Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 16:27 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Uhm, faktycznie 8O . Nie "wgapiałam" się dokładnie w zdjęcia - makaron staram się omijać nawet wzrokiem :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt paź 23, 2009 16:38 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:Uhm, faktycznie 8O . Nie "wgapiałam" się dokładnie w zdjęcia - makaron staram się omijać nawet wzrokiem :lol: .

podobno al dente mniej kalorii ma :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt paź 23, 2009 16:50 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Do tego rozgotowanego to te z wody przechodzą? :twisted: Nie przejmuję się kaloriami, nie lubię po prostu :lol: .

A swoją drogą fajne zdjęcia do książki kucharskiej "Kotowanie z Alą" by były, gdyby się dało upozować odpowiednio łobuzy przy gotowaniu i robieniu zdjęć z tego. Tylko pewnie wszystko by się albo przypalało, albo stygło, zanim udałoby się kota przekonać do pozowania :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt paź 23, 2009 17:00 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:Do tego rozgotowanego to te z wody przechodzą? :twisted: Nie przejmuję się kaloriami, nie lubię po prostu :lol: .

A swoją drogą fajne zdjęcia do książki kucharskiej "Kotowanie z Alą" by były, gdyby się dało upozować odpowiednio łobuzy przy gotowaniu i robieniu zdjęć z tego. Tylko pewnie wszystko by się albo przypalało, albo stygło, zanim udałoby się kota przekonać do pozowania :lol: .

podobno mąka nie łapie i coś tam się nie wydziela :roll:

pewnie wszystko zimne bym jadła, bo ja to jadam :twisted:
ale może poprzeplatam kocią historią tylko kto się doczyta przepisu grochu z kapustą :lol:
oooo a może nowa zabawa znajdź przepis :mrgreen:

alus1

Post » Pt paź 23, 2009 19:32 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

MartaAgnieszka pisze:
Wielbłądzio pisze:Będą jakieś nowe fotki Ciacha :1luvu: ?

Mówisz i masz.... dziś pieczone na weekendową wizytę gości :D

Obrazek

Obrazek

Za takimi też (niestety :twisted: ) przepadam, ale...
Ale to czarne mruczące Ciacho jest i tak najsmaczniejsze :mrgreen: , a przy tym absolutnie bezkaloryczne 8)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt paź 23, 2009 19:46 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Wielbłądzio pisze:Ale to czarne mruczące Ciacho jest i tak najsmaczniejsze :mrgreen: , a przy tym absolutnie bezkaloryczne 8)

wręcz odchudzające :mrgreen:

alus1

Post » Pt paź 23, 2009 22:15 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Do czego używacie różne gatunki mąki: luksusowa, tortowa, krupczatka?

Muszę poczytać Wasze przepisy na szarlotki - co robicie z jabłkami, żeby spód był zawsze napewno upieczony...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 23, 2009 22:19 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Sie tylko przywitam i pozdrowię serdecznie :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob paź 24, 2009 10:36 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Kociama pisze:Sie tylko przywitam i pozdrowię serdecznie :1luvu:

Ja też :mrgreen:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob paź 24, 2009 10:59 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:
AYO pisze:SZARLOTKA BRAZYLIJSKA - wersja podstawowa
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 szklanka cukru
- 1 kg startych grubo jabłek
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 kostki margaryny /najlepiej sztywnej prosto z lodówki/

Sypkie składniki dokładnie wymieszać i podzielić na pół. Pierwszą połowę wsypać do blaszki wyłożonej wysoko papierem do pieczenia lub folią /równiutko!/ na to jabłka /równiutko ale nie uklepywać/ na to drugą połowę sypkiego /równiutko!/ całość posypać struganą margaryną. Ważne jest, żeby nie było wyższe na środku. Piec ok godziny w temp. /chyba :roll: / 180st. Upieczoną posypać cynamonem,

MOja siarlotka! Tylko ilość warstw dowolna byle sypkie na wierzchu i 2kg jabłek i jeszcze mąka owszem, ale krupczatka. I cukier wanilinowy do tego też.

Kinga, a możesz napisać ile Ty dajesz warstw i jakie masz proporcje?
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Sob paź 24, 2009 17:33 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Narobiłyście mi chęci - ide upiec kruche ze śliwkami albo co...
A miałam się odchudzać :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob paź 24, 2009 17:36 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Upiekłam szarlotkę od Ayo :oops:, dobra choć dla mnie troszkę za słodka :oops:, ale do kawki czy herbatki dla gości idealna :mrgreen: . Moja średnia siostra niebawem ma urodziny i jedziemy do niej do Niemiec, więc obiecałam jej że coś upiekę i teraz muszę myśleć co dobrego 8O. Aluś hilfe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: coś dobrego :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Sob paź 24, 2009 17:37 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

shira3 pisze:Narobiłyście mi chęci - ide upiec kruche ze śliwkami albo co...

Dla kogo :?:
Faceci nie lubią wieszaków :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Sob paź 24, 2009 18:28 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:
shira3 pisze:Narobiłyście mi chęci - ide upiec kruche ze śliwkami albo co...

Dla kogo :?:
Faceci nie lubią wieszaków :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Dla Rudisia :P Wzgórza wszelakie mu przeszkadzają i chodzi poleżeć na płaskim ... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob paź 24, 2009 18:37 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

co tu się dzieje :ryk: :ryk: :ryk:
Agatko siostra lubi sernik? bo mam genialny przepis na wilgotny kremowy sernik :D

dzisiaj byłam na zakupach i właśnie zjedliśmy obiad
upiekłam udziec indyczy z morelami, rozmarynem, czosnkiem, papryką czerwoną i żółtą, solą pieprzem i wędzoną papryką do tego mizeria mniam :mrgreen:
a teraz TŻ mi włączył film z napisami więc doczytam wszystko wieczorkiem :roll:

alus1

[poprzednia][następna]