Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 12, 2009 13:50 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Wilczka robi się coraz większym pieszczochem. Ostatnio zaczęła podchodzić do nas i miauczeć, żebyśmy ja bralui na raczki, wygłaskali i wytulili :mrgreen: Wogule zaczęłam zauważać, że polubiła siedzenie na rekach. A na początku to broń Boże żadnego brania.
Przestaje się też tak bać jak ktoś do nas przychodzi. Na początku tylko chowa się w łazience ale później wychodzi zrobić wywiad :)
A rano jak chce jedzenie to dosłownie na głowę wchodzi...wystarczy tylko oczy otworzyć to koniec :lol:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 12, 2009 15:33 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Tak nieśmiało zapytam :oops: Czy ktoś może ma kotka nerkowego i karmi go suchą Eukanubą? Wilczka przestała jeść nerkowego Royala.. (Hillsa suchego tylko trochę dziubała od niechcenia jak mieliśmy próbki od weta) A nie chcemy znów kupować worka 3 kg żeby znów jej się coś nie odwidziało. Więc chciałam się zapytać czy ktoś mógłby nam garstkę jedzenia dać na spróbowanie w zamian mogę dać tyle samo royala (pisałam na wątku nerkowym ale tam nikt mi nie odpisał, i w sumie rzadko kto tam pisze)
Obrazek

JaEwka

Post » Czw paź 15, 2009 22:25 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Wilczka zaczyna szaleć i to czasami za bardzo :lol:
Co ona dzisiaj zrobiła... :roll:
Zapomnieliśmy się z chłopakiem, że na stole mamy otwartą paczkę chipsów i poszliśmy myć zęby.
Ja wychodzę z łazienki i Wilczka co robi...wzięła sobie opakowanie zatargała pod drzwi wejściowe i z zadowoleniem konsumuje.... :twisted: Na szczęście w paczce były same resztki więc nie miała szans na zjedzenie większej ilości...
Kiedyś jak byli u nas znajomi to też się zapomnieliśmy wszyscy wyszli na balkon a Wilczka skorzystała z okazji i porwała ze stołu kabanosa na szczęście kolega zerknął do środka i zauważył.
A tak zawsze się staram i chowam po szafkach żeby się nie dorwała (ze względu na jej nerki muszę uważać co wkłada d pyska)
Obrazek

JaEwka

Post » Sob paź 17, 2009 15:30 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Dzisiaj byliśmy u dr. Gruszki
Wieści są dobre :)
kreatynina spadła z 4.6 na 4.1
a mocznik z 47 na 42

Może to nie wiele ale dla nas super wiadomość :) weterynarz też był zadowolony z wyników. Kroplówki robiliśmy już dosyć dawno temu więc spadek mocznika tym bardziej cieszy.

Wilczka pozdrawia ciocię Kicię którą dzisiaj spotkała :)
Obrazek

JaEwka

Post » Sob paź 17, 2009 22:37 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

:piwa: :piwa: za wilczkę!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob paź 17, 2009 22:39 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

:ok:

Zajrzyjcie do Pina, proszę.
(środkowy banerek)
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Sob paź 17, 2009 22:54 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

ściskamy Wilczkę :)
ObrazekObrazekObrazek

maciekl2

Od: Wto mar 17, 2009 9:25

Post » Nie paź 18, 2009 13:06 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Cudownie, że wyniki są lepsze :)

Miziaki dla Wiczki :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon paź 19, 2009 16:17 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Dziękuję za pozdrowienia. Wilczkę widziałam, ale nie głaskałam, bo miałam kociaka z kalciwirozą przy sobie. Wygląda wspaniale! Ma piękne, lśniące futerko i ciekawskie oczy. W schronie była wyliniała i zrezygnowana. Zmiana jest widoczna na pierwszy rzut oka.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon paź 19, 2009 16:54 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

:D
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Pon paź 19, 2009 18:56 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Nawet Dr Gruszka powiedział, że bardzo ładne futerko jej się zrobiło, i że jak była młoda to pewnie miała śliczną grubą sierść.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 19, 2009 19:33 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

:wink: :wink: jak to ,jak była młodsza??????
przecież wilczka to młodziutka panienka!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto paź 20, 2009 9:57 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

cypisek pisze::wink: :wink: jak to ,jak była młodsza??????
przecież wilczka to młodziutka panienka!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No, no :mrgreen: :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 20, 2009 16:49 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

I znów wizyta u weterynarza :roll: Wilczka zaczęła nam kichać, żadne gluty z nosa nie lecą osłuchowa jest czysta ale dostała antybiotyk i w czwartek na kontrole. A waga tragedia :roll: waży 2800 g :( Wydaje mi się, że to przez to jedzenie nerkowe ona wogule nie chciała tego jeść, a wypróbowaliśmy chyba już wszystkie...Po długim zastanowieniu stwierdziliśmy, że narazie odstawiamy karmę nerkową i będziemy dawać seniorową o obniżonej zawartości fosforu z jak najniższym białkiem i dodatkowo Ipakitine daje ale dawkę o połowę mniejszą (bo jak dawałam normalną to wymiotowała) za miesiąc powtórzymy badania krwi, jeżeli nie będzie nic niepokojącego to zostaniemy przy seniorowej.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 20, 2009 22:14 Re: Jedyna w swoim rodzaju Wilczyca już w domku:D!

Oj, biedna Wilczka. W ogóle po niej nie widać, że to taka chudzinka. Ona jest mała i drobniutka, więc taka waga u niej chyba nie przeraża, ale mogłaby ważyć 3500. Trzymam kciuki!
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

[poprzednia][następna]