Manga spod krzaka po ropomaciczu..ZNALAZŁA CUDNY DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 20:20 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

To syn Jarka ?A wenflon miała , lapka wygolona, bo jeśli nie, to kroplówki nie miala, a jesli starsza kicia , to nie wiadomo jak nerki, szkoda ze nie dostala kroplówki.A wybudzoną odebralaś?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 20:22 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Tak, wybudzoną, wyglądała dobrze, zwymiotowała jeszcze. U mpacz78 już pełzała. Łapki wygolonej nie miała (nie zauażyłam w każym razie, mpacz78 powinna więcej napisać. Tak, to syn Jarosława, specjalista chirurg, moim zdaniem świetny wet.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 16, 2009 20:30 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Jarka dobrze znam ,kiedys zawsze z moimi zwierzakami do niego jezdzilam.
Wtedy jego syn jeszcze studiowal.
Dobrze ze się wybudzila koteńka.A ze zwymiotowala to normalne, moze jadla przed operacją.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 20:32 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Ja jego synowi bardzo ufam - byłam u wielu wetów, ale zawsze jeżdżę do niego - sam z siebie robi wiele, np. jak zauważy u psa kaszaka czy kleszcza, to sam wyciąga. Zawsze mówi konkretnie, jak sytuacja wygląda, nie owija w bawełnę.

Dziewczyny, jest szansa, że za sterylkę będę miała zwrot z innego źródła.

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 20:38 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Kocia duszo :1luvu: podziwiam
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt paź 16, 2009 20:42 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Kocia dusza pisze:Ja jego synowi bardzo ufam - byłam u wielu wetów, ale zawsze jeżdżę do niego - sam z siebie robi wiele, np. jak zauważy u psa kaszaka czy kleszcza, to sam wyciąga. Zawsze mówi konkretnie, jak sytuacja wygląda, nie owija w bawełnę.

Dziewczyny, jest szansa, że za sterylkę będę miała zwrot z innego źródła.

Super!!!
Tak czy siak kasa na hotel potrzebna. .. nie wiadomo ile w nim spedzi zanim wydobrzeje i znajdzie dom.. A na ulice nie wroci o nie !! :evil:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt paź 16, 2009 20:47 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

To prawda,obaj panowie są wspaniałymi lekarzami, Ojciec uratował nam 10-letniego psa przed uśpieniem (pies pod jego opieką żył jeszcze 6 lat w całkiem dobrej kondycji) i dwa koty - jego decyzja o natychmiastowej operacji uratowała nam kocicę, natomiast o kocurka (przybłędę w stanie skrajnego wycieńczenia) walczył prawie 4 m-ce - jego diagnozy są zawsze trafne - nigdy nas nie zawiódł - a chodzimy do niego już 18 rok.
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt paź 16, 2009 20:48 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Przelałam 30 zł (więcej nie dam rady :oops: ) ale na koncie będą pewnie dopiero w poniedziałek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt paź 16, 2009 20:49 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Zuziu dzięki! Z tego, co mówiła Angel_, to aż 6 dni w hoteliku :1luvu:

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 20:53 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

zuzia96 pisze:Przelałam 30 zł (więcej nie dam rady :oops: ) ale na koncie będą pewnie dopiero w poniedziałek

Zuzia to super i prawie tydzien zycia tej kotki w cieple i zdrowiu!! :piwa: :1luvu:

Kocia dusza pisze:Zuziu dzięki! Z tego, co mówiła Angel_, to aż 6 dni w hoteliku :1luvu:

Tak, powolam sie na to co mi pisala dziewczyna w mailu, a wyrazila sie , ze 10 zl bez karmy a 5 zl z karma. A karme ze zbiorki na sluie mam;) ( na schorn ale te dwa wory kociej co ktos przyniosl z czystym sercem moge podarowac ;) )

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt paź 16, 2009 20:56 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Trzymajmy kciuki, by w poniedziałek z kotką było wszystko ok. Chciałam pobrać jeszcze krew, ale wet powiedział, że najpierw jej trzeba uratować życie, a potem będziemy dalej myśleć. Na pewno krew wskazałaby na zapalenie, a to nie nowość.. Trzeba będzie jej zrobić morfologie i na moje oko jeszcze co najmniej na nerki i wątrobę, poziom cukru.

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 21:10 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Bardzo dobrze, że koteczka trafiła do tego właśnie lek. równiez przelałam na konto na jej opiekę (50 przykro ale więcej nie wyskrobię w tym miesiącu:(- ważne żeby kocica wróciła jak najszybciej do zdrówka!
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt paź 16, 2009 21:53 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Dziewczyny uratowałyście jej życie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt paź 16, 2009 22:05 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Z koteczką wszystko dobrze, już oprzytomniała, obeszła sobie pokój (trochę się tylko zataczając), nie załatwiała się jeszcze ale weszła na chwile do kuwety, już nie wymiotowała, jest spokojna, leży sobie na posłanku, już nie burczy (bo wcześniej jak była bardziej nieprzytomna to gdy przekładałyśmy ją z kontenerka to buczała ale pewnie w szoku była nie do końca świadoma co sie dzieje), dałam jej tylko wodę, jedzonko jutro, coś lekkostrawnego.
Też mi się wydaje że kotka musiała być domowa, bo jest w pełni przytomna i zachowuje sie normalnie, jest bardzo spokojna. Jednak koty, które były tylko na dworze nawet jak są oswojone to przeniesione nagle do domu są bardzo zestresowane, a ona nie wygląda na bardzo zdziwioną domowym otoczeniem. Nawet nie chowa sie pod komodę którą ma obok posłanka, najpierw chciałyśmy jej robić to posłanko pod komodą bo myślałam ze będzie chciała sie schować, ale jej wcale nie przeszkadza że posłanko jest odsłonięte.

Oby wszytko było dobrze, teraz przez weekend jestem prawie cały czas w domu, mam pracę przy kompie więc będę siedzieć w domu, to dopilnuję koteczki, w poniedziałek przed pracą pojadę do Łukucia na zastrzyk, mam nadzieję że jej stan będzie na tyle dobry, że jak będe w tygodniu wychodzić na cały dzień do pracy to będzie ok.

Koteczka jest bardzo ładna, musi znaleźć dom.
Kocia duszo uratowałaś jej życie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 16, 2009 22:09 Re: Kotka z Rumi-Nie ciąża a ropomacicze;(PILNIE potrzebna kasa!

Moniko, to Ty uratowałaś, bo naprawdę nie miała dziś gdzie iść. Cieszę się, że się nie boi - zastanawiałam się, czy to jej spokojne zachowanie nie było wywołane chorobą i złym samopoczuciem. Tak naprawdę to chyba poznamy jej charakter, gdy wyzdrowieje.
Powiem tylko tyle - ufff!

Kocia dusza

[poprzednia][następna]