ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 11:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

W związku zmianami adopcyjnymi informuje,ze Sisi nie zamieszka w moim domu...trafi do DT , bo mam za dużo kotów.Mysśe tez ,że i Bambo powinien jej los podzielić, bo jest bardziej niepełnosprawny.Rezygnuje z członkostwa w klubie,ale jak zawsze wesprę : :catmilk: poszczególne koty finansowo...Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu super domków :)bo jak widac mój nie jest dobry...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 18, 2009 12:14 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

BOZENAZWISNIEWA pisze:W związku zmianami adopcyjnymi informuje,ze Sisi nie zamieszka w moim domu...trafi do DT , bo mam za dużo kotów.Mysśe tez ,że i Bambo powinien jej los podzielić, bo jest bardziej niepełnosprawny.Rezygnuje z członkostwa w klubie,ale jak zawsze wesprę : :catmilk: poszczególne koty finansowo...Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu super domków :)bo jak widac mój nie jest dobry...

Bożenko, ale co się stało??? :|
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Pon paź 19, 2009 13:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Potrzebny dom i wsparcie dla małej koteczki z bardzo chorym okiem :(

annskr pisze:Wiadomość od Bordo

"złapałam kolejne podbalkonowe, to chłopcy, jakby więksi albo mi sie wydaje, jeden ma zdrowe oczy i broni tego z chorym oczkiem, NORMALNIE ZASŁANIA GO SOBĄ"

Obrazek

bordo pisze:BIAŁO SZARE RODZEŃSTWO juz bezpieczne
ten z chorym oczkiem okazł się być dziewczynką :D , kociak "obrońca" nadal jest chłopcem
imion nie mają jeszcze, wiek 7-8 tyg

annskr pisze:Widziałam tę dziewczynkę z chorym oczkiem, oczko już pękło, z główki wystaje jakby rurka na 1,5-2cm, koszmar.... Co to biedactwo musiało wycierpieć....

annskr pisze:Zdjęcia kociaków spod balkonu, dostałam od Bordo - kociaki już są bezpieczne.

Zdjęcia są drastyczne - ale większość z nas już widziała takie oczy na żywo. Dla tych, co nie widzieli - może to będzie argument za bezwzględną sterylizacją i nie zostawianiem losu kotów wolnożyjących w rękach Natury?

Obrazek Obrazek Obrazek

annskr pisze:Na razie są pod dobrą opieką w dwóch lecznicach, bardzo szukamy dla nich dt / ds.

viewtopic.php?f=1&t=99668&start=165

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 19, 2009 14:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Widziałam już niejedno, ale za każdym razem serce mi zamiera i płakać się chce :placz:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon paź 19, 2009 21:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

To straszne, że kociaki chorują az tak. Biedne maleństwa :|
Ja dzisiaj byłam ze swoim slepaczkiem u okulisty. Zacytuję z wątku LT:
Anda pisze:Oczka zostały przejrzane przez dr Balickiego we wszystkie strony.
Według dr mały przeszedł KK.\ Nie leczone oczy zaczęły same się bronić, leczyć, spojówka na górze oka zaczęła wrastać w rogówkę. W tym gorszym, prawym oczku na dole oczka stało się to samo. (mówaił, że był wrzód rogówki) - teraz rogówka w prawym oczku jest matowa, w drugim zaczęło ise to samo co w prawym :(
Skutkiem tego wszystkiego jest zagrażający zespół suchego oka. Tzn on już jest w tym oku, ale dr ma nadzieje, że leki to zmienią. Prawym oczkiem widzi jak przez mgłę, lewym widzi na razie
Jeżeli nie zabrałybysmy na pewno oślepł by na oba oczy.
Dostałam recepty i rozpiskę, która mnie trochę przeraziła - nie mam możliwości podawania kropli 5 razy dziennie - rozpisałam na 4 razy i wyszło mi że podawanie tych kropli wszystkich zajmuje mi ok pół godzinyX4 czyli 2 godziny dziennie. A karmienie, a sprzatanie a głaskanie i mizianie. :mrgreen:
Dostał bardzo drogie krople które można w Lublinie dostac tylko na Kościelnej i pojechałam.
Zostawiłam w aptece 140 zł (dr Balicki wziął 40 zł za wizytę - z dużym rabatem - jak to mówił to wpatrywał się w niebieskie oczęta inspektorki Tiger :))

To czy oko jest do wyleczenia w sensie, że nie będzie suchego oka, dowiemy sie dopiero za 2 miesiące leczenia :( Kontrola za miesiąc.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 19, 2009 21:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Będzie leczony optimune?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 20, 2009 8:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Nie Lidka, nie dostał Optimune tylko stos kropel.
Dobika mnie to, bo zanim zapuszcze te krople mija pół godziny, nie moge go zostawic z jedzeniem, bo braciszek mu wszystko zjada.
A dziisja po kroplach pluł i mlaskał (widac obrzydliwe) i uciekał od jedzenia - martwię się, czy on po tym zestawie będzie jadł w ogóle.

Potem napisze co dostawac ma. Jednym z leków jest Tobrex, reszty nawet nie pamiętam.
A co to jest Optimune?
Boże , jedne krople byłyby idealne.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto paź 20, 2009 8:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Malutka Sisi ma teraz swój wątek: viewtopic.php?f=1&t=102042

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 20, 2009 8:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

czy ktoś mi powie, dlaczego Bożena z Wiśniewa zrezygnowała z członkostwa w klubie :conf: :conf: :conf:
tak sobie czatuję na wyjaśnienie, a tu nic :|
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 20, 2009 8:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Właśnie miałam spytać BOZENEZWISNIEWA o to samo.
Domyślam się, że ma to jakiś z wiązek z adopcją Sisi, która nie doszła do skutku, ale nie rozumiem, co ma z tym wspólnego Klub Ślepaczkowy... :?

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 20, 2009 11:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

A ja przypominam o ślicznym Kubusiu z tego wątku.
viewtopic.php?f=13&t=101462
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto paź 20, 2009 11:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

mimbla64 pisze:A ja przypominam o ślicznym Kubusiu z tego wątku.
viewtopic.php?f=13&t=101462

Kubuś to teraz jak zupełnie inny kot :1luvu: Jak dobrze, że dostał szansę :ok:

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 20, 2009 11:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Właśnie miałam spytać BOZENEZWISNIEWA o to samo.
Domyślam się, że ma to jakiś z wiązek z adopcją Sisi, która nie doszła do skutku, ale nie rozumiem, co ma z tym wspólnego Klub Ślepaczkowy... :?

dziewczyna oficjalnie i na pewno rezygnowała???
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto paź 20, 2009 11:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

dellfin612 pisze:
Bazyliszkowa pisze:Właśnie miałam spytać BOZENEZWISNIEWA o to samo.

dziewczyna oficjalnie i na pewno rezygnowała???

Tak.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Rezygnuje z członkostwa w klubie.

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 20, 2009 11:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]