Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alus1 pisze:kinga w. pisze:Kocie nałogi! Moje też. Najlepsza zabawka? Kapsel od pyffka turlany po podłodze.
a u mnie było kilka najlepszych
w tym sezonie letnim - fasolka szparagowa dla obojga![]()
Myśka kradła korek od zlewu i łyżkę drewnianą nasze weteranki widziały łyżkę w obróbce
Koty są złodziejekinga w. pisze:alus1 pisze:kinga w. pisze:Kocie nałogi! Moje też. Najlepsza zabawka? Kapsel od pyffka turlany po podłodze.
a u mnie było kilka najlepszych
w tym sezonie letnim - fasolka szparagowa dla obojga![]()
Myśka kradła korek od zlewu i łyżkę drewnianą nasze weteranki widziały łyżkę w obróbce
NIe wyrabiam!! NOrmalnie nie nadążam!
Korek od umywalki "wsiąkł" był gdzieś (pod szafą??) za sprawą Tyśka. Teraz "wychodzi" szczoteczka do paznokci i mały gąbkomyjak - nałogowo, maniakalnie. Moje szydełka pasjonują Miyu, podobnie jak długopisy, małe nożyczki, marker - w końcu kot biurowy i już w DT objawiała takie inklinacje. Zboczki i tyle!
alus1 pisze:JoasiuS
jutro wieczorem (znaczy dzisiaj patrząc na godzinę) zamieszczę instrukcje co do Twojej jednogarnkowej i prostej potrawy na ten tydzień![]()
przepis prosto z prawdziwego wiejskiego toskańskiego domu
potrawa niesamowita, stanowiąca bazę do wielu wariantów kulinarnych i popisów w domowej kuchni, bez zbytniego angażowania swoich sił a zarazem niskokaloryczna dość
już nigdy nie kupisz gotowego sosu![]()
składniki potrzebne do przygotowania:
1 duża cebula, pęczek natki pietruszki, 2-3 ząbki czosnku, 30-40 dkg mielonej wołowiny, makaron ulubiony, olej/oliwa z oliwek, sól, pieprz i ostra papryka najlepiej świeża bo sezon na nią jest ale może być suszona, 1 puszka pokrojonych lub całych pomidorów, koncentrat pomidorowy, parmezan lub inny twardy ser. czas przygotowania 10-15 minut czas gotowania bez ludzkiej interwencji 1,5 godziny
JoasiaS pisze:Alusiu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Już się nie mogę doczekać
kussad pisze:O jesteścieA mojej wczorajszej prośby o przepis na murzynek z dżemem nikt nie zauważył
Ten ostatni przepis jak można nazwać?
JoasiaS pisze:Alusiu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Monostra pisze:JoasiaS pisze:Alusiu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie poznaję Joasi![]()
.
Ten przepis przypomina chilli con carne, jeśli wymienić makaron na czerwoną fasolę. Tez się szybko robi i smakuje super. A ja wyprodukowałam dziś pilaw, objadłam się jak mops i mogę dziś czytać ten wątek bez wiszącego języka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 40 gości