SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 11, 2009 16:27 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Kocia fantazja dotycząca rzeczy, które są w stanie wzbudzić ciekawość sierściucha, nieustannie mnie zdumiewa :mrgreen:

Jal Loa? Ta spolegliwość (he he) w kwestii głaskania jej pozostała, czy też po prostu się kot zagapił był w piąteczek? :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon paź 12, 2009 22:40 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

O ile po Fordzie się mogłam tego spodziewać o tyle Loę to bym poobserwowała czy aby zdrowa :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto paź 13, 2009 11:13 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

W weekend mnie nie było, więc nie mogłam poobserwować. Majkowiec,powiedz, jak dzisiaj? :wink:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Wto paź 13, 2009 20:33 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

I jak tam Loa ? Majkowiec relacje prosim :wink: I jeszcze o Toffiku też, chociaż to nie ten wątek :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw paź 15, 2009 20:53 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

hop do góry
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob paź 17, 2009 9:16 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Nie jestem zdziwiona tym faktem.
Mój TŻ podczas ostatniej wizyty na kociarni miał Lolkę na rękach i to nie wbrew jej woli :)
Loa była bardzo zadowolona i nadstawiała główkę prosząc o więcej :)
Lousia potrzebuje domku, w którym będzie jedyna lub nie będzie miała tak licznego towarzystwa jak na kociarni.
Nie będzie wtedy musiała złością zwracać uwagi na siebie. Lolka to naprawdę fajna kicia :)

Przypominam, że był kiedyś na kociarni pewien złośnik, obrażony na cały świat, a teraz w domu jest spokojnym, grzecznym, lubiącym pieszczochy kotem - DOMINO!!! :)

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

Post » Śro paź 21, 2009 17:32 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Zapraszamy na bazarek dla CKotów - każda złotówka karmi, leczy, pomaga :!:
viewtopic.php?f=20&t=102018
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro paź 21, 2009 19:21 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Czy Loa nadal "popsuta"? :wink:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro paź 21, 2009 21:34 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

W stosunku do mnie już się naprawiła :twisted:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Sob paź 24, 2009 19:34 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

I tu też cisza jak maczkiem zasiał 8)

EwKo

Post » Nie paź 25, 2009 19:15 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

A Kwaśniewska wczoraj pojechała do swojego domku :D
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Nie paź 25, 2009 19:51 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

a moze jakies szczegóły????????????????????????????

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Nie paź 25, 2009 19:56 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

:piwa: to za Kwaśniewską i nowy Dom! :mrgreen:

Wiadomo coś o reszcie? Trzymać te kciuki dalej czy jak? :wink:

EwKo

Post » Pon paź 26, 2009 22:19 Re: SpeCKotki czekają na swoją szansę-DT/DS/-zginą bez pomocy !

EwKo pisze:
Barbara Horz pisze:(...)
W tej chwili priorytetową sprawą jest adopcja kotów z kociarni lub znalezienie im DT. W większości to koty trudne i dlatego wiemy, że będzie nam trudno, ale z drugie strony o wiele spokojniej podejmowało by się decyzje wiedząc, że wszystkie koty są bezpieczne.
W dodatku coraz bardziej boimy się korzystać z wybiegu dla kotów. Nie wiemy co ludziom, którym zależy na likwidacji azylu może przyjść jeszcze do głowy. Kociarnia jest za mała dla tylu dorosłych kotów pozostawionych bez kontroli przez większość doby. Dla tych kotów to dodatkowy stres :(

No i idzie zima, nie da się ukryć. Bardzo wyraźnie przypominał o tym porywisty wiatr szalejący za oknem.

Przekleję i tu:

Czyli wizualnie wyglada to tak:

kotki:
Loa - inteligentna indywidualistka
Almera - kot-widmo: jest, ale go nie ma - ostatnio czyni postepy podobnie jak bracia: Ford i Lincoln
Nimfa - chciałabym i boję się
Nevada - j.w. ;)
Kwaśniewska - kicia szukająca własnego człowieka, o ile coś się nie zmieniło - bezproblemowa, gotowa do adopcji.

kocurasy:

Poprawcie, jeśli cos pokręciłam:
a) gotowi do adopcji:
Tofik,
Snake,
Ildefons,
Hokus

:arrow:
Brać i kochać!

b) nieufni:
Dr Jekyll,
Mr. Hyde,
Lincoln,
Ford,

c) "trudni":

Albiś,
Buruś,
Brutuś,
Kwaśniewski.

Kwaśniewska i Nevada we własnych domkach!
:mrgreen: :dance: <i jeszcze to tańczące żółtko, które mi nie wchodzi>
Co oznacza, że na kociarni zostało jeszcze 15 kotów, które zasługują na własny kąt...

EwKo

Post » Wto paź 27, 2009 17:00 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Dokładnie EwKo:) na kociarni zosatło 15 kotów, nie wiem tylko czy napisać AŻ 15 czy tylko 15 :roll: Bardziej jednak skłaniam się do AŻ, bo przynajmniej 4 z nich nie powinny tam już być.
Powinny już grzać tyłeczki w swoich domkach i cudnie mruczeć serenady swoim dużym
Przecudowny Toffik, Leniwy Snake, Przyjacielski Toffik i Dostojny Ildefons :)

Kwaśniewska w swoim domu narazie wyciera kąty. Ujawnia się głownie w nocy i wtedy inwigiluje dom. Ludzie fajnie i wiedzą, że koteczce potrzeba trochę czasu, aby odnalazła się w nowej sytuacji, bo tak właściwie ona nigdy nie miała swojego prawdziwego domu.

U Colinnsa też wszystko ok. Głaskać się narazie nie chce, ale odległość między kotem a człowiekiem jest coraz mniejsza :kotek:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

[poprzednia][następna]