K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 13:40 Re: K-ów, Felicja odeszła :-((

Dzielę się doświadczeniem - Daszka dzisiaj rano została nakarmiona strzykawką. Ponieważ jutro cały dzień nie ma mnie w domu, wisiała nade mną groźba głodnego kota, więc chwyciłam się brzytwy, a dokładnie wędzonej makreli :lol: Mało mi jej z ręki nie wyrwała, zanim zdążyłam rozpakować :D Jadła aż jej się uszy trzęsły, cała rozdygotana z emocji :D Dostała niewiele, żeby pawika, albo biegunki nie było. Zastanawia mnie, że makrela z podłogi była lepsza niż makrela z miski, gdzie dała trochę mokrego.... :roll: Czyżby panna robiła się wybredna? :wink:
Po makreli myje się teraz od kwadransa :D Ciekawe czy teraz chwyci się przyzwoitej karmy po tym rarytasie, jaki jej podałam.[/quote]

Dasza nasza kochana, hej ! :1luvu:
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon paź 26, 2009 13:42 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Ja też się zapiszę na dwie budki, a co, przydadzą się, a może szybciej skompletujemy 9. Aga, czy pan od reklamowanej łapki coś odpisał?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon paź 26, 2009 13:45 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Zjdło mi posta.
Moja Daf cos chrypi, musze poobserwowac.
Dzis pod Instytutem Pediatrii- na tyłach - chodzilo takie małe kociatko biało szare i płakało okropnie.
Jutro zaniosę cos do jedzenia.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon paź 26, 2009 13:48 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

markopolo00 pisze:Jeśli ktoś może pomóc
w trybie natychmiastowym do wtorku wieczór
potrzebny nowy właściciel psa
Owczarek niemiecki rdzawy długowłosy około czterech lat zadbany
aktualne szczepienia książeczka zdrowia
właściciele wyjeżdżają w środę do Anglii i pies zostaje na ulicy
:(

Proszę o bliższe info.
Koleżanki - dajcie toto na dogomanię!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon paź 26, 2009 14:07 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ja bym chciała 4 budki dla kolegi z pracy.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon paź 26, 2009 14:07 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

luki4ever pisze:
edit_f pisze:
luki4ever pisze:myślałem, że te budki to wyglądają mniej więcej tak http://allegro.pl/item794197162_wieza_b ... owana.html

:kotek:

oj :) ale fajnie by było, jakbyśmy mogli takie kupiwać :P

myślę ,że możnaby się pokusić o takie budki, kwestia znalezienia stolarza który nie będzie liczył sobie tyle co na allegro. Przy większej ilości i dla fundacji powinno się udać mocno zejść z ceny. Tak naprawdę to jest kilka desek, a ocieplić to sam mogę :wink:

ja to jestem zwolenniczka budek jednokomorowych. Wtedy koty moga sie od siebie grzac. W kupie razniej :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon paź 26, 2009 14:19 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ponieważ człowiek, którego mam tłumaczyć ma opóźnienie, więc podzielę się z Wami czymś, o czym przeczytałam na jednym z moich ulubionych blogów:
http://www.pancygaro.fotolog.pl/madonna-od-kociej-dziury-madonna-della-gattaiola,1901054,link.html

chodzi o Madonnę od kociej dziury, urocze, nie?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon paź 26, 2009 14:20 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

noemik pisze:ja bym chciała 4 budki dla kolegi z pracy.

Ach, te problemy mieszkaniowe....

Miuti

Post » Pon paź 26, 2009 14:21 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

elzak3 pisze:Zjdło mi posta.
Dzis pod Instytutem Pediatrii- na tyłach - chodzilo takie małe kociatko biało szare i płakało okropnie.

odłów.
Jutro może już być w stanie uniemożliwiającym przyjmowanie pokarmów...

Miuti

Post » Pon paź 26, 2009 14:23 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Miuti pisze:
elzak3 pisze:Zjdło mi posta.

odłów.
Jutro może już być w stanie uniemożliwiającym przyjmowanie pokarmów...

Wiem gdzie sie kocię melinuje. Zaraz rano spróbuje go namierzyc.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon paź 26, 2009 14:31 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

kosma_shiva pisze:
edit_f pisze:
kosma_shiva pisze:jesli Edit_f bedzie zamawiac druga ture budek, to ja tez bym sie pisala.

zawsze trzeba zamówić wielokrotność 9 sztuk.. mogę odstąpić ci jedno :)

moze Tweety odstapi. :)
Nie wiem, czy Ty Aga kupujesz bo potrzebujesz dla siebie czy po [prostu by moc zrealizowac zamowienie?

mam nadzieje, że nie skończę tak nędznie tj przy śmietniku w styropianowej budce :D
a tak serio, serio to zamawiam aby były jak ktoś potrzebuje ale widzę, że Noemik chce 4, komuś mam odstąpić to zostają 4, na Zakopiańską trzeba 2 więc zostałby tylko 2 luźne, które pewnie poszłyby na Zakątek. Nie wiem czy nie trzeba jeszcze jednej dziewiątki zamówić :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon paź 26, 2009 15:11 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Nie wiem czy nie za późno, nie wiem do kogo, nie mam czasu czytać :( Można jeszcze budkę zamówić ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon paź 26, 2009 15:21 Re: K-ów, Felicja odeszła :-((

edit_f pisze: lutra: a później będę błagać o szkolenie, jak z pudełka zrobić budkę.. jakieś takie masowe szkolenie :)

ja bardzo chetnie sie podczepie pod takie szkolenie
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon paź 26, 2009 15:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Kilka zdjęć Oczka na dowód, że kot żyje :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon paź 26, 2009 15:35 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

do: chętnych na trzeci komplet budek :)
- noemik: 4 sztuki
- akima: 1 sztuka
- Tweety: kolejne 4 sztuki

PAMIĘTAJCIE PROSZĘ, ŻE TO NIE SĄ GOTOWE BUDKI. KUPUJEMY PUDEŁKA STYROPIANOWE (3 CM GRUBOŚCI) I CZEKA JESZCZE PRACY PRZEROBIENIA TEGO NA BUDKI (OKLEJENIE BYĆ MOŻE DODATKOWO STYROPIANEM, PRZYNAJMNIEJ SPÓD, FOLIA ITP. + WYPEŁNIENIE ŚCINKAMI POLAROWYMI, KTÓRE PRÓBUJEMY ŚCIĄGNĄĆ).

CZY DOMAWIAĆ?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

[poprzednia][następna]