Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 10:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Lalla

Od: Wto lut 17, 2009 14:45

Post » Wto paź 27, 2009 10:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Widziałam widziałam :-) Szkoda, że nie ma zdjęcia jej całej sylwetki - biała z cuuudnym, kolorowym ogonkiem ;-)
Z ciekawości - czy może już ktoś dzwonił?:)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Wto paź 27, 2009 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Stoczniowe maleństwo :) miały być dwa ale drugi nie przeżył :cry: i to jest najlepszy dowód że przepustki są potrzebne na CITO .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto paź 27, 2009 14:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Lalla pisze:Michał z Łukaszem dają radę, kotek (Biedronka :) ) się oswaja, coraz odważniejsza, ładuje im się nawet do łóżka!:) Leczenie zalecone przez Pokera chyba już skończyli, teraz przemywają oczko rumiankiem, a no i niedługo jakaś wizyta u weta, z tego co mówił Michał.

Pozdrawiam!

Kocie oczy przemywa się mocną esencją herbaty ale nie rumiankowej(nie można stosować ziołowych herbat u kotów)
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto paź 27, 2009 14:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Stoczniowe maleństwo :) miały być dwa ale drugi nie przeżył :cry: i to jest najlepszy dowód że przepustki są potrzebne na CITO .

[*] :cry:

Ja na poczatku roku zabrałam ze stoczni w Gdańsku kilkanaście kociąt,też nie przeżywały te kotki tam urodzone,mimo karmienia przez ludzi....
Biedne...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto paź 27, 2009 15:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Rumianek podrażnia kotom oczy wet mi mówił że lepiej już przegotowaną letnią woda przemywać nie ziołowymi herbatami.

Ten kociak ze stoczni jest malutki zaraz z nim pojadę do naszego weta by go obejrzał i zalecił leczenie (kociak jest leczony od wczoraj u innego weta).W stoczni jest jeszcze jeden maluch nie dał się dziś złapać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto paź 27, 2009 17:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny, jakby co, to pomożecie? :oops: :( Plisss...
[size=50]Wiem, że nie powinnam prosić, bo jesteście zajęte na maksa, ale w łapaniu i szukaniu domków, jeśli by coś z tego wyszło [/size] :roll:

viewtopic.php?f=1&t=102480
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Śro paź 28, 2009 9:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Muszę do piątku zabrać od maria_z Marmurkę, gdyż przyjeżdża do niej rodzina w odwiedziny.

Kotka potrzebuje dużo czasu, by się oswoić i być zdatną do adopcji. Jest bardzo ciekawie umaszczona i na pewno ludzie będą o nią pytać. Ładnie korzysta z kuwety, nie gryzie, ale boi się ludzi. Pamiętam, że gdy się do niej mówiło, to pozwalała się głaskać i nawet wzięłam ją na kolana, ale potrzeba dużo cierpliwości.

Czy ktoś może dać dom tymczasowy kotce? Kotki raczej nie będzie nawet widać w domu, po jakimś czasie pewnie wyjdzie do innych kotów (u mnie reagowała na nie spokojnie). Maria ma rację - hotelik nie jest raczej dla niej dobrym pomysłem, bo nie wiadomo, jak długo potrwa to oswajanie..

Gdyby nikt nie mógł pomóc kotce, to ostatecznie ja ją wezmę (dobrze, że męzowi się podoba :roll:), ale ja mam nadpobudliwego psa i jak ją będę chciała wypuścić z pokoju po kilku dniach, to pies na 100% będzie za nią łaził i zaczepiał..

Mam mieć do czwartku małego, cudnego kociaka - cudny z wyglądu, a w środku tygrys ;-) wczoraj złapany, bardzo się boi człowieka. Kuwetkuje, ładnie je, ale dotknąć sięzdecydowanie nie daje. Nie wiem, czy dom, któremu się spodobało jego umaszczenie, zaakceptuje takiego dzikusa. Czy ktoś mógłby w razie czego go przechować z tydzień, dwa i oswoić? Ja wyjeżdżam w piątek ok. 15, wracam w niedzielę w nocy. Mężowi go nie zostawię, zwłaszcza, gdybym miała jeszcze mieć Marmurkę.

Kocia dusza

Post » Śro paź 28, 2009 21:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Czy ma ktoś może u siebie całego białego kota? Podobno jakaś pani takiego poszukuje.

Kocia dusza

Post » Śro paź 28, 2009 22:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kocia dusza pisze:Czy ma ktoś może u siebie całego białego kota? Podobno jakaś pani takiego poszukuje.

Kotika ma białe koty.Napisz do niej :ok:

Dzisiaj do nowego domu pojechali:Wiesia-Calineczka razem z trikolorką Renatką oraz cały czarny Gruzin(ten domek chce też Wiktorka po wypadku,ale mały jest jeszcze leczony) :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw paź 29, 2009 8:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kołacze mi się taki pomysł....
Wziąć kilka pięknych fot - kociaków i dorosłych, wszelkiej maści - rude, białe, tri, bure, czarne, czarno-białe...napisać chwytliwy tekst - szukasz kota? itd....wstawić logo PDT (adres strony tyż) i kilka kontaktów - np. do kotiki, biamlii, dzidzi, Agi itd...wiadomo, że zawsze są tymczasy - nr tel, maile...zmieścić to na A4 (niestety bo na większe się nie zgodzą raczej). I...wywiesić jako stałe ogłoszenie...w zaprzyjaźnionych sklepach zoo, lecznicach, firmach jakowyś z prokocimi ludźmi...może to głupie, może się nie uda...ale może tak? Mogę zalaminować w pracy żeby było trwałe ;) Mogę powielić - dyrektor na to forum nie trafi, to nie musi wiedzieć :twisted:
Jak myślicie? No bo tak - jak wywieszę ogłoszenie z kociętami np. w takim sklepie zoo to mi je zdejmą za tydzień, a jakby takie ładne było, stałe...to może powisi dłużej....?
Może to głupi pomysł...ale tak tylko głośno myślę :roll:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw paź 29, 2009 8:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Pomysł świetny :D Ja na pewno coś takiego mogłabym zawiesić w lecznicy na Stogach. Na pewno się zgodzą :D Lecznica też ma sklep zoo. Zresztą dziewczyny z lecznicy znalazly domki dla kilku moich tymczasików.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw paź 29, 2009 9:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Tylko oczywiście zgodzić się muszą wszyscy na umieszczenie kontaktów żeby potem nie było ;)
No i żeby to zrobił ktoś bardziej utalentowany niż ja... :roll: bo ja to jakiś bohomaz stworzę :wink:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw paź 29, 2009 9:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Kocia dusza pisze:Czy ma ktoś może u siebie całego białego kota? Podobno jakaś pani takiego poszukuje.

A Śnieżynka z działek, która była na stronce pkdt znalazła dom?

Pomysł z ogłoszeniami stałymi jest dobry - ja mam kilka miejsc gdzie na pewno pozwolą mi takie wywiesić i nie zdejmą: w zoologicznym na witominie jest bardzo miła pani z którą często rozmawiam o kocich sprawach, przy wejściu do klatki na Witawie mi portier pozwolił umieszczać ogłoszenia o kotkach , ja swoje dane chętnie udostępnię na takie ogłoszenie, też zawsze jakieś kotki mam do oddania (jak nawet chwilowo nie mam to mama ma albo p. Asia z Pustek, to mogą do mnie ludzie non stop dzwonić i chcieć koty :wink: )
Jak potrzeba to mogę ładne zdjęcia małych kotków udostępnić ze swoich zasobów.
technicznie takie ogłoszenie to pewnie najlepiej by yammayca zrobiła, gdyby nie miała czasu to mogę się tym zająć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 29, 2009 10:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Monika znalazła, ma domek w Gdańsku u koleżanki Gishy :))
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

[poprzednia][następna]