Cyryl, nasz rudzielec :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 7:50 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

MartaAgnieszka, relacje kocie czasem są skomplikowane - mam @@ pół roku i oczywiście najtrudniej było im się dogadać z Futrem. Do dziś czasem Hino ściga się z Futrem po mieszkaniu, po czym nagle Futro sobie przypomina że to wróg przecież i ni z tego ni z owego syczy i prycha. Tysiek jak się do miski zapędzi a Futro właśnie je, to też czasem dostaje krótkiego "strzała". Bo miejsce w szeregu wypada znać. :lol: Choć generalnie Futro jest kotką wycofującą się i reagującą niemal lękowo na nowe koty w domu, a do miski zazwyczaj ostatnią.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt paź 16, 2009 8:49 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

[quote="kinga w."]MartaAgnieszka, relacje kocie czasem są skomplikowane - mam @@ pół roku i oczywiście najtrudniej było im się dogadać z Futrem. Do dziś czasem Hino ściga się z Futrem po mieszkaniu, po czym nagle Futro sobie przypomina że to wróg przecież i ni z tego ni z owego syczy i prycha. Tysiek jak się do miski zapędzi a Futro właśnie je, to też czasem dostaje krótkiego "strzała". Bo miejsce w szeregu wypada znać. :lol: Choć generalnie Futro jest kotką wycofującą się i reagującą niemal lękowo na nowe koty w domu, a do miski zazwyczaj ostatnią.[/quo

Zostawiam swoim kotom pełną swobodę. Niech się docierają :) Bezik to taki mały chodzący upierdliwiec. W miejscu nie usiedzi. Gdzie Luna to i Bezik a do mich pierwszy :) Wszystko wymusza miauczeniem w stylu - Jestem jeszcze mały , masz mi to dać i już :)
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Pt paź 16, 2009 11:00 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Dzień dobry w piątek :mrgreen: Nie pada 8O jestem w szoku 8O
Wczoraj z Alexem siedzieliśmy w oknie i patrzyliśmy na lecące płatki śniegu :oops:. Trzeba szykować narty :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pt paź 16, 2009 11:05 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

MartaAgnieszka pisze:Zostawiam swoim kotom pełną swobodę. Niech się docierają :) Bezik to taki mały chodzący upierdliwiec. W miejscu nie usiedzi. Gdzie Luna to i Bezik a do mich pierwszy :) Wszystko wymusza miauczeniem w stylu - Jestem jeszcze mały , masz mi to dać i już :)

Tysiek jest taki cwany. Co prawda nie załatwia wszystkiego wymuszeniem przez miauczenie, ale stosuje bierny opór. Wczoraj na przykład chciałam zdjąc gada z kolan. Normalnego kota popycham mówiąc "zejdź" i kot zeskakuje - Tyśka popycham a on staje się bezwładny jak szmatka. :lol:
Obrazek

kinga w.

Post » Pt paź 16, 2009 11:10 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

kinga w. pisze:
MartaAgnieszka pisze:Zostawiam swoim kotom pełną swobodę. Niech się docierają :) Bezik to taki mały chodzący upierdliwiec. W miejscu nie usiedzi. Gdzie Luna to i Bezik a do mich pierwszy :) Wszystko wymusza miauczeniem w stylu - Jestem jeszcze mały , masz mi to dać i już :)

Tysiek jest taki cwany. Co prawda nie załatwia wszystkiego wymuszeniem przez miauczenie, ale stosuje bierny opór. Wczoraj na przykład chciałam zdjąc gada z kolan. Normalnego kota popycham mówiąc "zejdź" i kot zeskakuje - Tyśka popycham a on staje się bezwładny jak szmatka. :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Pt paź 16, 2009 11:16 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Agata&Alex pisze:Dzień dobry w piątek :mrgreen: Nie pada 8O jestem w szoku 8O
Wczoraj z Alexem siedzieliśmy w oknie i patrzyliśmy na lecące płatki śniegu :oops:. Trzeba szykować narty :mrgreen:

a Cyrek ma swoje? :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt paź 16, 2009 11:17 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Alesmesne! Tysiek nie wskakuje na kolana tylko się ryje. Najpierw zachodzi z boku, obserwuje i znienacka się wciska. Jeśli mu zablokować drogę na przykład ręką, zmienia się w glizdę jakąś i wcisk/pełzanie i tak się właduje. On mi się kojarzy z traktorem - zrywu to nie ma, ale jak się przystawi to drzewo powali. Taki walec drogowy.
Obrazek

kinga w.

Post » Pt paź 16, 2009 14:56 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

alus1 pisze:
Agata&Alex pisze:Dzień dobry w piątek :mrgreen: Nie pada 8O jestem w szoku 8O

a Cyrek ma swoje? :mrgreen:

W tym roku dostanie pod choinkę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Pt paź 16, 2009 14:59 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Cyrek też lubi siedzieć na kolanach :mrgreen: , ale sam nie wskakuje, muszę go sobie sama położyć :mrgreen:. Czasami jest nam niewygodnie, bo mam za małe kolana a to wielki kocur, ale sobie radzimy :mrgreen:. Gdy się już umości na tych kolankach to mruczy i mruczy a potem zasypia 8O
Obrazek

Agata&Alex

Post » Pt paź 16, 2009 15:06 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Miyuki się na kolanach nie mieści. Często włazi i stoi pozwalając się glaskać i mruczy przy tym. Albo kładzie się wykorzystując podłokietniki kompfotela bo inaczej któryś koniec kota wisi. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Pt paź 16, 2009 17:19 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

U Cyrka zazwyczaj wisi kawałek doopkie i ogon :ryk: , łepek opiera na komputerze bo przy nim lubi siedzieć najbardziej na moich kolanach :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Pt paź 16, 2009 17:22 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

LEJE!! :piwa: :lol: :piwa: :piwa:
Obrazek

kinga w.

Post » Pt paź 16, 2009 17:24 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

kinga w. pisze:LEJE!! :piwa: :lol: :piwa: :piwa:

Czytałam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i bardzo się cieszę :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Pt paź 16, 2009 17:38 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

A nam dziś przywieźli łóżko, będziemy mieli duuuże łóżko. :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance: :dance: :dance: Wszyscy się teraz pomieszczą i każdy się wyśpi na na na na :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Pt paź 16, 2009 17:39 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

MartaAgnieszka pisze:A nam dziś przywieźli łóżko, będziemy mieli duuuże łóżko. :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance: :dance: :dance: Wszyscy się teraz pomieszczą i każdy się wyśpi na na na na :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak ci się tylko zdaje :twisted: My mamy łóżko 160/200 na troje i najwygodniej ma Rudi :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]