POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 17:05 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

reginka pisze:a czy są jakieś zdjecia jak kociaki wygladaja,podobno juz troche lepiej

Właśnie jak będziecie mieć czas to poróbcie zdjęcia chętnie zobaczymy jakie tam zaszły zmiany.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt paź 23, 2009 12:58 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

W górę!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 24, 2009 13:30 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Hop :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob paź 24, 2009 20:50 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

I jak tam akcja czyszczenia uszu? Przeżyłyście? Martwimy się o Was :(
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Sob paź 24, 2009 21:59 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Serdeczne dzięki za bazarki, dziewczyny wielkie dzięki.

Jeżeli chodzi o fotki to mam parę sztuk, ale siadł mi dysk na którym miałam koci album i program picasa więc jak tylko odzyskam mój zbiór to powklejam, zresztą mam nadzieję, że do tej pory, znajdzie się ktoś kto porobi lepsze foty. :)

Czyszczenie uszu ze świerzba to najgorasza rzecz na świecie, a jeżeli trzeba to pomnożyć przez 37 par kocich uszu to ... :|

Na szczęście w czyszczeniu uszu pomagała mi tym razem JOMA z dogomania i oczywiście opiekunka kotów.

Dodam jeszcze, że Państwo pomalowali następny kawałek pomieszczenia w którym przebywają koty i składali nowy kredens, który mogli kupić dzięki jakiemuś jednorazowemu odszkodowaniu.

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Sob paź 24, 2009 22:04 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

I jeszcze jedna ważna rzecz, JOMA przakazała na kociaki 150 złotych. DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Nie paź 25, 2009 13:09 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Zapisuję sobie wątek.
Działam na forum dogomania pod tym samym nickiem.
Zapraszamy do polubienia Fundacji Edano :)

https://www.facebook.com/FundacjaDlaZwi ... ark_t=page

magda222

Od: Pt lip 06, 2007 23:17

Post » Pon paź 26, 2009 18:32 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Hop wieczorkiem :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 26, 2009 19:19 Re: Tychy 37 kotów i 6 psów, czeka na pomoc.

Granula pisze:
Agn pisze:
Gaga pisze:Kaju dziękuję za pomoc w ewnetualnych rozliczeniach.

Chciałabym jednak zaznaczyć, że mile jest widziana pomoc rzeczowa o której piszę w pierwszym poście. A może ktoś ma dostęp do zakupu tańszych preparatów typu "ADVOCET"?

Advocate.
czy nie masz zaprzyjaźnionego weta, który by Ci sprowadził większa porcje z hurtowni, bez naliczania 'swoich' kosztów?

hmm... a może ktoś ma zaprzyjaźnionego weta w Krakowie i mógłby dogadać się z Gagą
ja ze swojej strony zawsze mogę z Krakowa dowieźć leki do Tychów (często jeżdżę do mamy do Żor... przez Pszczynę... a to rzut beretem od Tychów, w razie potrzeby mogłabym nadrobić troszkę drogi) :wink:

a może poszukać wśród forumowych wetów - wiem, że Formica jest wetką z Zabrza... może ktoś mógłby dowieźć z Zabrza do Tychów

zacytuję sama siebie i wrócę do tematu :oops:

dziewczyny, czy na obecną chwilę interesowałoby Was takie rozwiązanie, żeby kupić coś taniej u zaprzyjaźnionego weta - nawet jeżeli liczyłoby się to z dowozem?
Wiem, że w sumie zależy to od finansów, a nie od Was - ja niestety finansowo pomóc nie mogę, z ewentualnym dowozem prędzej

jeżeli planujecie zakup jakichś leków, to Jola_k (z Żywca) ma znajomego, u którego udaje jej się kupować taniej - mam z Jolą kontakt poza miau i pytałam ją, czy byłaby szansa, żebyście Wy za jej pośrednictwem kupiły coś taniej - jeżeli podacie listę leków, które potrzebujecie, to przekażę je Joli (bo ona z racji swojej liczby tymczasów, ma mało czasu na forum)
dowiemy się co i ile by kosztowało - a Wy mogłybyście sprawdzić, czy rzeczywiście Wam się opłaca

Jola mówiła, że preparaty typu spot-on... stronghold... w ogóle te droższe rzeczy się opłaca, na tych ogólnie tańszych jest niewielka różnica :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Wto paź 27, 2009 12:18 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

No to w górę po odpowiedzi na propozycję nie do odrzucenia :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto paź 27, 2009 23:10 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Tak czytam i się zastanawiam - rozumiem, że na dzień dzisiejszy sytuacja kociaków się poprawia, a opiekunowie nie oponują przy leczeniu i sterylkach. Może więc na razie nie kombinować, nie naciskać, tylko leczyć i ciachać te zwierzaki? Wydaje mi się, że łatwiej będzie tłumaczyć Państwu i wprowadzać w życie program ich reformowania jeśli chodzi o opiekę nad zwierzakami niż im te zwierzaki siłą wydzierać. Zwłaszcza, że za bardzo alternatyw dla nich nie ma, a idzie zima.

To się wiąże oczywiście z ciągłym pomaganiem chociażby w zakupie karmy, ale w schronisku czy w DT przecież też by jeść musiały. Mają ciepło, opiekunowie zaczynają się przekonywać do suchej karmy (część ludzi naprawdę nie ma pojęcia, jak należy karmić koty) i jak widać współpraca z dziewczynami wpływa na nich mobilizująco.

W dodatku z czasem przyzwyczają się, że tak jest łatwiej. Zobaczą, że ukochane kociaki też są szczęśliwsze. Łatwiej będzie na nich potem wpływać i podejmować interwencje przy nowych "nabytkach", chociażby jeśli chodzi o ich sterylizację i szczepienia. Bo tych co mają raczej nie oddadzą.

Ze starymi ludźmi tak już niestety jest - ciężko im zmienić poglądy i nawyki, ale nie jest to zupełnie niemożliwe. Oni też potrzebują czasu.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Wto paź 27, 2009 23:49 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro paź 28, 2009 22:47 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Prążek pisze:a czy można zapytać ile kosztowałby ten z największą pojemnością Advocate?

pytanko przekazałam - jutro będę miała odpowiedź :mrgreen:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Czw paź 29, 2009 10:50 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Bazarek zakończony jak wpłyną pieniądze na moje konto to zaraz przeleję :ok:
Na Pw poproszę nr. konta na które przelać pieniądze z bazarku :)
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt paź 30, 2009 0:21 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Dzięki uprzejmości Biafry (nick na dogomanii) ,która pozwoliła na korzystanie z konta prowadzonej przez nią
Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą"
mogłam zrobić to allegro cegiełkowe:

http://allegro.pl/show_item.php?item=798277312

Bardzo prosimy o pomoc!!!
Każda cegiełka jest na wagę zdrowia i życia tych biednych kotów i psów.

Biafra bardzo dziękuję!!!
Zapraszamy do polubienia Fundacji Edano :)

https://www.facebook.com/FundacjaDlaZwi ... ark_t=page

magda222

Od: Pt lip 06, 2007 23:17

[poprzednia][następna]