Małe Złotko - zostaję :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 14:22 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Już ciachnęty to może ktoś się skusi na cudnego buraska :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie paź 25, 2009 8:07 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

prześliczny jest.. :1luvu:
ja niestety odpadam :( też mnie nie ma cały dzień, a przy tym duży pies w domu, który też by mu nie pomógł :roll:
ale żal mi go..
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto paź 27, 2009 14:32 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Obrazek
Jakie pysio słodkie :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto paź 27, 2009 18:55 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Maleńkie Złotko dochodzące do siebie w kokonie po kastracji ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto paź 27, 2009 19:14 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Biedaczek...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto paź 27, 2009 21:02 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Byłam przed chwilą u Catherine - Złotko jakby bardziej śmiałe :D
Chodził sobie po pokoju, trochę się bawił, trochę leżał i obserwował. Najważniejsze, ze nie był w tapczanie, tylko chodził między ludźmi i kotami. Nawet podszedł bliziutko sprawdzić co robię, jak persiaki wyczesywałam 8)
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 28, 2009 19:23 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

jak fajnie to słyszeć :D oby tak już zostało i szło do przodu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

catawba

Post » Czw paź 29, 2009 20:17 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

jakieś postępy? :)
Obrazek

catawba

Post » Wto lis 03, 2009 14:14 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Jakieś postępy chyba jednak są - Złotko już wychodzi "na pokoje", czeka na jedzonko razem z resztą towarzystwa w kuchni. Nawet wskakuje na szafkę, żeby być bliżej misek ;)
Już potrafi obserwować człowieka z odległości nawet mniejszej jak metr :D
Ale poza tym - klapa ... nie da się dotknąć, chyba, ze podstępem złapany przy misce ... Każdy gwałtowniejszy ruch i Mały z brzuchem przy ziemi zwiewa za tapczan ...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro lis 04, 2009 10:24 Re: Malutkie Złotko pilnie szuka nowego tymczasu !!! Jest źle :(

Złotko zostało wczoraj zaszczepione - czyli jest full wypas wyposażony ;)
Wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony ... tylko domku wciąż nie ma :cry:
Obrazek

Avian

Post » Śro lis 04, 2009 15:15 Re: Malutkie Złotko wciąż bez domu ... nikt mnie nie chce ;(((

Złotko oby jak najszybciej się w Tobie ktoś zakochał Obrazek

Niebieska_Chmurka

Od: Wto mar 24, 2009 13:47

Post » Czw lis 05, 2009 9:30 Re: Złotko wciąż bez domu ... proszę pokochaj mnie ...

Było lepiej i się zepsuło :(

Wczoraj wróciła z adopcji Milusia - zamieszkała na razie u Catherine w klateczce. Ten fakt znów zestresował Złotko ...

Po ostatnich doświadczeniach z przerażonym persikiem, którego wydałyśmy tydzień temu jestem pewna, że Małe Złotko powinno iść do spokojnego domu bez dzieci i zwierząt.
Persik, który u Kasi przemykał jak Złotko pod ścianami, w nowym domu chodzi za swoimi ludźmi, śpi z nimi, zagaduje, liże po twarzy ...
Chyba właśnie tego potrzebuje Złotko ... to delikatny, wrażliwy kociak.
Złotko potrzebuje ludzi tylko dla siebie.
Złotko chce obejrzeć z własnym Dużym mecz leżąc na jego kolanach.
Złotko chce przygotowywać z własną Dużą obiad, sprawdzając, czy wszystko wrzuciła do garnka.

Proszę, rozejrzyjcie sie dokoła, może znacie jakąś parę dojrzałych ludzi, którzy zostali już sami, bo dzieci wyfrunęły z gniazda ...
Może znacie jakąś nieśmiałą, samotną osobę, która razem ze Złotkiem będzie chciała pokonywać tą nieśmiałość?

Wspaniały kociak wciąż czeka ...
Obrazek

Avian

Post » Czw lis 05, 2009 18:13 Re: Małe Złotko wciąż bez domu ... proszę pokochaj mnie ...

Avian, na pewno masz rację.

Moja koleżanka ma kotkę o podobnym charakterze. Kiedy koleżanka ją przygarnęła, kot jeszcze przez miesiąc siedział za szafą i udawał, że go nie ma. Dziewczyna zapewniła mu spokój i kot w końcu do niej wyszedł. Teraz są przyjaciółkami - kot mruczy jej na kolanach i śpi w łóżku, a nawet pozwala się pogłaskać częściej przychodzącym gościom.

Oby Złotko nak najszybciej znalazło spokojny dom i Dużych, którzy dadzą mu czas :ok:

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Pt lis 06, 2009 13:34 Re: Małe Złotko wciąż bez domu ... proszę pokochaj mnie ...

Małe Złotko przyłapane na środku pokoju ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 06, 2009 14:03 Re: Małe Złotko wciąż bez domu ... proszę pokochaj mnie ...

Avian pisze:Małe Złotko przyłapane na środku pokoju ;)

Obrazek

Słodziak :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]