Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 9:49 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Obrazek

Samych wspanialosci dla Trykotowego!
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Nie paź 25, 2009 12:16 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Trykotku,

jestes?

Nie zaglaskali Cie na amen?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie paź 25, 2009 19:34 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Nie zagłaskali, zostawiła nas samych na cały dzień :evil: .

Koalicjanci opuszczeni

Śnieg na działce w końcu zlazł, więc pojechałam odzyskać opony i obejrzeć szkody pośniegowe. Miałam donosy, że coś się połamało, więc zamiast sanek fundnęłam sobie wysoką rozsuwaną drabinę. Pojechaliśmy bez kotów, bo szkoda je było wlec na 1 dzień, poza tym na 100% siedziałyby na drabinie, próbując pomóc osobie która wisi na paru metrach z piłą łańcuchową.

Załamka :( . Był koncert na dwie piły i drabinę. Z pięknej jabłoni trzeba było zrobić parasol, i to bez paru drutów :wink: . Wielka ałycza połamana solidnie. Połamało konary 10-15 cm średnicy - niektóre nawet z daleka wyglądały na nietknięte, a z bliska okazywało się że są pęknięte wzdłuż na długość pół metra. Jeszcze wiszą potężne połamane konary dębów z lasu nad siatką, trzeba to będzie szybko ciąć, bo rozwalą płot jak spadną. Hortensje leżą, dziurawce też - nawet mało połamane, mam nadzieję że wstaną. Ogromne dzikie róże na skarpie do ścięcia w 3/4 :( . Oczywiście śliwa, która była przeznaczona do ścięcia w zimie stoi nietknięta :twisted: .
Mam nadzieję, że będzie pogoda w następny weekend, bo roboty jeszcze od groma :evil: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie paź 25, 2009 19:52 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

8O to się porobiło 8O kciuki za pogodę :ok:

biedne koteczki opuszczone :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie paź 25, 2009 19:53 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Ojej...

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 26, 2009 8:26 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

ja jak zwykle spóźniona, ale chciałam jeszcze Trykotu życzenia złożyć :piwa: :torte:

Po Twoim opisie, aż się boję na ranczo jechać :strach: mam nadzieję, że chałupa jeszcze stoi...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 27, 2009 14:01 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Georg-inia pisze:ja jak zwykle spóźniona, ale chciałam jeszcze Trykotu życzenia złożyć :piwa: :torte:

Ja jeszcze bardziej spóźniona :oops:

Trykociku, STO LAT :dance: :dance2: :torte: :dance2: :dance: :surprise: :dance: :dance2: :torte: :dance2: :dance: :surprise: :dance: :dance2:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto paź 27, 2009 14:13 Re: Kocia Koalicja 2 Trykot: rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata

Głaski dla przystojniaków :P
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lis 02, 2009 17:17 Re: Kocia Koalicja 2 - Jego Wysokość Trykot :)

Koty pojechały na działkę po raz pierwszy prawie po miesiącu, więc energia je rozpierała :) .
Moher od razu dopadł swojej kocimiętki, w której zaległ na długo:

Jest, jest, wylazła spod śniegu, nawet jeszcze kwitnie! Boskie uczucie :mrgreen:
Obrazek

Jak już z niej wylazł, poszedł na obchód i po godzinie zameldował się z czymś w pysku. Byłam czujna, przyjrzałam mu się, zanim otworzyłam drzwi :wink: . Przytrzymałam go na tarasie - wypuścił z pyska ryjówkę (żywą oczywiście, brr). Tu już czekał czujny Trykot i po paru metrach dopadł zdobycz. Na drugi dzień powtórzyło się to samo, ale do domu nie doszli. Podzielili się zdobyczą na schodach. Zaczyna się robić Spółka Łowna 8O .

Sybirek pozazdrościł i też długo czuwał w miejscu, gdzie łowił Moher. Niestety nie miał szczęścia:

Stąd je wynosił, sam widziałem, to gdzie są?!
Obrazek

Na pocieszenie złowił sobie jakiegoś robala:

Jakiś niesmaczny, fuj :?
Obrazek

A potem zainteresował się jabłonką:

Siedziałem na słupku na prawym półdupku... bo lewy zwisał. Dziwne to siedzisko zrobiła...
Obrazek

Zobaczę, jak jest wyżej!
Obrazek

Co oni zrobili z moja jabłonką?!!! Połowy nie ma :evil:
Obrazek Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lis 02, 2009 17:45 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Manewry Sybirka obserwował Trykot, który zazwyczaj przyglądał się nieufnie akrobacjom. Jednak siedzisko skusiło i jego.

Fajne! Może spróbuję jeszcze tu...
Obrazek

Może lepiej jednak tutaj?
Obrazek

Ale czad :P
Obrazek Obrazek

Ciekawe, jak jest wyżej?
Obrazek

Można powisieć i obgryzać gałązki:
Obrazek

W końcu Trykota na drzewie zauważył Sybirek.

Rudy? Ten tchórz?!
Obrazek Obrazek

S: Super, nie? Mówiłem ci to wcześniej, gamoniu!
T: No! Musimy jeszcze ciemną masę nauczyć, tylko czy jabłonka się do końca wtedy nie połamie?

Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lis 02, 2009 19:35 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

cudne zdjęcia :D i jaka jesień piękna w tle...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 02, 2009 19:45 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Świetna relacja :lol: :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon lis 02, 2009 19:46 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

ale piękna jesień te złocistości
ale Twoje historyjki mnie rozkładają :ryk: :ryk: :ryk:
boszzzz te Twoje koty urodą powalają :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon lis 02, 2009 20:34 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Sybirku, normalnie Cię kocham, kocham, kocham i już :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lis 02, 2009 21:19 Re: Kocia Koalicja 2 - Ich Wysokości Sybir i Trykot :)

Też kocham Sybirka :1luvu: , więc w miejscu cienkiego słupka będzie kocia platforma widokowa. Ta odnoga złamała się trochę wyżej i była docinana z myślą o kotach :lol: . Umocuję grubą dechę i będą miały półkę w środku drzewa między konarami.

Jesień była piękna, aż się nie chce wierzyć, że śnieg grubo leżał. Nawet trawnik trzeba było kosić. Dni piękne, ale w nocy z soboty na niedzielę był już przymrozek do -3 stopni. Mina Sybirka, który usiłował się napić wcześnie rano z miski na tarasie była bezcenna. Zrobiła się zupełnie niewidoczna warstewka lodu i zgłupiał na chwilę :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]