!!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 12:34 Re: Marmurkowa kotka po przejściach - proszę o DT! Trójmiasto

Dziś ją widziałam - siedziała pod klatką pana karmiciela. Na wolanie podeszła, ulokowała się na stanowisku w śmietniki , zaczęła jeść, spokojnei mnie obwąchała, dotknęłam ją delikatnie, ale ją to zaniepokoiło i się odsunęła, potem znów przysunęła się do miski. "Ręcznie" więc jej nie złapię, ale z tego, jakie postępy zrobiła, można wnioskować, że da się ją oswoić.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Nie paź 18, 2009 16:17 Re: Marmurkowa kotka po przejściach - proszę o DT! Trójmiasto

Słuchajcie!

Dziś przypadkowo przechodziłam z kontenerkiem i zobaczyłam koteczkę. Postawiłam koło niej, a ona chciała wejść do środka. Weszła do połowy, ale chyba się przestraszyła. Wieczorem spróbuję z podgrzanym jedzeniem, może się złapie.
Koteczka miałaby sterylizację w przyszłym tygodniu i dt do piątku do 16. mniej więcej, ale co dalej? Ona już się zaczyna momentalnie oswajać. Czy ktoś może pomóc? Na żywo jest o wiele ładniejsza, niż na zdjęciu - ma cudne futro, błyszczące..

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 17:06 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Hop!! Bardzo ważne!!

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 18:00 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Podrzucam!!

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 18:08 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Podrzucam!!! :!: :!: :!: :!:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Nie paź 18, 2009 18:31 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

KCiuki, żeby się złapała :ok: :ok:

MARMURKOWA DZIEWCZYNKA SZUKA KĄTA OD PIĄTKU!!!! IDZIE ZIMA... :cry:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie paź 18, 2009 18:45 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Ech byłam blisko... znowu weszła do kontenerka, ale zaraz wyszła.. :roll: miałam latarkę w jednej ręce i nie zdążyłam odłożyć, by ją dopchnąć :roll: jeszcze dziś wyjdę na polowanie. Dałam jej b. dobrą karmę puszkowaną, podgrzaną, ale ona jakby nie była zainteresowana.. Może coś innego jej tam włożyć?
Jest bardzo zimno..

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 19:00 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Poza tym dziś widziałam ślicznego, ok. 2-3 mies. koteczka, z minimalnym kocim katarem. Od razu leciał, chciał na ręce, biegł za mną. Jedyny z gromadki niczyich kociaków tak reagował. Może ktoś by chciał pięknego, kochanego malucha? W taką pogodę katar się pogorszy :(

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 19:17 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Zaktualizowałem banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://u.nu/393j3][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/2cb573203c.gif[/img][/url]
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie paź 18, 2009 20:22 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Hop! Niedługo znowu idę próbować..

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 20:47 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Kocia dusza pisze:Poza tym dziś widziałam ślicznego, ok. 2-3 mies. koteczka, z minimalnym kocim katarem. Od razu leciał, chciał na ręce, biegł za mną. Jedyny z gromadki niczyich kociaków tak reagował. Może ktoś by chciał pięknego, kochanego malucha? W taką pogodę katar się pogorszy :(

Myslalam ze chory, miziasty kotek jest gdziś blisko i nie musisz jezdzić daleko.
A trzebaby dac mu jakiś antybiotyk , moze synulox lub unidox i oczka gentamycyną zakrapiac . :(
Ale jaką dawkę to weta trzeba zapytać.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie paź 18, 2009 20:52 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Jest z Wejherowa, jest to jakieś 20 min. samochodem ode mnie. Tylko czy ktoś mu da szansę?

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 21:22 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

maly,miziaty-to do lapania ,wet i ogloszenia.
Swoje "dzikie" koty łapie także do kontenerka. Chodze z nim codziennie(przyzwyczajają sie) na karmienie i zostawiam żarcie na zewnatrz i w srodku.Potem tylko w srodku. Wchodza do kontenerka,ale jeszcze ich nie łapie. Potem staram sie dotykać. Przyzwyczajaja sie i do tego.Jak nabieraja pewnosci siebie,że to bezpieczna stołówka to bez skrupułów właża za jedzeniem i wtedy sa moje.
Kiedy zamierzasz ja łapać to nie dawaj jej duzo jedzenia. Najlepiej w takich porach wychodzic jak jest cicho i pusto.Nie denerwują sie kociaste. Dawaj jej to co lubi. Spróbuj z tuńczykiem-smierdzi i moze skusi sie.
Podobna kotke łapałam na kontenerek w marcu. Też nieduża,marmurkowa.Wyrzucona z domu,dzieci zostały zabite i wyniosła się z kolejna ciążą na dach barakowozu w składzie budowlanym. Złapana została tylko na sterylkę ale nie mielismy sumienia jej wypuścić.
Dziś jest we własnym domu.Miałam podobne rozterki jak ty. U nas były wtedy 3 dorosłe koty i pies. Nie obyło się bez awantur-ale jakoś poszło.Pozycz klatke wystawowa dla kotki-pomaga w oswajaniu.
Ona nie przezyje zimy w takich warunkach!
Trzymam kciuki.Uda się-zobaczysz.
Swoją droga co to za ludzie tam u ciebie zyja :mrgreen: Nie masz lekko!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 18, 2009 21:26 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Asiu - zaraz pójdę z tuńczykiem, jak nie, to we wtorek klatka-łapka.

A maluszek jest od razu do wzięcia - b. przyjacielski! Tylko domku dla niego nie ma, a w dt przepełnienie. Ja do siebie nie mogę wziąć żadnego kota, bo czeka mnie eksmisja przez męża ;-) i niestety nic z tego.

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 21:59 Re: *****Marmurkowa kotka - PILNIE DOM OD PIĄTKU!!! Trójmiasto

Ruszam zaraz na polowanie z tuńczykiem..

Kocia dusza

[poprzednia][następna]