Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 7:01 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

bry :wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw paź 22, 2009 7:02 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
kinga w. pisze:Kocie nałogi! Moje też. Najlepsza zabawka? Kapsel od pyffka turlany po podłodze. :twisted:

a u mnie było kilka najlepszych
w tym sezonie letnim - fasolka szparagowa dla obojga :wink:
Myśka kradła korek od zlewu i łyżkę drewnianą nasze weteranki widziały łyżkę w obróbce :mrgreen:

NIe wyrabiam!! NOrmalnie nie nadążam!
Korek od umywalki "wsiąkł" był gdzieś (pod szafą??) za sprawą Tyśka. Teraz "wychodzi" szczoteczka do paznokci i mały gąbkomyjak - nałogowo, maniakalnie. Moje szydełka pasjonują Miyu, podobnie jak długopisy, małe nożyczki, marker - w końcu kot biurowy i już w DT objawiała takie inklinacje. Zboczki i tyle! :evil:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw paź 22, 2009 8:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

hello :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw paź 22, 2009 11:43 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kinga w. pisze:
alus1 pisze:
kinga w. pisze:Kocie nałogi! Moje też. Najlepsza zabawka? Kapsel od pyffka turlany po podłodze. :twisted:

a u mnie było kilka najlepszych
w tym sezonie letnim - fasolka szparagowa dla obojga :wink:
Myśka kradła korek od zlewu i łyżkę drewnianą nasze weteranki widziały łyżkę w obróbce :mrgreen:

NIe wyrabiam!! NOrmalnie nie nadążam!
Korek od umywalki "wsiąkł" był gdzieś (pod szafą??) za sprawą Tyśka. Teraz "wychodzi" szczoteczka do paznokci i mały gąbkomyjak - nałogowo, maniakalnie. Moje szydełka pasjonują Miyu, podobnie jak długopisy, małe nożyczki, marker - w końcu kot biurowy i już w DT objawiała takie inklinacje. Zboczki i tyle! :evil:
Koty są złodzieje :twisted: Mój Rudi kradnie nałogowo długopisy :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw paź 22, 2009 11:49 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

I ogólnie przedmioty zbliżone do patyczka kształtem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw paź 22, 2009 13:10 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Bry :D

Gucio kradnie wszystko -skarpetki,długopisy,kapcie :strach:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 22, 2009 14:42 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:JoasiuS
jutro wieczorem (znaczy dzisiaj patrząc na godzinę) zamieszczę instrukcje co do Twojej jednogarnkowej i prostej potrawy na ten tydzień :mrgreen:
przepis prosto z prawdziwego wiejskiego toskańskiego domu
potrawa niesamowita, stanowiąca bazę do wielu wariantów kulinarnych i popisów w domowej kuchni, bez zbytniego angażowania swoich sił a zarazem niskokaloryczna dość
już nigdy nie kupisz gotowego sosu :twisted:

składniki potrzebne do przygotowania:
1 duża cebula, pęczek natki pietruszki, 2-3 ząbki czosnku, 30-40 dkg mielonej wołowiny, makaron ulubiony, olej/oliwa z oliwek, sól, pieprz i ostra papryka najlepiej świeża bo sezon na nią jest ale może być suszona, 1 puszka pokrojonych lub całych pomidorów, koncentrat pomidorowy, parmezan lub inny twardy ser. czas przygotowania 10-15 minut czas gotowania bez ludzkiej interwencji 1,5 godziny :wink:

Alusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Już się nie mogę doczekać :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw paź 22, 2009 14:47 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

JoasiaS pisze:Alusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tylko obiecaj zrobić :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw paź 22, 2009 14:49 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:

tylko obiecaj zrobić :wink:

No oczywiście! :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw paź 22, 2009 14:51 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

O jesteście :) A mojej wczorajszej prośby o przepis na murzynek z dżemem nikt nie zauważył :oops:

Ten ostatni przepis jak można nazwać?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 22, 2009 14:52 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

kussad pisze:O jesteście :) A mojej wczorajszej prośby o przepis na murzynek z dżemem nikt nie zauważył :oops:

Ten ostatni przepis jak można nazwać?

a poczytaj uważnie przepis był wklejony
nie przeze mnie ale był :twisted:

alus1

Post » Czw paź 22, 2009 15:04 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Mam, mam już go znalazłam! :oops: :oops: :oops: Bardzo dziękuję :1luvu: Rozmawiacie w takim tempie że trudno za Wami nadążyć zwłaszcza gdy człowiek zajmie się czymś innym...
Odwiedzicie nas czasem? Tutaj ukrywamy się pod podlinkowanym słowem Kotki... na większy banerek chwilowo podczas głosowania na kotki Joanny nie ma miejsca :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 22, 2009 16:44 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

pewnie ze zaglądam i śledzę zmagania z fotami :mrgreen:

alus1

Post » Czw paź 22, 2009 17:14 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Nie poznaję Joasi 8O :mrgreen: .

Ten przepis przypomina chilli con carne, jeśli wymienić makaron na czerwoną fasolę. Tez się szybko robi i smakuje super. A ja wyprodukowałam dziś pilaw, objadłam się jak mops i mogę dziś czytać ten wątek bez wiszącego języka :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw paź 22, 2009 17:16 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:

Nie poznaję Joasi 8O :mrgreen: .

Ten przepis przypomina chilli con carne, jeśli wymienić makaron na czerwoną fasolę. Tez się szybko robi i smakuje super. A ja wyprodukowałam dziś pilaw, objadłam się jak mops i mogę dziś czytać ten wątek bez wiszącego języka :lol: .

:ryk: :ryk: :ryk:
no popatrz inne rejony świata przepisy podobne :wink:

alus1

[poprzednia][następna]