Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewung pisze:Chciałam Was zapytać o jedną rzecz - z tego co wiem Puchatkom Persom się to przydarza czasem i może macie doświadczenia w tym względzie - Dyzia /zwykły dachowiec/ ma zatkane kanaliki łzowe, na razie daję jej kropelki ale jak się nie odetkają to trzeba je przetkać u weta. Czy to bezpieczny zabieg? Konieczny? Oczko jej mocno łzawi, kiedyś jak było sprawdzane to kanaliki były ok a teraz jest kompletnie zatkane. Martwię się trochę wizją zabiegu.
ania_36 pisze:Chciałam zgłosić nowe puchatki.
Kicia jest w typie kota norweskiego leśnego. Ma ok. 4 miesięcy.
Jest piękna i kochana.
Szukam dla niej forumowego domu, albo polecanego przez kogoś zaufanego z forum.
Kicia jest nie wysterylizowana ze względu na młody wiek i dlatego albo trafi do kogoś kogo znamy albo zostanie u mnie do czasu sterylizacji.
Ale ze względu na nią i na nas ( wszyscy są w niej zakochani ), lepiej by było żeby trafiła już do siebie.
Draugia pisze:Szukałam tego postu Ani i nie mogłam znaleźć, bo nie pamiętałam gdzie go widziałam![]()
Legnica pisała coś, że jej znajomi szukają kociaka właśnie w tym typie...a chyba skoro to jej znajomi, to by dopilnowała żeby kociczkę ciachnęli...![]()
W razie czego, można sterylizować tak wcześnie również..ale lepiej poczekac do 6-7 miesięcy chyba...
Draugia pisze:Wiem, wiem...![]()
Sama bym maluchy sterylizowała / kastrowała przed oddaniem, albo na 100% bym tego dopilnowała...
Ale coś słyszałam, że norwegi i mco później dojrzewają i że lepiej je ciachać dużo później niż inne kociaki... ponoć mogą mieć problemy z kośćcem czy cośtam...
Nie wiem, zupełnie nie orientuję się w dojrzewaniu u dużych puchatków...
Mój ma dopiero 6 tygodni i jest kocurkiempoza tym nie wiem czy z niego taki prawie-norweg wyrośnie
![]()
Draugia pisze:Słuchajcie, jest dziewczyna, która szuka persika tutaj: viewtopic.php?p=5060855#p5060855
Może coś z puchatkowa?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 68 gości