Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Monostra pisze:Uhm, faktycznie. Nie "wgapiałam" się dokładnie w zdjęcia - makaron staram się omijać nawet wzrokiem
.
Monostra pisze:Do tego rozgotowanego to te z wody przechodzą?Nie przejmuję się kaloriami, nie lubię po prostu
.
A swoją drogą fajne zdjęcia do książki kucharskiej "Kotowanie z Alą" by były, gdyby się dało upozować odpowiednio łobuzy przy gotowaniu i robieniu zdjęć z tego. Tylko pewnie wszystko by się albo przypalało, albo stygło, zanim udałoby się kota przekonać do pozowania.
Wielbłądzio pisze:Ale to czarne mruczące Ciacho jest i tak najsmaczniejsze, a przy tym absolutnie bezkaloryczne
kinga w. pisze:AYO pisze:SZARLOTKA BRAZYLIJSKA - wersja podstawowa
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 szklanka cukru
- 1 kg startych grubo jabłek
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 kostki margaryny /najlepiej sztywnej prosto z lodówki/
Sypkie składniki dokładnie wymieszać i podzielić na pół. Pierwszą połowę wsypać do blaszki wyłożonej wysoko papierem do pieczenia lub folią /równiutko!/ na to jabłka /równiutko ale nie uklepywać/ na to drugą połowę sypkiego /równiutko!/ całość posypać struganą margaryną. Ważne jest, żeby nie było wyższe na środku. Piec ok godziny w temp. /chyba/ 180st. Upieczoną posypać cynamonem,
MOja siarlotka! Tylko ilość warstw dowolna byle sypkie na wierzchu i 2kg jabłek i jeszcze mąka owszem, ale krupczatka. I cukier wanilinowy do tego też.
shira3 pisze:Narobiłyście mi chęci - ide upiec kruche ze śliwkami albo co...
A miałam się odchudzać
Agata&Alex pisze:shira3 pisze:Narobiłyście mi chęci - ide upiec kruche ze śliwkami albo co...
A miałam się odchudzać
Dla kogo![]()
Faceci nie lubią wieszaków![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 45 gości