K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 21:59 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Patka_ pisze:a ja mam smutne wiescie......

Leila (kotka znaleziona pod IKEA przez katgral - widze, ze jestesm na forum to nie dzownie) ma zdiagnozowana bialaczke:(

Duzi bardzo walcza mala pije wiec jest nadzieja....

q... mac!!!

Patka napisz proszę coś więcej!Jak się czuje Leila?? czy trzeba coś pomóc?? Co mówią lekarze?? co dalej??

moja wiedza na temat tej choroby jest znikoma :(

maleńka :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto paź 27, 2009 22:01 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

kosma_shiva pisze:Czy ktoś nie chcałby sobie jutro (środa) popołudniu odwiedzić kotów?

Ja jutro będę tak jak dziś bardzo wcześnie w mieście, a do pracy mam na 9.00.
Będę zatem też do towarzystwa na Kocimskiej rano.
Chętnie oddałabym wieczorny dyżur, żeby poza domem spędzić nie 13 tylko 11,5 godzin 8O

ludzie, kotka, która nie może być Pipi ( może więc Fifi - połaczenie Pipi Langstrumpf i Fizi Ponczoszanki) zaczęła wychodzić z pudełka, zagląda, patrzy, ugniata jak się tylko mówi i popiskuje, popłakuje i wyciąga główkę do głaskania :1luvu:

To jest Ivana :wink:

Czy ja mogę prosić o ostateczne ustalenie kto jest kiedy na Kocimskiej, chodzi mi o cały poniedziałek i wieczorny piątek, bo lekko mi się pomieszało :oops:

Lutro, Amelio moja, czy jest szansa abyś odpracowała jutro wieczorem podziękowania w KKF-ie?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto paź 27, 2009 22:02 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

katgral pisze:
Patka_ pisze:a ja mam smutne wiescie......

Leila (kotka znaleziona pod IKEA przez katgral - widze, ze jestesm na forum to nie dzownie) ma zdiagnozowana bialaczke:(

Duzi bardzo walcza mala pije wiec jest nadzieja....

q... mac!!!

Patka napisz proszę coś więcej!Jak się czuje Leila?? czy trzeba coś pomóc?? Co mówią lekarze?? co dalej??

moja wiedza na temat tej choroby jest znikoma :(

maleńka :(

kto diagnozował, na jakiej podstawie, jakie ma objawy?

Tweety

Post » Wto paź 27, 2009 22:04 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:Czy ktoś nie chcałby sobie jutro (środa) popołudniu odwiedzić kotów?

Chętnie oddałabym wieczorny dyżur, żeby poza domem spędzić nie 13 tylko 11,5 godzin 8O

ludzie, kotka, która nie może być Pipi ( może więc Fifi - połaczenie Pipi Langstrumpf i Fizi Ponczoszanki) zaczęła wychodzić z pudełka, zagląda, patrzy, ugniata jak się tylko mówi i popiskuje, popłakuje i wyciąga główkę do głaskania :1luvu:

To jest Ivana :wink:

Czy ja mogę prosić o ostateczne ustalenie kto jest kiedy na Kocimskiej, chodzi mi o cały poniedziałek i wieczorny piątek, bo lekko mi się pomieszało :oops:

Lutro, Amelio moja, czy jest szansa abyś odpracowała jutro wieczorem podziękowania w KKF-ie?

hmm,Ivana średnio do niej pasuje, no ale niech będzie Ivana-Podkiwana
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto paź 27, 2009 22:07 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:Czy ja mogę prosić o ostateczne ustalenie kto jest kiedy na Kocimskiej, chodzi mi o cały poniedziałek i wieczorny piątek, bo lekko mi się pomieszało :oops:

W poniedziałki rano będę ja - od 9.11, 2.11 będzie Akima.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto paź 27, 2009 22:22 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Kocimska zaszczyknięta, strat w ludziach i sprzęcie nie było. Natomiast wislackikot, bazując na doświadczeniach od nas z domu gdy mieliśmy stare, żeliwne kaloryfery, popowieszał mokre ręczniki na tych rurach i od razu zrobiło się przyjaźniej zwłaszcza dla kocich, usmarkanych nosków. Jako, że to schnie w oczach, to proszę ranną i wieczorną zmianę o wprowadzenie nowej praktyki w życie na czas grzania

Tweety

Post » Wto paź 27, 2009 22:25 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Ja mam na Lublańską na 8.00, więc będę ok 6.30 - czy się zobaczymy? :D

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Wto paź 27, 2009 22:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Aga, nie wiem, zależy o której wrócę z niepołomic... Nie mogę obiecać nic, mogą mnie zwolnić o 17, a równie dobrze o 20.
Chłopaki wszystkie zwróciły vethmint, dwa przodem i tyłem, teraz siedzą z mamą i ją jedzą, mama w formie, mam panikować?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto paź 27, 2009 22:32 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ja myślę być ok 7.20 może sie zobaczymy :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto paź 27, 2009 22:36 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

lutra pisze:Aga, nie wiem, zależy o której wrócę z niepołomic... Nie mogę obiecać nic, mogą mnie zwolnić o 17, a równie dobrze o 20.
Chłopaki wszystkie zwróciły vethmint, dwa przodem i tyłem, teraz siedzą z mamą i ją jedzą, mama w formie, mam panikować?

jak jedzą to jeszcze nie. Nadal powtarzam, że nie ufam vetminthowi, obojętne czy z trefnej partii czy nie.

KKF jest do 20-stej, jakby Ci się udało byłoby świetnie, bo wislackikot jak zacznie krakvetować od 14:30, poprzez szpeyerowanie o 18-stej a skończywszy na pralce to będzie godzina 22 :wink:

Tweety

Post » Wto paź 27, 2009 22:36 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:Czy ja mogę prosić o ostateczne ustalenie kto jest kiedy na Kocimskiej, chodzi mi o cały poniedziałek i wieczorny piątek, bo lekko mi się pomieszało :oops:

my, my! my w piątek wieczorem ;)
ew. jeśli noemik zależy, to możemy się wymieniać i chodzić co 2tyg :D

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto paź 27, 2009 22:40 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Leone pisze:

my, my! my w piątek wieczorem ;)
ew. jeśli noemik zależy, to możemy się wymieniać i chodzić co 2tyg :D

kochani, ja się zgłosiłam do piątku, bo nie był przypisany.
w ten sie pojawię, tak jak się umawiamy ok. 18tej.
zastanowię się, czy inny dzień dam radę.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto paź 27, 2009 23:16 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
Akima pisze:
Tweety pisze:nie ma ktoś puszki z pasztetem winstona? potrzebuję kod kreskowy z niego, bo chcę zrobić zamówienie a bez tego mi nie znajdę tego co ja chcę

zamawiasz więcej?

wezmę ze setkę tych pasztetów. W sobotę robią zamówienie więc do tej pory potrzebuję ten kod.

Po namysle podnosze ilosc zamowienia do 10 puszek pasztetow. Jakis miks smakow jesli mozna :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto paź 27, 2009 23:27 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Patko droga, na pewno biore pierwsza wersje lozka dla kota ( z wyjmowana poduszka)
Rozmiar ten najmniejszy.
Kolor: fioletowy
Kolor awaryjny: jak jest bordo to bordo jak nie to zielony.
jutro mam miec splyw wyplaty (tzn na moje konto) wiec jak juz splynie to przeleje Ci
Akima Tobie tez jutro zrobie przelew fanty wzielam dziekuje pieknie :)

Na Kocimskiej szanowni Panstwo
zostawilam tuneliki i namiocik.
Tuneliki dla Zowisi rowniez zostawilam
I tak

-Noemik masz na stole czerwony i niebieski tunelik
-karaluchu! Na stole lezy namiot i tunelik z kupki sobie dobierz niebieski (Wszystkie sa na stole)
napisalam ze namiocik jest dla Cammi ale po prostu ze sklerozy pomylilam (bardzo przepraszam)

Pozostale osoby tj
Akima, BarbAnn, Cammi (razy 2), Zowisia (razy 2) macie tuneliki czerwone.
Leza na stole prosze sobie dobrac wg zamowienia!!!!!

Ja przepraszam najmocniej za zamieszanie z karteczkami ale cos mi sie na mozg rzucilo i zapomnialam spisac sobie z miau kto sie zglosil po niebieskie - i stad to zamieszanie.
Nie sugerujcie sie karteczkami!

Noemiku, wstepnie umowilam sie z Robertem na 20.00 -przyjedziemy do Ciebie po Szpeyerze po pralke. LIcze na pomoc Twojego brata bardzo bardzo bo co prawda kolega wspominal ze moze da rady podejsc ale jutro mi to potwierdzi.... wiec nie jest to pewne.

Kto chce papierowe scinki z niszczarki dla malych kotow do kuwet?
Dzis rozmawialam z pania sprzatajaca u nas w firmie i powiedziala ze z checia odlozy.
Ponadto odlozy tez styropianowe kawalki z pudelek ze sprzetem elektronicznym i pudelka wieksze czy mniejsze dla kotow. Trzeba sie potem bedize umowic tylko autem po odbior :)

Ta pani rowniez ma kotke do sterylizacji i kocura do kastracji...
I dowiedzialam sie ze na ul. Wegierskiej jest kotka ktorej wlasciciel od dluzszego czasu jest w szpitalu. Kicia jest domowa oswojona i okocila sie. Maluchy maja ok miesiaca (wg tej pani). Jutro ma isc sprawdzic ile kotow i czy zyja wszystkie. Sasiedzi kotke dokarmiaja, pan z przepustek wraca i ona do domu przychodzi - nie ma jej z kimz ostawic...
Kicie trzeba ciachnac, kociaki wlasnie wielka niewiadoma (mogli zabrac sasiedzi lub mogly ne przezyc). Na pewno trzeba jej zrobic budke na zime do tej piwnicy.
Jutro sie dowiem wiecej na ten temat. Zal mi tej kotki i jej pana - jakie to jest cholera ciezkie dla czlowieka ktory jest samotny, gdy sie okazuje ze musi isc do szpitala i zostawia Kota....
Kota z ktorym spi w jednym lozku i ktorego traktuje jak najblizsza istote :(

solangelica

Post » Wto paź 27, 2009 23:28 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

queen_ink pisze:Rycha się zeskanowała: Obrazek

RYCHA JESTES THE BEST :1luvu:

Leone pisze:przyrzekam, że już więcej nie załatwię się poza kuwetą

Obrazek

ech.. i jak tu ich nie kochać? ;)

Kooooooochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac
jak to laaaaaaaaatwo powieeeeeeeeeedzieeeeeeeeeeec

Kurrr wracam do domu a tu na srodku lozka perfidna centralna smierdzaca ciepla jeszcze plama
z kociego moczu :evil: :evil:
KTOS CHCE KOCIA SKORE NA POKROWIEC TELEFONICZNY?!

solangelica

[poprzednia][następna]