę kilka porcji antybiotyku do podania w domu.

Od drugiej wetki dostałam misję do wypełnienia - a mianowicie mam cztery razy w ciągu dwóch kolejnych dni podać Frotce tabletkę :strach: 8O Frotce! :?
(dla niewtajemniczonych: link do wątku Frotki w moim niebieskim podpisie 8) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro paź 28, 2009 21:15 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

A ja tymczasem zapraszam do wątku moich kotów na seans filmowy z Piotrusiem w roli głównej ;)

Link JEST TU :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 29, 2009 23:02 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Po kontroli. Temp. 39,9'. Napęczniały brzuszek. Zalegający kał w jelitach. Na szczęście narobił przez noc i dziś dosyć dużo do kuwety. Jeszcze dziś parafinka. Jutro kolejna wizyta, bo gorączka była, więc się trza pokazać. Już dziś kroplówki nie było, bo ładnie je. Był antybiotyk i przeciwgorączkowy. Kolejny wet ocenił Piotrusia na dwa miesiące :twisted: ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :|

Piotruś biega, skacze, gryzie mnie :twisted: i czuje się całkiem dobrze 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt paź 30, 2009 23:29 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Dziś znów antybiotyk. Leciutka gorączka. Mam mierzyć w domu temperaturę, bo może to po prostu ze stresu. Ja! - mierzyć! - sama!? 8O :roll:
Kociątko się już ładnie wypróżnia, w jelitach nic nie zalega, brzuszek całkiem normalny. Jutro kontrola, ostatni dzień antybiotyku i powtórka morfologii.

Dziś wetka powiedziała, że Piotruś ma maksymalnie 8 tygodni, a najprawdopodobniej 6 :twisted: Co wet to... ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 31, 2009 0:18 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Anika, moze jeszce jedno maleństwo przygarniesz na chwilę chociaz...zobacz jaka ludzka pani - ileż gratisów dodaje :(

http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943. ... zeta.pl%3E

Jak to pójdzie takie kocio z kocyków w klatkę :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob paź 31, 2009 0:32 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Niestety nie mogę :( - z kilku powodów: Piotruś jeszcze nie jest szczepiony, więc nie mogę sprowadzić do domu innego nowego kota. Piotruś być może jeszcze czymś zaraża, więc nieszczepione koty nie mogą mieć z nim kontaktu. Poza tym - miejsce mam tylko na trzy koty i tyle właśnie u mnie jest. Poza tym rodziciel za nic nie zgodzi się na jeszcze kolejnego kota... a i tak na ostatnie dwa się nie zgadzał :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 31, 2009 0:38 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Ona szczepiona ta kociczka.
Ja jestem tu nowa, niezbyt wiem jak sie obrócic, moze Ty wiesz kto by pomógł....zobacz jakie okrutne ultimatum, serce pęka jak widze tego nieswiadomego niczego kociaka zawiniętego w kocyki... :(
Obrazek

dune

Post » Sob paź 31, 2009 0:42 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Załóż wątek specjalnie dla tej koteczki. Albo w dziale "Koty" albo "Kociarnia" albo i tu i tam. W tytule napisz, że dasz całą wyprawkę (bo dasz, tak? tak zrozumiałam z treści ogłoszenia). Zdjęcia: masz ich więcej?

U kogo jest koteczka? U Ciebie? I czemu ma tak mało czasu?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 31, 2009 17:56 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

O matko ! Nie, absolutnie nie mój kotek, w zyciu bym nie stawiała takiego ultimatum, zbiezność imion, dopiero teraz to zauwazyłam, znalazlam to ogłoszenie wczoraj i serce mnie zabolało, masz racje zrobie wątek, jesli jeszcze nie ma domku, a juz wieczór...
Obrazek

dune

Post » Sob paź 31, 2009 19:58 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Oj, to przepraszam ;) rzeczywiście - zmyliła mnie zbieżność imion :)
Tak czy siak - nie rozumiem jednej rzeczy w tamtym wątku: dziewczyna ma kotkę u siebie, a pisze, że kot ma czas do jutra, bo inaczej trafi do schroniska :roll: ma ją od 3 miesięcy, a teraz z dnia na dzień mówi, że kot musi w te pędy znaleźć inny dom... no nic...

Wracając to tematu wątku:

:roll:

Piotruś jest genialny :twisted: :twisted: :twisted:

:arrow: Od tygodnia utrzymuje temperaturę powyżej 39 stopni bez leków przeciwgorączkowych (na lekach ma książkowe 38). W domu miał mierzoną dziś i wczoraj - od 38 (na lekach jeszcze) po 39,6' dziś w południe tuż przed wyjściem do lecznicy. U weterynarza 40,1' :roll: Nie wiadomo co mu jest (cały czas podejrzenie "jakiejś" wirusówki, która nie chce odpuścić), objawów innych brak - tylko ta gorączka. Dziś dodatkowo przez pół dnia przysypiał, miauczał że głodny, ale jeść sam nie chciał. Na siłę w niego wcisnęłam 5ml RC Conv. Po południu już sam wcinał kurczaka. W lecznicy dostał nospę, przeciwgorączkowy, antybiotyk i kroplówkę :roll: Podziabał nas wszystkich po palcach. Do krwi :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 31, 2009 22:25 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Nie mam pojęcia, co małej gadzinie może być, ale na wszelki wypadek jeszcze potrzymajmy:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A tak na marginesie Anetko: zamierzam poznać osobiście Twoje nowe dzieci, co Ty na to 8) ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]