K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2009 11:21 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Cammi, wpadnij w sobotę i zobacz, kogo możesz zastać leżącego. ;)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto paź 20, 2009 11:22 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Cammi pisze:
Tweety pisze:sprawa załatwiona, wislackikot porzuciwszy służbowe papiery i klientów pognał szukać zguby. Zguba siedzi już w klatce. Dla bywalców Kocimskiej - jeżeli coś chcecie przestawić, to bardzo proszę zawsze sześć razy zastanowić się czy to coś nie leży tam czasem specjalnie

he he - znaczy się jak ktoś padnie z wrażenia (bo jakiegoś kota się nie doliczy) lub przepracowania (nie życząc niczego złego nikomu oczywiście) i będzie leżał w którymś z tych pomieszczeń - znaczy się może celowo tam leży??? - zaczyna być ciekawie na Kocimskiej - chyba poprosze o dorobienie kluczy :-)

może tak być, bo przy okazji podtrzymuje dodatkowe zabezpieczenie klatki. Więc zanim zadzwonisz po pogotowie sprawdź czy nie jest tam niezbędny, bo ci w czerwonych kubraczkach mogą się uprzeć aby go zabrać :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto paź 20, 2009 11:24 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

miszelina pisze:
Cammi pisze:Dlaczego śFirka w klatce mam trzymać? :-( Miszelina by mnie chyba obdarła ze skóry. :-) Jeżeli będzie lał wszędzie to sie nad tym zastanowię. Narazie to tylko jedno łóżko. (jedynym miejscem na klatkę to balkon albo loggia ;-P)

Ja nikogo nie będę obdzierać ze skóry. Pod propozycją klatki się podpisuję, nawet na balkonie czy w loggi. W końcu śFirek to wiejski chłopak, nawykły do chłodów :wink: Może to mu pomoże "zastanowić się nad sobą".

I Ty Brutusie ... przekażę mu porady... Myślę, że to go już powinno naprowadzić na właściwe przemyślenia. Ja już wolę mieć sikacza w domu niż biednego śFirka na zewnątrz. Zresztą po co tam klatka. Swoją drogą i balkon i loggie też obsikał w swoim czasie a dokładniej kilka elementów które tam się znajdują.
Coś mi się dziś pracować nie udaje...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto paź 20, 2009 11:29 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Aga, wiesz, jak dymny maluch z wczoraj? Dymek - Brat Skierki i Płomyka.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto paź 20, 2009 11:52 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:Aga, wiesz, jak dymny maluch z wczoraj? Dymek - Brat Skierki i Płomyka.

po południu sie dowiem.

Mjs, to czym nakarmimy kocich miłośników? kocimi chrupkami? :wink:

no cóż, to muszę zasilić jakieś konto przedsiębiorcy

Tweety

Post » Wto paź 20, 2009 12:19 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:Solangelica, czy Wam potrzebna klatka dla F&G?

Nie, klatke mozna zabrac od nas bo G&F bytuja wszedzie indziej tylko nie tam :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto paź 20, 2009 12:22 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Tweety, ponawiam pytanie o to, ktore kociaki (mlodsze) mozna przedstawiac do adopcji? Moja kolezanka jest powaznie zainteresowana tym wiec trzeba kuc zelazo poki gorace.

Juz sie pogubilam w tym ktory kot co gdize i jak...
A to co zwialo z klatki to jest ona? Wow, ostra z niej laseczka :)

Miszelinko zlota, czy ja moge prosic Twoja komorke na priw? Bede wdzieczna.

solangelica

Post » Wto paź 20, 2009 12:24 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Może zaproponuj pOmioty, ich foty są w mojej galerii.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto paź 20, 2009 12:45 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra, przełożyliśmy kociaki przełożyłem z markopolo do dużej klatki tak ze koty mają teraz salony , oczywiscie są odpowiednio zabezpieczone :P

wislackikot

Od: Śro paź 07, 2009 18:17

Post » Wto paź 20, 2009 12:50 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Mały OT w sprawie kluczy na Kocimską:

uświadomiono mi (do dzisiaj sądziłam, że klucze surowe są made in China), że w UE klucze surowe mają symbole i numery w zależności od tego, do jakiej wkładki pasują. A skąd przeciętny użytkownik kłódki ma wiedzieć, jaką ona ma wkładkę 8O
Nasza (na Kocimskiej - dobrze, że ją ze sobą wzięłam) ma wkładkę włoską, więc kluczyk pozornie identyczny, ale do wkładki polskiej (jak miał np. Wislackikot) za ni kaki nie pasuje. Mój dorobiony kluczyk, który reklamowałam, był z kolei do wkładki niemieckiej. We wszystkich trzech przypadkach kłódka wygląda z zewnątrz identico!

Spec od kluczy będzie miał jutro odpowiednie surowe klucze, tak że dorobię dla Mjs i Roberta. Kłódka wraca dziś na swoje miejsce. Dobrze, że z kluczem do zamka dolnego jest mniej kłopotu, bo noszenia drzwi sobie nie wyobrażam.

Jeśli ktoś jeszcze będzie dorabiał klucze, warto o tym pamiętać. A w ogóle, kto ma klucz oryginalny do tych zamków? Bo robienie kopii z kopii czasem prowadzi do absurdu.

I to by było na tyle :P
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto paź 20, 2009 13:40 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Powiedzcie mi gdzie znajdę linka do naszego banerka(tego z Mopikiem)

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Wto paź 20, 2009 13:44 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

maja215 pisze:Powiedzcie mi gdzie znajdę linka do naszego banerka(tego z Mopikiem)

maju, najedz mysza na banerek, kliknij prawym przyciskiem, kliknij na wlasciwosci banerka. tam masz adres do niego - musisz go skopiowac.
dalej zaznaczasz link i klikasz na opcje Img i gotowe.

solangelica

Post » Wto paź 20, 2009 13:55 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Dziękuję bardzo za pomoc.. :)
EDIT:Chyba się udało.. :)
Ostatnio edytowano Wto paź 20, 2009 14:23 przez maja215, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Wto paź 20, 2009 14:03 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

maja215 pisze:Dziękuję bardzo za pomoc.. :)

alez prosze :) daj znac czy sie udalo

solangelica

Post » Wto paź 20, 2009 14:07 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

miszelina pisze:
Spec od kluczy będzie miał jutro odpowiednie surowe klucze, tak że dorobię dla Mjs i Roberta. Kłódka wraca dziś na swoje miejsce. Dobrze, że z kluczem do zamka dolnego jest mniej kłopotu, bo noszenia drzwi sobie nie wyobrażam.

Jeśli ktoś jeszcze będzie dorabiał klucze, warto o tym pamiętać. A w ogóle, kto ma klucz oryginalny do tych zamków? Bo robienie kopii z kopii czasem prowadzi do absurdu.

I to by było na tyle :P

:ryk: a ja sobie właśnie wyobraziłam, w dodatku chciałaś wsiąść z nimi do tramwaju :ryk:

oryginały miałam ja i może nawet mam dalej chyba, że komuś dobrodusznie wydałam zostawiając sobie podróbkę. O, chyba wislackikot hojna rączka wręczył jeden oryginalny Edit_f

Tweety

[poprzednia][następna]