Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. ZAMKNIĘTE.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 13:16 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

kristinbb pisze:Agnieszko jesteś genialna,
nareszcie ktoś pokazał dzieciom chore kotki.
Niech dzieci też się uczą,że świat nie jest tylko piękny i idealny.
A chore kotki też mogą mieć normalny dom.
Fantastyczny pomysł... :D

Amen. :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt paź 23, 2009 16:39 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Dzieci sa w porzadku, tylko dorosli nie maja dla nich czasu, ciagle w biegu, na rozmowy o podstawowych problemach nie znajduja chwili, a co dopiero o braciach mniejszych...
Piekne to spotkanie bylo. Tez mi oczy zmokly..

Agn, Ty to masz koty kochac. A my bedziemy kochac Ciebie zebys miala niewyczerpane zapasy milosci ;-) Nam jest latwiej, nie my opiekujemy sie 30 chorymi koteczkami...
Dla mnie jestes Wielka.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pt paź 23, 2009 16:47 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

I dla mnie...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 23, 2009 16:51 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

więcej takich
spotkań
a może świat byłby lepszy :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 23, 2009 19:27 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Nanina powoli się socjalizuje. Do tej pory udawała, że mnie nie ma, że nie istnieję. Żeby zaistnieć dla Nani musiałam podejść blisko - wtedy jako zagrożenie, byłam w ogóle postrzegana. Inaczej byłam dla niej jak powietrze. Teraz, z racji tego, że Nani ma `twora` w brzuszku i kłopoty z biegunką, zaczęłam ją karmić gotowanym kurczakiem. Niestety, żeby tego dokonać muszę namówić Nani, żeby weszła ze mną i Tofu do łazienki. No i powoli zaczynamy się uczyć współpracy - zaczyna nam to zajmować coraz mniej czasu. :D

Tofu.
Tofu jutro idzie w trybie natychmiastowym do Doc. Ma apetyt, nie smarka, nie kaszle, oddycha dobrze, nie ma biegunki. Ale. Plączą mu się nóżki. Zauważyłyśmy to dziś z Ania_torun, która wpadła w odwiedziny, kiedy Tofu usiłował wskoczyć na pralkę. Wskoczył, ale się chwiał. Obserwowałam całe popołudnie - ma kłopoty z zapanowaniem nad tyłem - kiedy chce wskoczyć na stół, długo się przymierza, a i tak czasem nie udaje mu się doskoczyć - nie miał z tym kłopotów, to nie jest typ gamonia, któremu zawsze coś się omsknie.
Spróbuję zrobić mu jutro badania krwi. Przy poprzednim kryzysie miał bardzo złe wyniki wątrobowe; moze to jakiś nawrót?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt paź 23, 2009 20:37 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Tofu chłopie - trzymaj się :!:

Agnieszka - świetne spotkanie z dzieciakami. Oby takich więcej! Dzieci potrafią być bardzo bezpośrednie w wyrażaniu uczuć/odczuć.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt paź 23, 2009 21:09 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agn, Nani jeszcze się oswoi :!: skoro moja biała "dzika-dzika" d..pa się oswoiła :oops: to i ona też :ok: trzymam kciuki za Toffulca :ok: (w końcu to chłopak w moim ulubionym kolorze, takim Fillipowatym :oops: )

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt paź 23, 2009 21:17 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Wiesz, Cameo - ja nie mam parcia na oswajanie kota. Mam tyle miziaków, że jeszcze jeden jest mi zbędny. :wink: Tak naprawdę chodzi o to, żeby to kota była zadowolona. No i żeby dawała się choć trochę łatwiej obsługiwać.
Ale łatwość w obsłudze może nie mieć nic wspólnego z oswojeniem i miziatością.

Agn

Post » Pt paź 23, 2009 21:25 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agn pisze:Wiesz, Cameo - ja nie mam parcia na oswajanie kota. Mam tyle miziaków, że jeszcze jeden jest mi zbędny. :wink: Tak naprawdę chodzi o to, żeby to kota była zadowolona. No i żeby dawała się choć trochę łatwiej obsługiwać.
Ale łatwość w obsłudze może nie mieć nic wspólnego z oswojeniem i miziatością.

Nie do końca mi o to chodziło ;)

Mi zależy na jednym, żeby kot nie żył w strachu, żeby przestał się nas bać, widzisz, nam nie przeszkadza to że Kay nie wskakuje na kolana, jak nasze koty, akceptujemy go takim, jakim jest. Cieszę się że przestał się nas bać, że już tak przed nami nie ucieka, widzę że czuję się u nas dobrze i to jest najważniejsze.

A jednego miziaka mam właśnie na kolanach :P przeszkadza mi w pracy, drugiego takiego nie chcę :strach:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob paź 24, 2009 9:32 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Wróciłam z Tofu. Krwi się nie dało pobrać. Zresztą nie miałam transportu, więc musiałabym tachać Tofu z sobą albo zostawić go u Doc. Nieważne - Tofu i tak jest żółty, więc znowu mamy kłopot z wątrobą. Jest podejrzenie marskości, bo wątroba jest mocno schowana pod żebrami. Objawy neurologiczne, które dało się zauważyć od wczoraj to encefalopatia wątrobowa. Po pewnych bojach z histeryzującym Tofu udało mu się założyć wenflon i mały ma być nawadniany. Waży 2,20kg. :( A to znaczy, że schudł ok. 0,4kg.
Tofu powinien jeść karmę wątrobową. Niestety, w jego przypadku to jest niewykonalne. Podanie tabletek na wątrobę chyba również. Będę musiała wykombinować sposób na przerobienie tabletek na papkę i zapodanie przy użyciu strzykawki. Osłuchowo wszystko jest oki.
Martwię się.

Agn

Post » Sob paź 24, 2009 9:41 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Oj Tofu... :roll:
kciuki za ciebie koteczku... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob paź 24, 2009 9:43 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Jeszcze jedno.
Ma ktoś Ornipural na zbyciu?
Mam fundusze, więc nie musi być `darowany`.

Agn

Post » Sob paź 24, 2009 9:51 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Aga, pomyślałam o takim zestawie, który może wesprzeć prace wątroby Tofu:
Zentonil w iniekcji + witaminy z grupy B + hepatil dopyszcznie

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob paź 24, 2009 9:52 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agn pisze:Jeszcze jedno.
Ma ktoś Ornipural na zbyciu?
Mam fundusze, więc nie musi być 'darowany'.

Może napisz do Eurydyki.
:ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob paź 24, 2009 9:53 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agnieszko, podaj adres, to Ci ze 20 ml prześlę.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]