czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 21, 2009 16:51 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

BOENA pisze:Staruszka odchodzi na zawsze.....
Kochane zwierzaki zostają same.....
Rodzina wybiera najwygodniejszą opcję dla siebie.....
Cztery koty trafiają do schroniska :(

Siedzą przerażone wszystkie w jednej klatce.
Mało miejsca Im nie przeszkadza,są bez ruchu jak po dotknięciu czarodziejską różdżką,nie jedzą,nie piją,nie chodzą do kuwety.
Wśród Nich są 3 kocurki i 1 kotka.
Kocurki wykastrowane,kotka z doniesień rodziny wysterylizowana.
Wszystkie zadbane,Ich Pani Je kochała.
Kotka jako jedyna po paru dniach wyszła z budki,wykazała zainteresowanie,zaczęła jeść.
Kocurki dalej nieśmiałe,jedzące gdy nikt nie widzi.

Wczoraj z powodu braku wolnych klatek musiały przejść na kociarnię.
Nie wiemy jak to będzie dalej.Kocurki są dalej przerażone nową rzeczywistością :(
Oto One,jeszcze piękne choć bardzo zagubione:

:arrow: Niunia- 521 / 09
od 14 10 w schr
felowax 15 10
jedyna koteczka z towarzystwa

Obrazek Obrazek

:arrow: Kiciuś- 522 / 09
wykastrowany kocurek
od 14 10
felowax 15 10

Obrazek Obrazek

:arrow: Kajtek -523 / 09
wykastrowany kocurek
od 14 10
fel 15 10

Obrazek Obrazek

:arrow: Czaruś-524 / 09
wykastrowany kocurek
od 14 10
felowax 15 10

Obrazek Obrazek

Z pewnością ułożone,nauczone życia z człowiekiem,jeszcze niedawno bardzo kochane,teraz niczyje :cry:

Pomóż Im.

Mała1 pisze:to ja dodam kilka szczegołow ktore poznałam

Niunia ma 10 lat
chłopaki to jej dzieci-maja po 8 lat

w życiu bym im tyle nie dała-naprawde są w dobrej formie
wielkie, lśniąca sierś-......jeszcze
wszystkie grzeczne, ,przestraszone, niesykające

koteczka mnie martwi-ma na listwie guzki :(

wszystkie wieści o nich sa od sąsiadki zmarłego-bo to chyba Pan był.-ale tego nie jestem pewna.
Sterylizacja kotki jest bardzo prawdopodobna w/g niej, ale nie ma 100% pewności

( a mnie jeszcze bardziej martwi Krówka-ona to napewno w schronisku umrze :( )

viewtopic.php?f=1&t=102129

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro paź 21, 2009 18:00 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

:!:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 22, 2009 1:00 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

proszę, niech ktoś się ulituje i pokocha te biedne, osierocone, zagubione i przerażone kotusieObrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw paź 22, 2009 4:29 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

do góry!

izydorka

Post » Czw paź 22, 2009 7:09 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

zaraz wpisze ale...rany jaki długi jest pierwszy post, ile seniorów czeka na domy! I jakich seniorów - ładnych, proludzkich w większości, miziastych - same skarby i kolory do wyboru ....Trzymajcie kciuki, rozgłaszajcie o seniorach gdzie się da, niech ten pierwszy post się skróci, niech znajdą domy...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 22, 2009 9:40 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Przekazuję:
Asia & Daniel pisze:Simba już zdrowy, wygląda pięknie. Czyściutki, zadbany, powolutku się otłuszcza znowu. Wczoraj mu troszkę jakiś wyciek wrócił do oczek, ale wet zarządził antybiotyk, zobaczymy jak będzie. W sobotę mamy prawdopodobnie ostatnią wizytę kontrolną. Jeszcze tylko integracja z naszymi kotami, ostatnie elementy profilu psychologicznego kota i ruszamy z szukaniem DS. :)

Pepper się integruje coraz bardziej, głaszczemy się z nią i miziamy coraz częściej, włącznie z całuskami jęzorkiem po twarzy, już nie boi się tak bardzo dotyku. Ale humorki nadal ma, potrafi udrapać całkiem mocno. Zachowuje się jak dziczek za późno zabrany od matki. Okazało się, że ma do zdjęcia nierozpuszczalny szew po sterylizacji, będziemy musieli podać jakiś środek uspokajający, bo inaczej tego nie widzę ani ja ani wetka nasza. Martwimy się o jej adopcję, to wymagający tony cierpliwości kot. Nie chcemy nic zapeszać, ale pewnie skończy się na... Dogaduje się dziewczyna bardzo dobrze z naszym rezydentem, krótko mówiąc... :)

Nasza fundacyjna znajoma Tusia wczoraj u nas była i kotkom robiła zdjęcia, dzisiaj wrzuci w sieć, a ja bezczelnie skorzystam. ;)

Co do KRS to tutaj jest pełna informacja: http://www.niechcianeizapomniane.org/1procent/ :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 22, 2009 10:17 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Kolejna smutna kocia historia....

Magija pisze:... jeszcze nie wyrzucili jej na bruk. Jeszcze bo niebawem zapewne to nastąpi. Bo mieszkanie idzie pod młotek a nikt jej nie chce.
Ogłoszenia? Jakie ogłoszenia?

Kotka, wysterylizowana, 10 lat żyła z ludźmi, którym zaufała. Nosili miano przyjaciół, rodziny. Nie ma jej zdjęć, bo dowiedziałam się o niej wczoraj zupełnie przypadkiem. Pani urodziła dziecko, nagle stała się alergiczką. Ile czasu musiało to wszystko trwać, skoro stan obecny jest taki, ze kotka siedzi sama, w pustym mieszkaniu, bez mebli, mieszkaniu, które lada moment zostanie sprzedane. Czy pytali kogokolwiek? Czy zrobili choć jedno ogłoszenie? - nie widziałam. Jedno wiem. 10 letnia kotka ma małe szanse by znaleźć dom w krótkim czasie. Powiedziano mi: "oni nie są źli, przecież nie wyrzucili jej na chodnik"

więcej dowiem się niebawem, bo chcę tam jechać i jeśli szlag jasny mnie nie trafi to zrobię jej chociaż zdjęcie a potem - nie wiem co potem. W schronisku umrze. To na pewno.

No ale dobrze, że ludzie tak miłosierni...

viewtopic.php?f=1&t=102172

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 22, 2009 10:20 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Ostatnio edytowano Czw paź 22, 2009 10:42 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 22, 2009 10:39 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Ech biedne te kotusie... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw paź 22, 2009 10:42 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 22, 2009 12:49 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Obrazek

izydorka

Post » Czw paź 22, 2009 12:57 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

I jeszcze jeden senior w rozpaczliwej sytuacji:

Ewelizarda pisze:Kochani szukam docelowego domu dla 10 letniego wykastrowanego kocura. Kotek mieszkał sobie 10 lat z rodziną która teraz się rozpadła a na domiar złego nie może zamieszkać z tymi co go bardzo kochają z uwagi na alergię dziecka. Drugi właściciel postanowił uspić kota bo "potrzebuje wolności". Chwilowo jest w tymczasowym domu ale jest tam zbyt dużo zwierząt a on był samotnym kotkiem. Nie wychodził z domu, załatwia potrzeby w kuwecie ale ma trochę pierzaste futerko i trzeba go raz na rok strzyc albo często wyczesywać. Bardzo to lubi i przy tym mruczy. Proszę o pmoc w szukaniu dobrego domu dla naszego pupila bo sytuacja staje się podbramkowa.

Ewelizarda pisze:Kotek jest szary z białym brzuszkiem i łapkami, białym podbródkiem - troszkę podobny do Gala na twoich fotkach. Jest duzym kotem waży ok 8 kg choć podobno przez ten ostatni miesiąc sporo stracił na wadze. Jest bardzo sprawny lubi wysoko skakać i wspinać się - choć firanki i rajstopy miałam zawsze całe. Koło kogoś kogo akceptuje chodzi jak piesek przy nodze. Lubi jak się go czesze i drapie pod brodą.
W zasadzie w książeczce ma wpisane rasa - dachowiec ale ma puchaty podsierstek - futerko nie jest jak u persa ale nie jest też sztywne jak u typowego dachowca. Z uwagi na podsierstek trzeba go regularnie wyczesywać inaczej robią się dredy.
Był pod stałą opieką u weterynarz Małgosi z ul. Kinowej 10. Ma założoną książeczkę ze wszystkimi szczepieniami - nie był szczepiony na wściekliznę bo nie opuszczał mieszkania i nie miał kontaktu ze zwierzętami. Był również odrobaczany i miał badania na toksoplazmozę.
Generalnie jest zdrowy. Chorował na piasek w nerkach i jest na karmie L/CD pani weterynarz mówiła że powinien unikać karmy z puszki i świeżego miesa i ryb.

viewtopic.php?f=13&t=102168
:(

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 22, 2009 13:10 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dopisze, jak tylko fotka się pojawi, żeby był komplet. cholerny dziś dzień - same dopisywania...smutno i jakoś zwątpienie w "ludzi" "kochające rodziny" "wieloletnie przyjaźnie" nachodzi...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 22, 2009 13:12 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Też mną ciska, jak czytam o tych biednych seniorach, raptem nikomu niepotrzebnych. Wyć się chce.
A wśród maluchów szaleje z kolei pp...
Znikąd dziś dobrych wieści. :(

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 22, 2009 13:45 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

smutne mamy jesienie :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]