Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Akima pisze:Wpadnę na chwilkę w przerwie na Kocimską, trzeba coś zrobić czego może Robert nie dał rady rano?
Tweety pisze:luki4ever pisze:witam,
wczoraj dostałem informację, że przy ulicy Zakątek wyrzucono z piwnic w jednym z bloków 6 dorosłych kotów i 4 małe (mają 3-4 miesiące) We wspomnianym bloku mieszka ponoć jakaś kobieta która uwzieła się na koty i w porozumieniu ze spółdzielnią (ma tam kontakt z prezesem) podczas remontu elewacji wymieniono okna na takie których nie da się otwierać.
Obok jest jakiś ogródek w którym właściciel zgodził się aby na zimę umieścić im budki. Co o tym myślicie ?
już lubię tego człowiekabudki właśnie nadciągają, z tym, że te sa już chyba wszystkie zagospodarowane.
Edit_f, możesz zamówić 9 sztuk? Proponuję przeznaczyć wczorajszą kwotę i to co przyniósł Marek za sterylkę (80 zł) na budki, wystarczy na 6, za pozostałe 3 zapłacę z naszej kociej skarpetki
właśnie rozmawiałam z p. Teresą z Prokocimia, mam świetną wiadomość - cała szóstka działkowych szylkretek plus Paskal jak wyzdrowieje to pójdzie na oswajanie do p. Jasi, też z Prokocimia. Ma duże zasługi. Nie wiem czy ktoś pamięta takie srebrne cudo z działek prokocimskich, żarłoczne i drapieżne do upadu, teraz śpi z panią Jasią w łóżku![]()
Lutra, moje średnie dziecko wyprostowałoby Twoje życzenia, ponoć na tyle mi blisko do setki, że lepiej mi życzyć 150 lat. Wyhodował człowiek żmiję na własnej piersi
luki4ever pisze:
czy te budki są ocieplane ? bo nie mam pojęcia jak to wygląda, widziałem tylko wczoraj jakieś na allegro
Tweety pisze:luki4ever pisze:witam,
wczoraj dostałem informację, że przy ulicy Zakątek wyrzucono z piwnic w jednym z bloków 6 dorosłych kotów i 4 małe (mają 3-4 miesiące) We wspomnianym bloku mieszka ponoć jakaś kobieta która uwzieła się na koty i w porozumieniu ze spółdzielnią (ma tam kontakt z prezesem) podczas remontu elewacji wymieniono okna na takie których nie da się otwierać.
Obok jest jakiś ogródek w którym właściciel zgodził się aby na zimę umieścić im budki. Co o tym myślicie ?
już lubię tego człowiekabudki właśnie nadciągają, z tym, że te sa już chyba wszystkie zagospodarowane.
Edit_f, możesz zamówić 9 sztuk? Proponuję przeznaczyć wczorajszą kwotę i to co przyniósł Marek za sterylkę (80 zł) na budki, wystarczy na 6, za pozostałe 3 zapłacę z naszej kociej skarpetki
właśnie rozmawiałam z p. Teresą z Prokocimia, mam świetną wiadomość - cała szóstka działkowych szylkretek plus Paskal jak wyzdrowieje to pójdzie na oswajanie do p. Jasi, też z Prokocimia. Ma duże zasługi. Nie wiem czy ktoś pamięta takie srebrne cudo z działek prokocimskich, żarłoczne i drapieżne do upadu, teraz śpi z panią Jasią w łóżku![]()
Lutra, moje średnie dziecko wyprostowałoby Twoje życzenia, ponoć na tyle mi blisko do setki, że lepiej mi życzyć 150 lat. Wyhodował człowiek żmiję na własnej piersi
Tweety pisze:luki4ever pisze:
czy te budki są ocieplane ? bo nie mam pojęcia jak to wygląda, widziałem tylko wczoraj jakieś na allegro
to są budki styropianowe, oklejane folią ogrodniczą, wypełnia się je szmatkami, najlepiej polarkowymi.
A propos szmatki polarkowe - od kogo i skąd trzeba je odebrać w tym Bielsku? wislackikot jutro jedzie z Nastusią i robi międzylądowanie w Bielsku
kosma_shiva pisze:jesli Edit_f bedzie zamawiac druga ture budek, to ja tez bym sie pisala.
edit_f pisze:kosma_shiva pisze:jesli Edit_f bedzie zamawiac druga ture budek, to ja tez bym sie pisala.
zawsze trzeba zamówić wielokrotność 9 sztuk.. mogę odstąpić ci jedno
luki4ever pisze:myślałem, że te budki to wyglądają mniej więcej tak http://allegro.pl/item794197162_wieza_b ... owana.html
Tweety pisze:anna09 pisze:Leone pisze:Jadł tylko jeden.
Choć też nie podbiegł, ale powoli podszedł.
Bardzo proszę, zwracajcie uwagę, czy kociaki jedzą. Chora Daszka u Marioli nie chce sama jeść. Podchodzi do jedzenia, widać, że jest głodna, ale nie może jeść. Jest karmiona strzykawką, więc coś tam w jej żołądku ląduje. Kociaki na Kocimskiej też mogą nie mieć zupełnie apetytu
koniecznie, kot usmarkany nie czuje, że jest głodny, żeby nam nie odeszły z głoduMoże by im tak przynieść np serek bieluch albo kupić śmierdzącego whiskasa (może przebije się przez katar)
edit_f pisze:luki4ever pisze:myślałem, że te budki to wyglądają mniej więcej tak http://allegro.pl/item794197162_wieza_b ... owana.html
ojale fajnie by było, jakbyśmy mogli takie kupiwać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 183 gości