Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
yammayca pisze:http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7181236,Z_opustoszalej_Stoczni_Gdynia_slychac_tylko_miau_miau.html
Skoro tylko na tym zdjęciu wokół p. Janusza jest 7 kotów, to nie uwierzę, że na terenie całej stoczi jest tylko 100.....
yammayca pisze:Mnie się wydaje, że napisał w miarę OK. Trochę poprzekręcał, bo powiedziałam, ze na terenie stoczni mają zostać zdrowe, odkarmione i wysterylizowane koty, ale i tak jak na reportera, który nie jest tak zwariowany na punkcie kotów jak my jest OKFajnie, że w ogóle napisał - może poruszy sumienie np. jakiegoś właściciela hurtowni zoologicznej, który zdecyduje się np. co jakiś czas przekazywać karmę w uszkodzonych opakowaniach?
Co do negatywnych komentarzy - jak to powiedział Gandhi "Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." A że tutaj nasze zwycięstwo oznacza zwycięstwo kotów i ich dobry byt, to niech sobie gadają... Psy szczekają karawana jedzie dalej.
sabina skaza pisze:z radością informuję, że byłyśmy z kingą na wege niedzieli- w efekcie zebrałyśmy z pomocą asi i ludzi z avokado 627 złna kotki ze stoczni gdynia
troszkę pogadałysmy do mikrofonu, troszkę połaziłyśmy z puszką i pucha zapełniła się po brzegi
![]()
![]()
![]()
agnieszka z giszą nie dotarły, bo biedaczki szukały nas pod fontanna neptuna ok 2 godziny krążyły w deszczu, a my byłyśmy w knajpce obok blaszany bębenek....
tak to jest jak się babki umawiaja i każda w innym miejscu jest![]()
a potem nasze dzielne dziewczynki pojechały jeszcze na łapankę na obłuże w chłodzie, deszczu i mroku upolowały 2 trikolorki 3 mies., ich mamusia nie dała się złapać- po raz setny zuziak- kotka wystrychnęła dziewczyny na dudka.
sabina skaza pisze:januszu oczywiście mówiłam przez mikrofon też o tobie i o twojej działalnościmyślę, że może ciągle niewiele ale robimy co możemy i jestem z tego strasznie zadowolona, że nie dałyśmy się odsunąć od decyzyjności w sprawie stoczniowców.
mamy krótki filmik z tej imprezki, było wspaniale za co również dziękuję asi, że nam użyczyła mikrofonu, wciągnęła w akcję zbiórkową. weganie naprawde sa wspaniali i czuje sie od nich dobrego ducha i pozytywna atmosferkęmój maż tak się dał w to wkręcić, że kupił 2 filmy edukacyjne i zlicytował siatkę na zakupy na koty ze stoczni, tym samym dokładając nam do naszego dzieła..a w jego przypadku to naprawdę cud - bo on do prokocich nie należy
![]()
![]()
![]()
maju przelałam 627 zł- bo tyle wyszło całej sumki na konto, ale w przelewie internetowym zjadło całą nazwę instytucji- ucięło VIVĘ, numer konta zaś się zgadza i adres, więc chyba nie będzie problemu z przelewemposzło z banku od ryszarda skazy
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 70 gości