Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 10:34 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Poszczuję Was maluszkami :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 22, 2009 10:36 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ależ rozkoszne, malusie kluseczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw paź 22, 2009 11:32 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ale cudne maleńtasy :1luvu: :1luvu:

Nie mogę się doczekać wieści co u Ptysia.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw paź 22, 2009 12:09 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ale rozczulające są takie maluszki :D
Jak widzę takie maleństwa to mi serce rozmaśla się :oops:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw paź 22, 2009 13:09 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Cudo :1luvu: Co to? Kto to?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 22, 2009 13:11 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

kussad pisze:Cudo :1luvu: Co to? Kto to?

Maluszki które miały być uśpione w schronie... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 22, 2009 16:48 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Jesteśmy-Ptysieniek miał gorączke 40,2-dostał głupiego Jasia i zrobiliśmy USG,które wykazało złogi piasku-decyzja-cewnikujemy!
W czasie gdy czekaliśmy,aż lek lepiej zadziała,wetka wyszła,a ja zdjęłam Ptysieńka ze stołu zabiegowego,bo wymiotował.I nagle zaczęła spod niego wypływac kałuża!!!-krzyknęłam -Pani Aniu!!!!-bo jescze nie zajarzyłam,że to mocz! :oops:
Sikał i sikał a ja patrzyłam z wetka szczesliwe obydwie,bo obyło sie bez cewnikowania-pomogło rozluźnienie mięśni!
Biedulek dostał leki p/zapalne i rozkurczowe,pobrano mu krew na badania.Zawiozłam go do domu i wróciłam do pracy,czekałam na telefon od wetki jak z wynikami.O 15,30 były wyniki-i hurra-nie musimy sie kroplówkować!-wyniki dobre!-tylko podniesiony mocznik,ale to normalne,skoro nie oddawał moczu od wczoraj rano!!!
Jeszcze jutro na zastrzyki,a potem antybiotyk do domu na 3 tygodnie!
Wetka jest dobrej mysli!!!
Ptyś wzbudził podziw wśród klientów na poczekalni,że jest taki duży,no bo jest duży-waży 7 kg,a jest szczupłej budowy.
Teraz lezy przymulony na polarku-troche sie przeszedł chwiejnym krokiem,ale zaraz się położył-niech leży-dostał malutka dawkę ogłupiacza,a jest cały czas przymulony-ale on tak reaguje na tego typu srodki-po kastracji był przymulony strasznie długo!
Ale teraz to juz inny kot-uszka podniesione,lezy sobie na boczku,a nie w pozycji chorego kota-ze spuszczoną główką,nosek wilgotny i chłodny,uszka tez chłodne.Ufff-niepotrzebnie bałam sie podac no-spę,bo obawiałam się,że to zaburzy obraz wyników-następnym razem jak tylko zauważę takie objawy-od razu mu zaaplikuję!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 22, 2009 16:56 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ale miałaś przeżycia z Ptysiem Kasiu. :(
Całe szczęście, ze już dochodzi do siebie. :ok: :ok:

A maleńtasy są przecudowne. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw paź 22, 2009 17:00 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

On jeszcze długo bedzie dochodził do siebie Aniu,jeszcze przed chwilka wymiotował pianą :(

Fakt-maleńtaski słodkie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw paź 22, 2009 17:02 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

A ile Ptyś ma lat?
Bo waży tyle co mój Mieciuchna, i też sie boję o niego.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw paź 22, 2009 17:10 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

kasia86 pisze:A ile Ptyś ma lat?
Bo waży tyle co mój Mieciuchna, i też sie boję o niego.

Ptyś ma 5 i pół roku,ale on ma struwity i jest na RC urinary,wetka mówi,że trzeba bedzie zmienic karme na mocniejszą-jutro jeszcze o tym porozmawiamy.Na razie ciesze sie z tgo,że jednak pęcherz sam sie opróżnił i nie trzeba było cewnikować,bo ten zabieg tez stwarza ryzyko wywołania stanu zapalnego cewki moczowej.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 22, 2009 18:08 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Karma to pewnie rental będzie. :roll:
Ptyśku - zdrowiej tam szybciutko i nie strasz nam Kropeczki :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 22, 2009 18:21 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Gibutkowa pisze:Poszczuję Was maluszkami :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie no,nie mogę,trzymajcie mnie,mdleję Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 22, 2009 19:08 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

kropkaXL pisze: Ufff-

To chyba Kasiu jedno z najważniejszych słów w twoim wątku,no to u mnie też ufff,że z Ptysiem dobrze.Bo jak zaczęłam czytać początek to stracha się najadłam,nie powiem
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 22, 2009 19:34 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ptysiu napędziłeś Kasi strachu. Nie choruj i wracaj jak najszybciej do formy.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]