dellfin612 pisze:NIKOSIA MA PANLEUKOPENIĘ!!!
Cioteczki, bardzo, ale to BARDZO potrzebne kciuki za malutką

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dellfin612 pisze:NIKOSIA MA PANLEUKOPENIĘ!!!
dellfin612 pisze:Nikosia odeszła [*]
anita5 pisze:Oto burasek, Stefcio, z lecznicy:![]()
Nie wiem, czym był lub jest leczony, wiem tylko, że ma okolo 7 miesięcy. Oczka ma cały czas niemal zamknięte, w środku masakra... Coś widzi, ale podobno boi się zeskakiwać, nie ocenia odległości. Jest takim misiaczkiem kuleczką, słodziakiem i przytulakiem. Poproszę dziewczyny o ogłoszenia, może akurat ktoś się zakocha? A jest w kim, zapewniam.
Asia & Daniel pisze:Simba już zdrowy, wygląda pięknie. Czyściutki, zadbany, powolutku się otłuszcza znowu. Wczoraj mu troszkę jakiś wyciek wrócił do oczek, ale wet zarządził antybiotyk, zobaczymy jak będzie. W sobotę mamy prawdopodobnie ostatnią wizytę kontrolną. Jeszcze tylko integracja z naszymi kotami, ostatnie elementy profilu psychologicznego kota i ruszamy z szukaniem DS.
Pepper się integruje coraz bardziej, głaszczemy się z nią i miziamy coraz częściej, włącznie z całuskami jęzorkiem po twarzy, już nie boi się tak bardzo dotyku. Ale humorki nadal ma, potrafi udrapać całkiem mocno. Zachowuje się jak dziczek za późno zabrany od matki. Okazało się, że ma do zdjęcia nierozpuszczalny szew po sterylizacji, będziemy musieli podać jakiś środek uspokajający, bo inaczej tego nie widzę ani ja ani wetka nasza. Martwimy się o jej adopcję, to wymagający tony cierpliwości kot. Nie chcemy nic zapeszać, ale pewnie skończy się na... Dogaduje się dziewczyna bardzo dobrze z naszym rezydentem, krótko mówiąc...
Nasza fundacyjna znajoma Tusia wczoraj u nas była i kotkom robiła zdjęcia, dzisiaj wrzuci w sieć, a ja bezczelnie skorzystam.
Co do KRS to tutaj jest pełna informacja: http://www.niechcianeizapomniane.org/1procent/
danfalleh pisze:Rodzeństwo - dwa czarne kocurki i koteczka pilnie poszukują
troskliwej opieki - zwłaszcza koteczka.
Kociaki wzięte są z działki, gdzie dopadł je koci katar, w wyniku
którego dwójka z trójki rodzeństwa prawie nie widzi.
Kocurek coś będzie jeszcze widział, choć nie za dużo - cofa mu się
błonka na oczach. Kociczka na razie widzi tylko światło, regenerują jej
się gałki oczne.. Dużo lepiej jednak widzieć nie będą.
Są jednak wyjątkowo zaradne jak na taki stan, bawią się piłeczką i
chodzą do kuwety. Na razie mieszkają w łazience - separowane od reszty
kotów.
Kotki są u znajomej, ale jak się nikt nie zgłosi, jest duże
prawdopodobieństwo, że trafią do schroniska. Ta pani ma już dużo
swoich własnych kotów po przejściach. Niestety niezbyt przyjaźnie
nastawionych.
Osoba kontaktowa w sprawie kotkow to p. Mirka Cichemska, 608 739 656,
022 847 20 58
Informację zamieszczam grzecznościowo, więc ja nie jestem w stanie udzielić zbyt wielu informacji. Pod telefonem można się dowiedzieć wszystkiego.
Pozdrawiam wszystkich
---
Edit: dodaję zdjęcia![]()
Koteczka
![]()
Kocurek 1
![]()
Kocurek 2
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 37 gości