Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 21:51 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Mocz
gęstość ok.
Barwa - żółta
Przejrzystość - mętny
Odczyn - obojętny
Białko - 2.97 g/l
Glukoza i ketony - nieobecne
Barwniki krwi - obecne (+++)
Barwniki żółciowe - nieobecne
Urobilinogen - w normie
Osad moczu - Obg. żółt-krw.
Nabłonki wielokątne - nieloczne w prep.
Nabłonki okrągłe - pojedyńcze w prep.
Laukocyty- 1-3 wpw
Erytrocyty - Zaleg.niezb.gęst. wpw
Opis - świeże
Zmienione
wyługowane
Wałeczki drobnoziarniste - pojedyńcze w prep.
Kryszt. trójfosfor.am-magnez - liczne
Flora bakteryjna - mierna
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 16, 2009 22:05 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

oprócz krwi w moczu, ale to pewnie przez krysztaly jest niezle, bialka za duzo, ja mysle ze on mial moze bardziej zapalenie pecherza niz te nerki

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 22:10 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Pokażę jeszcze wyniki jednemu wetowi, zobaczymy, co powie.
Po chłopaku zupełnie nie widać, że coś mu dolega. Zachowuje się wzorowo. Dziś spał z nami "legalnie" - przytulony w zagłębieniu kolan męża - kupiony doszczętnie :lol:

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 22:15 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

znaczy się mąż kupiony?
bylo do przewidzenia jak Puchatek taki proludzki jest :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt paź 16, 2009 22:19 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

On kupiony był od początku ;-)
Wychodzi na to, Puchatek zostaje. Chyba, że cudowny domek dla niego znajdziemy.. ;-)

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 22:22 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

jeszcze parę dni wspólnego lezakowania i nocy w zgięciu kolan i zoobaczysz że żaden obcy dom nie bedzie wystarczająco dobry 8)
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 16, 2009 22:28 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

No ja wiem.. mam na oku kilka osób, którym mogłabym oddać.. jesteś na tej liście :twisted: :wink:

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 22:37 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocia dusza pisze:No ja wiem.. mam na oku kilka osób, którym mogłabym oddać.. jesteś na tej liście :twisted: :wink:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ja u siebie mam dwa ktore mialy iśc do adopcji i są :twisted:
Obrazek

dalia

Post » Sob paź 17, 2009 6:19 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Asiu-coś czuję,że on zostanie u Was :D
Kciuki za leczenie!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 17, 2009 9:46 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Hmm powiem tak.

Jest noc. Powoli zasypiam i słyszę obok siebie:
"drap drap drap (o prześcieradlo).. kicikici.... miau!... miau?..DRAPDRAPDRAP!!..miau??...CIKCIKCIKCIKCIK!!
KOTY!!!
DRAPDRPADRPAKICIKICIKICI!"

"Co Ty robisz?" ja
"Wołam koty.. przyzwyczaiłem się..."

No i wkońcu dało się słyszeć "mrrrrrrrRRrr?" i przyszedł Puchatek..
Cziks nie raczył zaszczycić ;-)

Kocia dusza

Post » Sob paź 17, 2009 9:48 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocia dusza pisze:Hmm powiem tak.

Jest noc. Powoli zasypiam i słyszę obok siebie:
"drap drap drap (o prześcieradlo).. kicikici.... miau!... miau?..DRAPDRAPDRAP!!..miau??...CIKCIKCIKCIKCIK!!
KOTY!!!
DRAPDRPADRPAKICIKICIKICI!"

"Co Ty robisz?" ja
"Wołam koty.. przyzwyczaiłem się..."

No i wkońcu dało się słyszeć "mrrrrrrrRRrr?" i przyszedł Puchatek..
Cziks nie raczył zaszczycić ;-)

:ryk: :ryk: :ryk:
ja rozumiem, bo jak tu spać bez kotow - nie da się :lol:
Obrazek

dalia

Post » Sob paź 17, 2009 14:31 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Dziewczyny!
Rozmawiałam poważnie z mężem.
Mówi, że bardzo przeżywa stratę naszej suczki i nie jest gotowy na nowe zwierzę (najchętniej obecnie miałby jednego, by nie cierpieć..). Nie chodzi o miejsce czy kłopotliwość Puchatka (bo jest bezproblemowy), ale o psychiczną barierę na razie..

Więc szukam domu dla Puchatka. Ponieważ jest on moim zdaniem wyjątkowo śliczny i na pewno będzie dużo chętnych, niekoniecznie odpowiednich, wolałabym, aby wziął go ktoś zaufany. Może któraś z naszych forumowiczek szuka takiej ślicznoty?
Chłopak ma ok. 1,5 roku, maks. 2 lata, wykastrowany, 100% kuwetkowy, z kotami i psami żyje spokojnie. Prawdopodobnie ma tylko kamienie, które powinny rozpuścić się pod wpływem karmy, więc na pewno z tego wyjdzie. Obecnie wogóle nie widać, że chłopakowi coś dolega. Jeśli ktoś chciałby go wziąć w najbliższym czasie, tj. przed upływem miesiąca, gdy mają być zrobione powtóren badania, będzie musiał zobowiązać się do kontroli i informować mnie o tym.
Z kotkiem pojedzie wyprawda karmy (5 kg i 10 puszek przyjedzie w przyszłym tygodniu).

Jeśli któraś z Was szuka takiego przyjaciela, dajcie znać.
Ostatnio edytowano Sob paź 17, 2009 16:25 przez Kocia dusza, łącznie edytowano 1 raz

Kocia dusza

Post » Sob paź 17, 2009 16:24 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

No to trzymamy kciuki za najlepszy domek. Kiciol był u mnie przez chwilę i potwierdzam jest przekochany :D Nawet moj TŻ go polubił :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob paź 17, 2009 16:26 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

że tak filozoficznie powieem - co ma być to będzie :mrgreen:
mocne :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dalia

Post » Sob paź 17, 2009 16:29 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jeśli chłopak posiedzi jeszcze z miesiąc, to przenie tż się przełamie.. ;-)

Kocia dusza

[poprzednia][następna]