Zoli[*]Czesio[*] Łatka[*] Mort, psy Toffi[*] Lakusia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2009 17:32 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

:1luvu:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie paź 25, 2009 11:40 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Witam i dopominam się o wiadomości z nowego domku :1luvu: Kacperka czyli Rudego Dużego :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie paź 25, 2009 16:35 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Dorci już słałąm SMSa bo komputer był zajęty ;) ,ale napiszę i tu
U kotka dobrze, pojadł wczoraj ciut wątróbki, i chrupków od Dorci, dziś dwa skrzydełka z kurczaka i chrupki, koty na niego syczały ale on się nie przejmuje tym w ogóle ;) Zoli chowałą sięprzed nim za zasłonką, Łatka pod wanną w łązience, Czesio pilnował michy ;)
Psa się jeszcze boi ale nie na tyle, żeby mu się ciekawsko nie przyglądać z parapetu. Spał u cioci w pokoju, nawet na jej brzuchu z łapką na twarzy. Wychodzi "na pokoje" i zwiedza wszystko, a teraz śpi obok biurka na komódce, na posłanku starszych kotków. Pies na dole, przywiązany smyczą do nogi od szafki, bacznie się przygląda Rudemu, a w zasadzie zasnął znudzony ;)
Dzieci szczęśliwe, najchętniej zgarnęły by kotka do swojego pokoju na stałe.
Foteczki porobię jutro :)

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie paź 25, 2009 17:59 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

na taką wiadomość czekałam :D
a dlaczego pies uwiązany???
Obrazek

dorcia44

Post » Nie paź 25, 2009 19:27 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Bo kotek strasznie się zjeżył na widok psa, chcemy mu go dawkować ostrożnie, żeby najpierw sobie popatrzyli na siebie a potem niech się niuchają, może mniejszy stres będzie mały miał

ewick

Post » Pon paź 26, 2009 8:47 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wczoraj były straszne harce :) Daniel zrobił kotu "myszkę" ze zgniecionego papieru, jakiś skrawek udarty sterczał jak ogonek, Daniel mu rzucał a mały szalał po całym pokoju, pozostałe koty ciekawie się przyglądały ale nie miały odwagi dołączyć do zabawy, pies był za drzwiami
Jak poszliśmy z psem na dwór wieczorem, mały bez krępacji biegał po całym mieszkaniu, ciocia zdawała relacje - bał się trochę przejść koło Czesia, to go przeskoczył ;)
A dziś rano trochę wcześniej musieliśmy wstać, bo Jaś o 7.30 miał wycieczkę klasową - a jak tylko poszłam do kuchni usłyszałam przeraźliwe "Mieeełł" z pokoju cioci i maluch łaskawie wyszedł szukać żarcia (choć u cioci było, ale przecież może ktoś inny ma lepsze ;) ) Nakazałam cioci dać małemu skrzydełko kolejne, zjadł. Na później ma puszeczki Gourmet o różnych smakach (mam nadzieję, że to dobre, anie ciut inna wersja Whiskasa.
Zrobił obchód, wylądował w łazience gdzie jakby nigdy nic załatwił grubszą potrzebę (i nie prawda, że musi być idealnie czysta kuweta).
Z niepokojących rzeczy, mały lekko mruży lewe oko, wczoraj mu przemyłam rumiankiem, lekką jasną ropkę miał, dziś wygląda dobrze, ale dziś po pracy i tak jadę z nim do weta jak miałam nakazane. Sierść jeszcze jakaś taka matowa, skleja się, ale no trudno, żeby po jednym dniu u nas od razu nie wiadomo jakiego blasku nabrała ;)
Dobra, lecę zobaczyć co u małego i do pracy, papa

ewick

Post » Pon paź 26, 2009 9:44 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

z niego luzak jest ,a co do sierści ..hmm u nas na recavery i convie dochodził po chorobie ,teraz i tak ta sierść dużo lepsza ,bo było koszmarnie . :(
ale tem. ponad 40 stopni :(

miejmy nadzieje że szybko wróci do normy. :ok:

foto relacja super :P
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 26, 2009 22:18 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Byliśmy u weta. Zabraliśmy Rudego w pożyczonym kontenerku i Czesia w naszym.
Młody został dokładnie zbadany i wymacany
1. ruszający się mleczny ząb został usunięty (teraz młody wpakował mi się na kolanka i mruuczy, buu uciekł do Daniela na łóżko)
2. dziąsła brzydko pachniały, więc kupiliśmy żel Orozyme
3. Obejrzane oczka, zwłaszcza lewe i tu niestety podejrzewany jest Herpes, rozpulchniona lewa dolna powieka i ropka - kupiliśmy na receptę krople Tobradex
4. mały ma powiększone węzły chłonne przyusznic i lekarz spytał, czy miał zrobione testy na białaczkę (?!?!?!), ale powiedział, ze przy przeziębieniu, zapaleniu dziąseł czy oczu to może tak wyglądać, będziemy kontrolować
5. temperatura 39,3, mogła być ciut podwyższona ze stresu, choć mały zachowywał się na prawdę dzielnie u weta
6. bym zapomniała- kupiliśmy Scanomune na 14 dni - kapsułki

Czesio został zabrany do weta, bo
1. ma zaczerwienione dziąsła, dostał na spółkę z młodym ten sam żel, zresztą wszystkie zwierzaki nim potraktujemy
2. lekkie zapalenie lewej spojówki, tu też kropelki te same co mały

Dziś nowych zdjęć nie będzie, nie miałam kiedy zrobić. Mąż zasnął i muszę teraz sama na spacer z psem iść, buuuu

ewick

Post » Pon paź 26, 2009 23:52 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

martwi mnie temperatura ,już jej nie miał ,było wszystko ok..stres???

niestety testów nie było kiedy zrobić,wszystko potoczyło się tak szybko :roll:

a jak z jedzeniem?

on tak długo siedział na drzewie ,mam nadzieje że to tylko przeziębienie :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto paź 27, 2009 7:06 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

wcina aż mu się uszy trzęsą, dopomina się żarcia głośnym miauczeniem, wczoraj i dziś rano pojadł te puszeczki co kupiła, dziś mu ugotujemy udo (no będzie miał towarzystwo do jedzenia, będzie :))
Generalnie poza nieciekawym oczkiem on na chorego nie wygląda i nie zachowuje się jak chory, a jeśli to miałby być nawet herpes, to już to przerabiałam i damy radę z leczeniem.
Testy na białaczkę jeśli będą robione, to dopiero za dwa tygodnie, jak skończymy kropelki, no bo jeśli węzły chłonne się zmniejszą to chyba raczej nie, mam nadzieję że się zmniejszą :?

ewick

Post » Wto paź 27, 2009 8:44 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Będzie dobrze ,musi być :ok:

a jak całe towarzystwo względem RUdego Kacperka? ..kogo kot kocha najbardziej ? 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Wto paź 27, 2009 8:59 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Rudy jest sprawiedliwy w podziale miłości jak mój synek Piotruś :1luvu: Do każdego się poprzymila :kotek:
Dziś chciał się bawić z Zolinką, ale ona się jeszcze boi. Koty syczą na niego, ale są bardzo go ciekawe.
Czy jak go znaleźliście, to miał obrożę na szyi? bo jak dla mnie to ma wytartą sierść po obroży.

ewick

Post » Śro paź 28, 2009 7:18 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

u nas dobrze, apetyt dopisuje i koty mniej się jeżą

ewick

Post » Śro paź 28, 2009 10:17 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

musiał mieć bardzo ciasno założoną obroże ,bo do tej pory ma ślady :? jak Bartek go zdjął to wyglądało jak by go ktoś dusił :roll: obróżka nie rośnie ,a kot tak.. :?
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 29, 2009 12:03 Re: było[Koty z Bartyckiej]Zoli Czesio Łatka piesToffi Kicia[*]

Witajcie słoneczka ,co u was? jak tam pieszczoch Kacperek :?:

wstydu mam nadzieje mi nie przynosi :twisted:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]