Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 10:31 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Dziś o 18 w radio TOK FM audycja o pomaganiu bezdomnym zwierzętom, można napisać do nich lub zadzwonić.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob paź 24, 2009 12:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7181236,Z_opustoszalej_Stoczni_Gdynia_slychac_tylko_miau_miau.html

Skoro tylko na tym zdjęciu wokół p. Janusza jest 7 kotów, to nie uwierzę, że na terenie całej stoczi jest tylko 100.....

Maju ! I to są tylko te koty z pierwszej "stacji karmienia"(ok.12 szt.)Tylko tyle za mną poszło bo panu fotopreporterowi starałem się podprowadzić je jak najbliżej bramy aby mógł zrobić zdjęcie-to są te najodważniejsze. Reszta (ok.5 szt.)pozostała w tyle na swoim terenie.Tu gdzie zrobiono zdjęcie jest już teren kotów z "Eurogazu" (od tego znaku STOP)Tak że te koty odważyły się-korzystając ze swojej liczebnej przewagi i z braku w tym momencie prawowitych gospodarzy-naruszyć ich terytorium.A terytorium-jak wiesz-rzecz u kotów święta.Bliżej już podejść nie chciały..No nie udało się panu fotoreporterowi wejść na teren Stoczni-szkoda!Napisz co sądzisz o artykule?Jest on też w internecie na stronie wyborcza.pl dalej miasta-Trójmiasto.Myślę że napisał-mniej-więcej tak jak trzeba.Domyślasz się zapewne kto stoi za komentarzem do artykułu pisząc-że ta akcja i konto to oszustwo i że stoi za tym grupa nieodpowiedzialnych ludzi"Już gdzieś to słyszałem.....i chyba wiem gdzie...

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Sob paź 24, 2009 13:33 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Mnie się wydaje, że napisał w miarę OK. Trochę poprzekręcał, bo powiedziałam, ze na terenie stoczni mają zostać zdrowe, odkarmione i wysterylizowane koty, ale i tak jak na reportera, który nie jest tak zwariowany na punkcie kotów jak my jest OK ;) Fajnie, że w ogóle napisał - może poruszy sumienie np. jakiegoś właściciela hurtowni zoologicznej, który zdecyduje się np. co jakiś czas przekazywać karmę w uszkodzonych opakowaniach?

Co do negatywnych komentarzy - jak to powiedział Gandhi "Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." A że tutaj nasze zwycięstwo oznacza zwycięstwo kotów i ich dobry byt, to niech sobie gadają... Psy szczekają karawana jedzie dalej. ;)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob paź 24, 2009 13:56 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:Mnie się wydaje, że napisał w miarę OK. Trochę poprzekręcał, bo powiedziałam, ze na terenie stoczni mają zostać zdrowe, odkarmione i wysterylizowane koty, ale i tak jak na reportera, który nie jest tak zwariowany na punkcie kotów jak my jest OK ;) Fajnie, że w ogóle napisał - może poruszy sumienie np. jakiegoś właściciela hurtowni zoologicznej, który zdecyduje się np. co jakiś czas przekazywać karmę w uszkodzonych opakowaniach?

Co do negatywnych komentarzy - jak to powiedział Gandhi "Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." A że tutaj nasze zwycięstwo oznacza zwycięstwo kotów i ich dobry byt, to niech sobie gadają... Psy szczekają karawana jedzie dalej. ;)

Najważniejsze że o tym wszystkim dowie się więcej ludzi dobrej woli którzy odpowiedzą na ten sygnał!

lidjanb

Post » Sob paź 24, 2009 15:58 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Janusz, Majka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob paź 24, 2009 22:19 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Słuchajcie to normalne ze są ludzie którzy będą pochwalać że chce się pomagać kotom i tacy którzy będą przeciwni.Niech sobie gadają a my róbmy swoje.

"Zwierzęta mają takie samo prawo do świata (jak ludzie), skoro na nim są, świat do nich należy. Noe do swojej arki wziął nie samych ludzi."

— Wiesław Myśliwski

"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą."

— Albert Schweitzer
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob paź 24, 2009 22:26 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

wstawiłam link do plakatu z pierwszego postu:

http://img246.imageshack.us/img246/4846/stoczniaa5.jpg

na forum gazety (mam nadzieję że jakoś nie wyszłam przed orkiestrę :oops: ).
Może bardziej chwyci za serce...trzymam kciuki za sto-koty.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob paź 24, 2009 22:27 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

ważne że sprawa się nogłosniła. nie ma sensu czytać durnych komentarzy, szkoda nerwów i zdrowia... asia od wegan zaprasza mnie jutro do mikrofonu w sprawie gdyńskich kotków, ulotki sa u kingi.....chętnie bym pojechała, ale nie wiem czy dam rade się wyrwać z domu na tyle czas od dzieci. chyba że np. mpacz78 jechała by autem z gdyni lub ktokolwiek. sam dojazd kolejką i autobusem potrwa dla mnie w niedzielę do gdańska z 2 godziny w jedną stronę, a o 18.00 mamy z agnieszką i kingą łapankę zuzi i jej dzieci z obłuża. no chyba że by mój mąż poświęcił się i przywiózł mnie do gdańska z bliźniaczkami.....zobaczę jutro.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie paź 25, 2009 11:37 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Nie przejmujcie się głupimi komentarzami, tylko róbcie swoje. Jakby każdy komentujący zaczął coś robić zamiast głupi gadać, to wiecie ile problemów można by rozwiązać?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Każdy zna na pewno tę myśl: Stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa ... i tego się trzymajmy :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie paź 25, 2009 19:42 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

z radością informuję, że byłyśmy z kingą na wege niedzieli- w efekcie zebrałyśmy z pomocą asi i ludzi z avokado 627 zł :) na kotki ze stoczni gdynia :ryk: troszkę pogadałysmy do mikrofonu, troszkę połaziłyśmy z puszką i pucha zapełniła się po brzegi :lol: :lol: :lol:
agnieszka z giszą nie dotarły, bo biedaczki szukały nas pod fontanna neptuna ok 2 godziny krążyły w deszczu, a my byłyśmy w knajpce obok blaszany bębenek....
tak to jest jak się babki umawiaja i każda w innym miejscu jest :wink:
a potem nasze dzielne dziewczynki pojechały jeszcze na łapankę na obłuże w chłodzie, deszczu i mroku upolowały 2 trikolorki 3 mies., ich mamusia nie dała się złapać- po raz setny zuziak- kotka wystrychnęła dziewczyny na dudka.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie paź 25, 2009 19:51 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Cieszę się, że tak bardzo ludzie chcieli pomóc! Z taką sumą można już sporo zdziałać, przynajmniej na początek:)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Nie paź 25, 2009 20:21 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Cudownie! :1luvu:
Jak przelew zostanie zaksięgowany w Vivie, wrzucę rozliczenie na stronkę. Będzie już 1000 pln!!! :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie paź 25, 2009 21:40 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:z radością informuję, że byłyśmy z kingą na wege niedzieli- w efekcie zebrałyśmy z pomocą asi i ludzi z avokado 627 zł :) na kotki ze stoczni gdynia :ryk: troszkę pogadałysmy do mikrofonu, troszkę połaziłyśmy z puszką i pucha zapełniła się po brzegi :lol: :lol: :lol:
agnieszka z giszą nie dotarły, bo biedaczki szukały nas pod fontanna neptuna ok 2 godziny krążyły w deszczu, a my byłyśmy w knajpce obok blaszany bębenek....
tak to jest jak się babki umawiaja i każda w innym miejscu jest :wink:
a potem nasze dzielne dziewczynki pojechały jeszcze na łapankę na obłuże w chłodzie, deszczu i mroku upolowały 2 trikolorki 3 mies., ich mamusia nie dała się złapać- po raz setny zuziak- kotka wystrychnęła dziewczyny na dudka.

Dziewczyny !"Jesteście nie do podrobienia" !Jesteście SUPER! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

lidjanb

Post » Pon paź 26, 2009 0:23 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

januszu oczywiście mówiłam przez mikrofon też o tobie i o twojej działalności ;) myślę, że może ciągle niewiele ale robimy co możemy i jestem z tego strasznie zadowolona, że nie dałyśmy się odsunąć od decyzyjności w sprawie stoczniowców.
mamy krótki filmik z tej imprezki, było wspaniale za co również dziękuję asi, że nam użyczyła mikrofonu, wciągnęła w akcję zbiórkową. weganie naprawde sa wspaniali i czuje sie od nich dobrego ducha i pozytywna atmosferkę :lol: mój maż tak się dał w to wkręcić, że kupił 2 filmy edukacyjne i zlicytował siatkę na zakupy na koty ze stoczni, tym samym dokładając nam do naszego dzieła..a w jego przypadku to naprawdę cud - bo on do prokocich nie należy :lol: :? :wink:
maju przelałam 627 zł- bo tyle wyszło całej sumki na konto, ale w przelewie internetowym zjadło całą nazwę instytucji- ucięło VIVĘ, numer konta zaś się zgadza i adres, więc chyba nie będzie problemu z przelewem :?: poszło z banku od ryszarda skazy :wink: :ryk:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon paź 26, 2009 10:46 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:januszu oczywiście mówiłam przez mikrofon też o tobie i o twojej działalności ;) myślę, że może ciągle niewiele ale robimy co możemy i jestem z tego strasznie zadowolona, że nie dałyśmy się odsunąć od decyzyjności w sprawie stoczniowców.
mamy krótki filmik z tej imprezki, było wspaniale za co również dziękuję asi, że nam użyczyła mikrofonu, wciągnęła w akcję zbiórkową. weganie naprawde sa wspaniali i czuje sie od nich dobrego ducha i pozytywna atmosferkę :lol: mój maż tak się dał w to wkręcić, że kupił 2 filmy edukacyjne i zlicytował siatkę na zakupy na koty ze stoczni, tym samym dokładając nam do naszego dzieła..a w jego przypadku to naprawdę cud - bo on do prokocich nie należy :lol: :? :wink:
maju przelałam 627 zł- bo tyle wyszło całej sumki na konto, ale w przelewie internetowym zjadło całą nazwę instytucji- ucięło VIVĘ, numer konta zaś się zgadza i adres, więc chyba nie będzie problemu z przelewem :?: poszło z banku od ryszarda skazy :wink: :ryk:

Sabinko! A kto zrobił więcej niż Wy !Pokaż mi takiego!Zrobiłyście i robicie kawał dobrej roboty i nikt Wam tego nie odbierze!

lidjanb

[poprzednia][następna]