Czitka zostawi po sobie taką: "miałam mądrego weta"

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze: Myślicie, że Mić biegnie do domu? O, nie!
Zadziera pyszczydło do góry, plącze się pod moimi nogami, a potyka o własne i mówi tak: to ja, Twój Mić, czekałaś na mnie i się martwiłaś, tak? To teraz weź mnie na ręce i wnieś do domu! I wdrapuje mi sie po nogach na ręce, przytula i niesiemy! A jak mruczy!!!!(...)
Balbusia grasuje w ogrodzie do upadłego. Jedyna metoda na nią, to takie posklejane wielkie pudło kartonowe, które muszę wynieść do ogrodu i udawać, że coś zbieram. W nocyI ona durna zawsze się nabiera i wchodzi do środka. Zamykamy i wnosimy do pokoju.(...)
Ale Cosia.....
Tutaj od kilku dni kaplica. Bo Cosia ze mną wozi drzewo do kominka na taczce. Ponieważ dziennie muszę przerzucić z komórki do domu troszkę brzozy, ładuję na taczkę. Jak tylko Cośka to zobaczy, pędzi i jedziemy!!!!! Siedzi na tych polanach, a im bardziej się turlają, tym lepiej. Nie mogę ładować za dużo, bo się boję, że coś ją przygniecie, więc kursów jest ku uciesze Cosi więcej. Potem z pustą taczką, ale oczywiście pełną Cosi, wracamy do komórki.
No i wieczorem....
Muszę z tą taczką jeździć po ciemnym ogrodzie i udawać, że jadę po drzewo. Cosia hop! I do domu....![]()
czitka pisze:Fajne mam wieczory, nie?
Agn pisze:W piecu to Ty tym nie napalisz, a wozić trzeba...
Dzielna jesteś Czituś.
Wojtek pisze:Agn pisze:W piecu to Ty tym nie napalisz, a wozić trzeba...
Dzielna jesteś Czituś.
A po co palić?
Rozgrzeje się wożeniem
Agn pisze:Miałam przed chwilą wizję.
Skoro Czitka nie musi palić w piecu niczym, bo rozgrzeje się wożeniem 'czegoś' na taczce...
Wizja: Czitka o mglistym jesiennym poranku biega po ogródku wożąc swoje koty na taczce, co by się w ów poranek rozgrzać.
Włos rozwiany,wzrok błędny i te rączki zgrabiałe z zimna dzierżące te, no... uchwyty [?] - zabrakło mi weny...
I mgły snujące się między jabłoniami.
czitka pisze:Idę szukać pracy (...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, marivel, MB&Ofelia, pibon, puszatek, Silverblue i 40 gości