PAKT CZAROWNIC 11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 8:35 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Juz miałam pisać, ze nie dostałam PW, a dostałam :wink:

Mało teraz bywam na miau, bardzo malo nawet, zbyt duzo rzeczy na glowie.

Jedno mnie tylko meczy, co z kotkiem, którego adoptowałyśmy wirtualnie?
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pt paź 16, 2009 8:35 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Mnie również te propozycje się podobają :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 16, 2009 9:51 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Pipsi pisze:
Jedno mnie tylko meczy, co z kotkiem, którego adoptowałyśmy wirtualnie?

Będziemy musiały poinformować opiekunkę o naszej decyzji. :( No może niech nasze "wypowiedzenie" potrwa do końca roku? W końcu rezygnacje z adopcji wirtualnych się zdarzają...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 16, 2009 10:18 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

A jeśli opiekunka będzie bardzo potrzebowała pomocy, może też będziemy mogły od czasu do czasu pomóc?

Erin

Post » Pt paź 16, 2009 10:45 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Rozumiem, ale jednak ma takie poczucie, ze nie jest to do końca odpowiedzialne. W końcu do czegoś się zobowiazałyśmy.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pt paź 16, 2009 12:03 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Witajcie

Moje zdanie jest takie:

1. Wirtualne adopcje nie są tak uciążliwe jak by sie wydawało - co miesiąc ta sama wpłata na tego samego kota. Pomoc pobierana jest ze składek miesięcznych.
2. Wpłaty na FS i składki - od kiedy każda z Was stara się dbac o dobry opis - nie ma problemu :)

Jeśli będziemy wpłacać wszystko do jednego worka i z niego dzielić - nie ma sprawy. Ja się zgadzam, to nawet dla mnie mniej pracy. Mam tylko mieszane uczucia co do adoptusia/adoptusiów.. Ja osobiście wolałabym chyba jakiemuś pomagać, może ewentualnie mniejsza kwotą.. No i żeby jednak był czarny.. przecież to nasa tożsamość się w tym kryje, czy można mówić o czarownicy nie mając przed oczami całego jej entourage’u? Taka kulturowa postać jak wiedźma zawiera jeszcze tło, coś co ją charakteryzuje — atrybuty, akcesoria, jakkolwiek to nazwać, to właśnie one stanowią o takim, a nie innym sposobie postrzegania danej osoby. Czarny kot wg mnie to symbol, powinien być...

A pomagać wszystkim - tu jak najbardziej jestem za. Nawet powiem więcej - tym, którzy są mniej "medialni", tym, którzy dostają mniejszą pomoc z miau albo nie dostają jej wcale, anonimowym karmicielom, których znamy z własnych okolic, dobrym duszom, ktore wstydzą się lub boją, lub nie chcą poprosic o pomoc, no wiecie przecież..

Zdaję sobie sprawę z mojego zakręconego rozumowania, no ale jak dyskusja to dyskusja.. :)
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 12:29 przez Trinity36, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt paź 16, 2009 12:11 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Popieram przedpiszczynię :wink:

Też jestem za adoptusiem - tak jakos nieładnie wycofywać się w trakcie :roll:.
Także samo jestem za zachowaniem ymydżu w tym sensie w jakim pisze Siostra Skarbnik.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt paź 16, 2009 13:05 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

AYO pisze:Popieram przedpiszczynię :wink:

Też jestem za adoptusiem - tak jakos nieładnie wycofywać się w trakcie :roll:.
Także samo jestem za zachowaniem ymydżu w tym sensie w jakim pisze Siostra Skarbnik.

Podpisuję się obiema rencyma. Nie rezygnujmy z adoptusiów - aktualnego i przyszłych. Te dzieciaki potrzebują pomocy.

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Pt paź 16, 2009 13:08 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

O - Ewa :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt paź 16, 2009 13:25 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Ja też jestem za adoptusiem.

Erin

Post » Pt paź 16, 2009 13:30 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

AYO pisze:O - Ewa :P

AYO :wink: Jestem w przelocie ostatnio, ale mail Siostry Prezes przypomniał mi o Pakcie :oops:

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Pt paź 16, 2009 13:53 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Trinity36 pisze:A pomagać wszystkim - tu jak najbardziej jestem za. Nawet powiem więcej - tym, którzy są mniej "medialni", tym, którzy dostają mniejszą pomoc z miau albo nie dostają jej wcale, anonimowym karmicielom, których znamy z własnych okolic, dobrym duszom, ktore wstydzą się lub boją, lub nie chcą poprosic o pomoc, no wiecie przecież..

Ano właśnie...
Mam wrażenie, że ostatnio działałyśmy trochę pod wpływem emocji. Uderzałyśmy tam, gdzie było głośno. A mnie bardzo zależy, aby pomoc trafiała tam, gdzie inni nie mają szansy dotrzeć. Bardzo mi to leży na sercu. Wielkie dramaty i kocie nieszczęścia jakoś naprawdę poruszają serca (te nagłośnione choćby u nas na miau). Mnie zależy na docieraniu do takich osób jak Wandul, czy Marisza. One nie mają siły przebicia, nie proszą o pomoc. Każdy z nas zna kogoś takiego (tak sądzę) i może za tę osobę ręczyć. Stąd potrzeba, by zgłaszający dobrze uzasadnił kandydaturę i potem monitorował sytuację kandydata.

A adopcję wirtualną po prostu widziałabym nieco inaczej. Niech to nawet zostanie kwota 50 zł, ale pomagajmy różnym kotom. Czarnulków w potrzebie dostatek. Chciałabym, aby było nieco bardziej sprawiedliwie... Choć nie wiem, czy mnie dobrze rozumiecie.
Merlinka możemy wspierać do końca roku (żeby opiekunki nie stawiać przed faktem dokonanym), a potem przejść na system, że w każdym miesiącu inny czarnuszek dostaje wsparcie. Zły pomysł? Ja po prostu chcę wspomóc jak najwięcej kotów.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt paź 16, 2009 14:00 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Tu bym polemizowała jednak - stały dopływ jakiejś sumy [nawet niewielkiej] jest w moim odczuciu wymierniejszy niz przerzucanie się z kotka na kotka. Nie uratujemy wszystkich :roll: a możemy pomóc niektórym realniej.
Co do osób "niemedialnych" - zgadzam się jak najbardziej, to troche tak jak z 1% na duże instytucje charytatywne.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt paź 16, 2009 14:03 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

Zgadzam sie całkowicie - dotychczasowy adoptuś jest ważny ! Wstyd przyznać, nic o nim nie wiedziałam ..... :oops: to chyba jakas stara sprawa sprzed mojej bytności tutaj. A Merlin jaką kwotą był dotowany ? Bo jak znaczniejszą to troszkę może być kiepsko nagle zostawić ich samych ... :roll: 50 zł ? Trzeba to jakoś rozwazyć ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt paź 16, 2009 14:09 Re: PAKT CZAROWNIC 11 ważna dyskusja od s.30!!!

OK.
Sprawę adopcji zostawimy na razie bez zmian, skoro taka wola Czarownic. Póki nas stać :roll:
Dzięki za włączenie się do dyskusji!
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]