*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 12:47 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Dzisiaj rano Robuś cudem jakimś otworzył drzwi poszedł sobie na spacerek po domu.
Przezyłam chwilę grozy, bo zapadł się pod ziemię i myślę, że on też.
Potem napisze szczegóły i wstawię zdjęcia.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob paź 17, 2009 18:40 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

rano dałam jeść, wymyłam oczka Shyowi, zapuściłam, wygłaskałam i poszłam.
Potem okazało się, że drzwi tylko przymknęłam :(
Bobuś zniknął 8O
Obszukałam cały dom, co zajęło mi sporą chwilę, potem znowu łazienkę - znalazłam slepaczka i Manię w pudle a Bobcia ani widu. :?
W końcu znalazłam go po długim czasie w łóżku w pościeli zakopanego i przestraszonego.
Chyba cieszył się, że wrócił "do siebie" :mrgreen:
Bobuś bardzo szybko się oswoił i momentami jest bezczelnym zaczepiaczem :lol: .
Jest zdrowy, bezstresowy, odważny i wesoły - aż szkoda, żeby siedział w łazience, bo energia go rozpiera.
Z wypuszczaniem poczekam jeszcze aż mały na dobre się odpręży, boję się gdzies się zakopie i go nie znajdę.

Mania jest raczej unikająca. Bobcio dodaje jej odwagi, ale sama nie podchodzi i jak bawimy się z Bobciem ona raczej obserwuje, ale nie odchodzi, tylko jest blisko mnie.
Shy ucieka na mój widok i chowa się do takiego pudła z otworem i przez niego obserwuje co się dzieje.
Z oczkami ani lepiej ani gorzej.
Karmię go na kolanach, żeby Bobcio z Manią mu nie zjedli ( bo on sam je tylko jak mnie nie ma). na kolanach je z talerzyka.
Wczoraj robiłam fotki, nie są dobre, bo ciemno w łazience i flesz psuł zdjęcia. Koty mruzyły oczy.

Na zdjęciach jest głównie bobek, bo chętnie pozuje.
Na jednym zdjęciu widać, jak wykradł Shyowi kawałek kurczaka i zwiewa :)

Ta dam - moje niebieściuszki:
Maniusia
Obrazek
Obrazek
Maniusia ogląda kotka w misce :)
Obrazek
Biedny Shy
Obrazek
Obrazek
Bobo Bobuś Robercik :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sporo tych zdjęć :roll: :twisted:

Anda

Post » Sob paź 17, 2009 19:31 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Anda, czy te koty są do adopcji?

derektorr

Od: Sob paź 10, 2009 17:59

Post » Sob paź 17, 2009 20:28 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Bobuś już powinien iść na swoje - szuka kontaktu ze mną i uwielbia się przytulać. Wystarczy dać mu kilka minut i zaczyna mruczeć i się ocierać - szukam mu domu.. jest odrobaczony i kuwetkowy na 100%

Jest taki zdrowiutki i dobrze odkarmiony przez kocią mamę - wyrośnie na dużego, kocurka. Jest taki niestresujący się, jak je to już je, jak śpi to jak zabity a jak się bawi to na całego.

Maniusia, jest spokojniejsza, delikatna, jeszcze nie wierzy mi do końca, ze nie jestem strasznym potforrrem, ale jest ciekawska i ma śliczną misiową buzię - tez szukam jej domu. Jest kuwetkowa również w 100% i odrobaczona,

Shy dopiero dzisiaj - sa u mnie od tej śnieżnej środy - jadł przy mnie, jest bardzo bojuchowaty a poza tym ma chore oczka - martwię się, że to jakas wada. Dopiero w poniedziałek może idę z nim do okulisty,więc on absolutnie nie może jeszcze być oddany i pewnie niewiele osób chciałoby takiego bojucha z chorymi oczkami.

Nie można dawać im jeść ile chcą, bo na razie jedzą do upadłego, trzeba im wydzielać. Sucha karma stoi cały czas i woda. Lubią wodę :)

tak dla jasności :mrgreen: kociaki nie są niebieskie ale za to śliczne :1luvu: Zdjęcia sa robione z fleszem i trochę przekłamują. Bobuś jest biało - bury(szary)
A mania jest taka ciemnobura, ale nie oliwkowa tylko grafitowa i ma cudny czarny nosek w kształcie serduszka :)

Anda

Post » Nie paź 18, 2009 20:01 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Bardzo ładne mają pysie :)
Maniusia przypomina mi Soksika :1luvu:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Nie paź 18, 2009 20:18 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

kwiatkowa pisze:Bardzo ładne mają pysie :)

A jaki fajny jest ten jej zadarty nosek :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie paź 18, 2009 20:22 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

kwiatkowa pisze:Bardzo ładne mają pysie :)

;)

Faktycznie też taki zadarty nosio :)

piękne kociaczki :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 19, 2009 8:50 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Dziękujemy, dziękujemy :D
Maniusia jest takim kotkiem pluszowym zakończonym ślicznym plastikowym noseczkiem :)Ma takie rozjaśnione futerko na brzuszku i na szyi.
(Nie mogę zrobić dobrych zdjęć, bo albo deszcz, albo słota, albo mgła.)
Maniusia jest kotkiem nieśmiałym, ale bawi się ładnie, paczy tak pięknie wielkimi oczami i lubi głaskanie ( ale się nie przyznaje na razie)
Bobuś jest genialny :1luvu: . Zdrowy, odważny, śmiały i ciekawski - nie ma rzeczy nieosiągalnych dla Bobusia. Przy tym wydaje mi sie, ze jest kotem bardzo inteligentnym.
W zasadzie jak jestem z nimi, wygłaskuję Szaja - zapuszczam krople, myje oczka i głaszcze (Szaj parę razy mruczał :piwa: )Cieszę się, ze wyłazi z pudełka sam i przychodzi się bawić. Ale jeszcze kontrolnie syczy sobie :)
Szaj jest kotkiem bardzo wystraszonym, chciałby zwinąć sie w kulkę. Ale jak jestem dalej, wygląda ciekawie przez dziure w pudełku, labo nawet bawi się zabawkami.
Jak zajmuję się Szajem, Bobuś włazi po prostu na mnie, ociera się, mruczy, przynosi piłeczki i generalnie, mocno zwraca na siebie uwagę ( zagaduje :tu jestem!, widzisz, tu jestem!)
No... i w związku z tym Maniusia jest najmniej głaskana i dopieszczana :( :oops:

Wracając do Szaja - czasami mam wrażenie, ze on widzi doskonale, a czasami, ze nie widzi wcale :( Bardzo dużo wącha - obwąchuje wszystko i tak nie do końca jest pewien swoich ruchów, a z drugiej strony bawi się piłką.
Zauważyłam, ze rodzeństwo go oszczędza, Mania ma ochotę zagryźć jego ogon i już skacze, ale potem hamuje i rezygnuje.
To chyba nie jest dobry znak. :?

Anda

Post » Pon paź 19, 2009 11:46 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Już jestem
Pochwalę się , że byłam w weekend na szkoleniu dla inspektorów,organizowanym przez RSPCA i jestem dumną posiadaczką CERTYFIKATU szkoleniowego wydanego przez RSPCA. :)

Dziś chyba pojedziemy z ciocią Andą z Szajem- z chorymi oczkami do dr Balickiego .
Mam nadzieję , że on nie traci wzroku , że jeszcze uda się mu pomóc ....

Jestem absolutnie zauroczona tricolorkami :)
Marzę o takim kocie , ale nie mogę już :(
Może kiedyś .....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon paź 19, 2009 12:00 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Tiger_ pisze:Już jestem
Pochwalę się , że byłam w weekend na szkoleniu dla inspektorów,organizowanym przez RSPCA i jestem dumną posiadaczką CERTYFIKATU szkoleniowego wydanego przez RSPCA. :)

G R A T U L A C J E, Ciotko :!: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 19, 2009 13:02 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

pixie65 pisze:
Tiger_ pisze:Już jestem

G R A T U L A C J E, Ciotko :!: :ok:

Bardzo dziękuję !!!!!! :oops:

Tylko napiszę , że jedziemy z ciocią Andą do dr Balickiego , już na pewno , dziś .:)
Śmy się umówiłyśmy .:) Po 16-tej.
Trzymajcie kciuki !!!!!!!

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon paź 19, 2009 13:03 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 19, 2009 13:11 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Kciuki są :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pon paź 19, 2009 13:22 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Kciuki za Szaja :ok: :ok: :ok:
i gratulacje dla Cioteczki
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 19, 2009 13:29 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Też gratuluję no i kciukuję.

A Ciocia Olesia zza tej gramanicy to się odzywa czasem czy fcale????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]