OSTATNI Z PIĘCIU KOCIAKÓW ZNALAZŁ DOMEK :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 22:43 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Odezwała się do nas jeszcze Hania (hanna1974) która w styczniu 2009 roku adoptowała kotkę ze schronu od Budryski link do wątku o Czarnej Mambie :) viewtopic.php?f=13&t=86612&p=5037518#p5037518
Hania rozmawiała z nami,opisała siebie i swój dom,warunki jakie oferuje dla Kubusia i jakie ma jej Kicia (Czarna Mamba :) ) i jesteśmy ( jak to mówi Wojewódzki w Mam Talent ) " trzy razy na tak" :) :ok: :ok: :ok:
Umówiliśmy się na czwartek na adopcję.Wszelkie szczegóły omówimy u nas jak przyjadą po Kubusia (120 km)
Mamy pewność ,że udało nam się znaleźć domek o jak najlepszych warunkach dla naszego podopiecznego,tak jak to było w przypadku dwóch rudzielców. Haniu trzymamy kciuki za powodzenie w dokoceniu Kici (Czarnej Mamby ) , no i oczywiście zostajemy w stałym kontakcie :) (NK,tel,skyp,mail,poczta,gg,gołębie pocztowe,no i my na niespodziewanej wizytacji ;) ;) ;) ;) :twisted: :lol: :mrgreen: :ryk: ) No ale to wszystko dla dobra Kubusia :) :kotek:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto paź 27, 2009 23:24 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

:ok: :ok: :ok: :kotek:

Agnes128

Post » Wto paź 27, 2009 23:40 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Zapraszamy :piwa:
i do czwartku :D

hanna1974

Od: Sob sty 10, 2009 10:15

Post » Śro paź 28, 2009 11:14 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

czyli kciuki za dobry forumowy dom!!!
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro paź 28, 2009 12:04 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

super:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 28, 2009 16:59 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

jopop pisze:super:)

noo!super!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 28, 2009 21:43 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Tydzień temu w środę poszliśmy z Kubusiem do pobliskiego weta,bo pojawił się katarek.Wet podawał mu przez 3 dni jakiś antybiotyk (coś na "s"- sanatex czy coś takiego),a nie chciał podać proponowanego przez nas unidoxu :evil: :?: . W niedzielę było wszystko ok :ryk: Jednak wczoraj zauważyliśmy u Kubusia znowu lekki katarek.Dzisiaj ,ponieważ nasza stała i zaufana wetka Ania Czubek z Białobrzeskiej była rano w lecznicy ,jak my byliśmy w pracy wybraliśmy się za radą Agneski do Wawra na Potockich 111 do dr.Bednarowicz (była podopieczna Ani Czubek ).Oględziny ,osłuchiwanie i obmacywanie dały wynik - początki kataru i zapalenie spojówek 8O :? :cry: Dostaliśmy unidox na katar,oraz Difadol, Braunol, Tobrosopt wszystko w kropelkach do zakraplania do oczek 8O .Unidox na tydzień,a kropelki na miesiąc 8O .Ma być po tym wszystko OK :ok:
Zmartwiło nas to ,bo jutro ma przyjechać Hania z Arturem po Kubusia i nie wiedzieliśmy co zrobić :?: , bo baliśmy się ,ze na wieść o chorobie Kubusia po prostu zrezygnuje z adopcji :( Ale Hania okazała się rezolutną kobietą ,której wystarczy spokojnie powiedzieć o co chodzi i z czym to się je i jutro Kubuś wraz z zestawem leków wyjeżdża do nowego domku :ok: :dance: :balony:

Agnes128

Post » Śro paź 28, 2009 22:03 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Kubuś chyba czuje,że chcemy go oddać :cry: :cry: :cry: Cały czas chodzi za nami i tuli się do nas jakby prosił :cry: :cry: Był u nas zaledwie dwa tygodnie, a teraz ja przez tydzień będę rozpaczać :cry: :cry: :cry: Jak po dwóch rudzielcach :kotek: :kotek: ,Które mają wspaniały domek.Wybieramy się w odwiedziny,więc pojawią się fotki :)

Agnes128

Post » Śro paź 28, 2009 22:30 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

KUBUŚ :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ORAZ NASZ BANDITEN :twisted: KAJTUŚ :)

Obrazek Obrazek

Agnes128

Post » Śro paź 28, 2009 22:54 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Jeśli zmienicie zdanie i będziecie chcieli, żeby Kubuś u Was został to ja nie będę miała żalu. Uszanuję Waszą decyzję. Jeśli jednak nie zmienicie zdania to nasze drzwi stoją dla Was otworem. Ja ze swojej strony obiecuję, że Kubuś będzie otoczony miłością.

hanna1974

Post » Czw paź 29, 2009 2:42 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Super że Kubusiowi się udało! A Silver ciągle u mnie... Ehhh, bo pokochałam to maleństwo diabelnie i tak jej szukam tego domu jakbym chciała a nie mogła. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że i tak domem tymczasowym póki co być nie mogę, bo po Silverowej panleukopenii obowiązuje mnie kwarantanna... Ale oddam ją kiedyś, obiecuję... Kuczę, już nawet grzyb wyleczony, nie mam pretekstu już by trzymać dalej małą...

Mam taką panią jedną na oku, niby fajna, miła, ale jakoś tak się boję trochę... Kurczę no...

Za to Antek zwany potem Sylwestrem a docelowo Fenem (ten dymny pingwinek) znalazł dom już prawie miesiąc temu i ma się świetnie. Z domkiem mam częsty mailowy kontakt, dostaje zdjęcia i bogate opisy poczynań chłopaka - wszystko jest ok ;)

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Czw paź 29, 2009 23:58 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Właśnie przed chwilą Hania z Arturem zabrali Kubusia do nowego domku....
U nas w domu rozpacz za Kubusiem :cry: :cry: :cry:
Czekamy teraz na wieści od Hani jak dotrą na miejsce i jakie będą pierwsze wrażenia

Agnes128

Post » Pt paź 30, 2009 8:25 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Do domu dotarliśmy ok. 1.45. Kubuś w czasie drogi nie chciał siedzieć w transporterku. Trzymałam go więc na kolanach. Troszkę się wyciszył. Tylko raz mnie udrapał. Jak weszliśmy do mieszkania kotki obwąchały się, po czym Kubuś zaczął zwiedzanie i obwąchiwanie mieszkania, a Kicia dalej obwąchiwała malucha. Kubuś skorzystał z kuwety, pojadł, popił. Poszliśmy spać. Kicia zwykle spała z nami w łóżku, ale nie dzisiejszej nocy. Obraziła się i wyniosła. Za to Kubuś całą noc baraszkował na naszych kołdrach. Całonocna zabawa. Rano zaczęło się. Wzięłam urlop, żeby towarzystwo dopilnować. Kicia syczy na Kubusia, ale do łapoczynów nie dochodzi, czasem pokazuje mu, że ma zdrowe zęby. Kubuś patrzy na nią z bezpiecznej odległości. Nie boi się, ale zachowuje dystans. Kubuś już czuje się u nas dobrze. Kicia czuje się zagrożona, ale myślę, że w takim tempie to do niedzieli już będzie dobrze. Ciąg dalszy nastąpi :)
Buziaki dla Agnieszki i Rafała. Miziaki dla Kajtusia. Dziękujemy za wszystko. Przepraszamy za upierdliwość :oops:

hanna1974

Post » Pt paź 30, 2009 9:55 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

Czyli jednak Kubuś już na swoim. 8)

Powodzenia, chłopaku, w nowej rodzinie. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt paź 30, 2009 12:05 Re: PILNIE POTRZEBNY DT DLA OSTATNIEGO Z PIĘCIU KOCIAKÓW!!!

super, trzymam mocne kciuki! Za jak najmniej łapo- i zęboczynów! Będzie dobrze. Przy takich malcach to jest łatwiej. Moja Penelopa syczała na malucha 2 dni, a 3 już lizała go po łebku! Oby i u Was kocia niepewność się przeraziła w kocią miłość!

A tak w ogóle, to nie myślicie, że Kubusiowi byłoby raźniej z jego siostrą? ;) Jakby co to służę siostrzyczką ;) W końcu 2 a 3 koty to już nieduża różnica ;)

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

[poprzednia][następna]