*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 23:50 Re: LUBLIN[L.T.4]Szaj, Bobuś PP :(//KREW OZDRoWIEŃCA NA CITO!!!

Mam już internet.
Bobek wymiotuje cały czas a Szaj śpi.

Nie wiem co powiedzieć.
Pozostaje czekać.

Musze coś wystawić na bazarku na utrzymanie Kacperka.
Na maluchy.
Jak macie coś niepotrzebnego, a co można sprzedać, proszę o kontakt. Bo nie wiem czy mam coś atrakcyjnego :(
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob paź 24, 2009 8:48 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Szaj, Bobus, trzymajcie sie tam chlopaki :!:
elzii

Post » Sob paź 24, 2009 8:55 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

No to.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob paź 24, 2009 9:27 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Mam nowy koci kubek z maskotką kotem w środku-myślę, że się nada na bazarek.
Wieczorem zrobię mu zdjęcia.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob paź 24, 2009 9:54 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Bobuś, Szaju trzymajcie się chłopaki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob paź 24, 2009 10:21 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Czekamy...
Na dobre wieści.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob paź 24, 2009 11:14 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Szaj jest umierający ...:(
Całą noc próbowałam wciskać mu convalesc. , broni się , choć kompletnie nie ma siły :( na koniec podawałąm smectę ...
To ,że on żyje , że oddycha to ......nie wiem .....dziąsła ma białe jak kreda .odwodniony jest masakrycznie ....jeszcze czegoś takiego w życiu nie widziałam ....
W nocy nie było żadnej koo , ale siku też nie :( To niedobrze .bo do tej pory sikał .....Wymiotował w nocy dwa razy ....
Miał mieć zrobione jeszcze dziś badania krwi .....nie wiem czy on posiada w ogóle jakieś krwinki .....Serce mi pęka z żalu , jak patrzę , jak cierpi .....dziś w nocy nawet nie mófgł z siebie wydobyć żałosnego miauczenia z bólu .otwierał tylko buzię .....
spałam z nim na materacu z moje huśtawki ogrodowej , trzymałam na brzuchu , ale cześto schodził i układał się na wykładzinie po swojemu ...Czasem też wisiał nad miską z wodą , z zamoczonym pysiem ......widok straszny ...
Nie wiem co mam jeszcze napisać ......jest mi go tak żal ..tak strasznie ...

Bobik wymiotuje i biegunkuje cały czas , jest w lepszej formie niż Szaj , ale też kiepsko ....
Jemu raz próbowałam podać mu conva , ale od razu zwrócił m więc dałam spokój ....

Wczoraj wieczorem oddano mi oba koty brudne , śmierdzące , na kompletnie mokrych kocykach ... :evil:
Dziś kupiłam podkłady i lekarce rano powiedziałam w jakim stanie mi je wczoraj oddano ...Dziś poszły do klatek , to chyba jendak lepsze rozw. bo nie muszą przynajmniej robić pod siebie ...

Mania ....Mania szaleje , bawi się , je i strasznie tęskni ......płacze za Bobim .....płacze za jakimkolwiek towarzystwem ....
Gdy do niej wchodzę , cieszy się i przytule i mruczy i zachęca do zabawy ....Może ona .......może jej się uda ....chociaż chyba jeszcze nie było takiego przypadku ....Dostaje cały czas scanomune i żeń-szeń i co mi tam tylko przyjdzie do głowy ......wszystko jej smakuje i wszystko by jadła .....

A malutka przybłęda u mojego TZ w pracy (na zywa się Spinka), niestety nie kuwetkuje .......Sioo niby w kuwecie , ale koo ,na posłaniu ze starego swetra .......kazałam TZowi zabrać sweter i zostawić tylko kocyk w transporterku , który służy jej za budkę do spania ...
Jest w doskonałej formie ...
Wczoraj doszczepiłam 4 swoje koty , w poniedziałek doszczepię resztę ...
I powtórzę im szczepnienie za trzy tyg. , bo 4 z moich kotów były szczepione kiedyś tylko raz ....

Wczoraj wyjeżdżając na Stefczyka po kociaki , stuknełam swoim samochodem z samochód TZa ....zrobiłam wielką dziurę w zderzaku i miałam koszmarną awanturę :( Nie wiem jak to się stało , jego samochód zwsze tam stoi....

Kciuki potrzebne ...nie wiem co jeszcze moze się wydarzyć .........Tak strasznie bym chciała żeby się udało ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob paź 24, 2009 11:22 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

dzieki Agnieszka, ja tez znalazłam taki zestaw deserowy, filizanka z podstawką i talerzyk z porcelany włocławskiej.
Wystawię.
Dobre wieści sa takie, ze Kacper ma TDT.
Dziekuję cioci Maszy i ludziom, którzy zechcieli go wziąć. Prosze o kontakt - zawiozę żwirek i mięso.

Wprawdzie na 3 tygodnie tylko, ale ma. W łikend (ludzie z TDT wyjeżdżają) zabierze go jedna dziewczyna,ale na następny łikend ja mam go zabrać.
[Byłam u dr Nogala po virkon, mówił, że nie powinnam brać żadnego kota, chyba że ostatecznie zaszczepionego dwa razy :( Martwię się.
Mój syn przyznał się przypadkiem, ze wziął odkurzacz z łazienki na górze ( na dole jest kurde drugi) i poodkurzał całą górę.
Odkurzacza nie lałam domestosem, virokonu trochę miałam i rozpyliłam nawilżaczem,ale na pewno nie doleciał w te kąty.
:| ]

Druga dobra wiadomość, to ta, ze Mania je ładnie i kupka, chociaż drze się strasznie, odkąd została sama. Tęskni za chłopakami, pcha się na ręce, mruczy i ugniata, jest słodka. Może nie rozchoruje się ??

A teraz złe:
Szaj żyje, ale jest tragicznie. Tiger mówi, że nie wie, jak to jest, że on żyje - tak źle wygląda. Ja ciągle myslę, ze on da radę - ale ja go nie widzę.
Bobunio dużo lepiej niż Szaj, ale nie jest dobrze, wymiotuje i ma biegunkę.

Tiger całą noc opiekowała się maluchami. Szaj w zasadzie jak jest w domu, spi u niej na brzuchu.
Chłopaczkowie są w szpitaliku całymi dniami a na wieczór wracają. Tiger stuknęła swoją brykę wczoraj :(

Dług w szpitalu wynosi około 250 zł (dokładnie nie wie).
Ja na razie pomóc jej nie mogę, bo wydałam na same krople, wizytę u Balickiego i veratrum ok [130zł], resztę dała [86 zł] Tiger. Ale po pierwszym na pewno coś wpłacę.
Obiecałam również pomoc w utrzymaniu Kacperka.
Ciocia Amika wysłała 100zł :1luvu:
Ciocia Pixie coś obiecała z tego co pamiętam. :1luvu:
Wszystkim bardzo dziękuję w imieniu Tiger.
Może parę złotych wleci z bazarków, (Agnieszka :1luvu: wyslij mi te zdjęcia, jak możesz - masz maila??) ale jakby któraś z cioteczek miała puszkę, żwirek, to proszę :oops: :oops:

Ładuję w moje kociaste betaglukan. Wacław jakby lepiej, więc może to jakieś złe dni - jeszcze go oglądam.
Niestety Jasio dziwnie oddycha, na razie( po betaglukanie) schował się gdzieś, ale zaraz go wyłowię i posłucham.
Wiem, ze to może być przeziębienie a on z przerostem śluzówek w nosie i zatokach od razu charczy ale i tak się denerwuje.

Nie mam transportera - pojechał z Manią i Bobusiem. Szaj pojechał w Tigerowym.
Nie chcę pożyczac. W razie wizyty u weta będę musiała przypiąć Kota pasami :roll: :twisted:

Kciuki potrzebne
Dzięki, ze jesteście :1luvu:

Anda

Post » Sob paź 24, 2009 11:24 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

O widze, ze ciocia Tiger napisała sama

Anda

Post » Sob paź 24, 2009 11:31 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Od rana zaglądam czy są nowe wiadomości.
Rozejrzę się za czymś na bazarek, zrobię fotki (tylko zachęcanie kupujących jakoś mi nie wychodzilo w poprzednich KB :oops: )

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za maluszki
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob paź 24, 2009 12:00 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Mam mejla i mogę zdjęcia na mejla wysłać.
Zaraz zrobię zdjęcia i zgram od razu.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob paź 24, 2009 12:01 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Kciuki trzymam, kasy nie mam. Co miałam nadwyżkowe, oddałam. Ci co wiedzą komu, zrozumieją.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob paź 24, 2009 12:52 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Anda pisze:Ciocia Pixie coś obiecała z tego co pamiętam. :1luvu:

Obiecała, w okolicach 28 się zrealizuje.

A jak temperatura Szaja dzisiaj?
Ja bym go - tak jak radziła Jana - na razie nie karmiła dopyszcznie.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob paź 24, 2009 13:53 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Wracam od dr N. Kupiłam karmę dla Kacpra.
No i się dowiedziałam, że według najnowszych książek virkon nie działa na panleukopenię kocią. Działają chlory, perhydrol i jeszcze coś jakby formaldehydy ( ale pewna nie jestem).

Nie mogłam doczytać co konkretnie jest w virkonie, ale wyczytałam że działa na parwowirozę psów, a to przeciez podobny wirus.
No i teraz nie wiem.

Mówił o zaszczepieniu moich kotów Purevaxem a Jasiek miał reakcje alergiczna silna na jedyną swoją szczepionkę (Felovax), a Wacław ma 16 lat i ostatni raz był szczepiony kilka lat temu i chorował po tym.
Nie wiem co o tym mysleć.

Eeee, powiedział, zę panleuko w zasadzie się nie leczy :? To czy kot przeżyje zależy od ogólnego stanu kota i rodzaju wirusa. :?
Że szczepić trzeba co roku.
Mówił tez, ze odradza mi branie kota pooperacyjnego, nawet jak dorosły przez nawet 8 miesięcy, bo i tak nie odkażę domu.

Anda

Post » Sob paź 24, 2009 13:54 Re: LUBLIN[LT4]Szaj,Bobuś PP.Prosimy o wsparcie finansowe :(

Jasiek własnie zwymiotował - śniadanie a potem płyn.
:strach:

Anda

[poprzednia][następna]