Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 7:13 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

u nas prąd był, ale sypało mocno. zaspy takie wielkie, gałęzie połamane
za to w BB nawet połowy tego nie ma co u nas.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw paź 15, 2009 7:16 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

berni pisze:zdobyłam nową umiejętność-czyszczenie kuwet z latarką w zębach :mrgreen:

Ekstremalne przeżycia :wink: :roll:

Dziś ładnej pogody ciąg dalszy...

A Bambi jest podobny do Henia :) owszem, owszem...
I zasługuje na najlepszy domek :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw paź 15, 2009 7:18 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

Berni ,gratuluję nowej umiejętności :D :ok: nigdy niewiadomo co się przyda w przyszłości :mrgreen:
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Czw paź 15, 2009 9:28 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

A u nas bardziej mokro i ciaprachowo niż śnieżnie... oby wróciło jeszcze lato tego roku :?
Berni, porażka: dałam Sisi na próbę troszkę suchego Biomillu i rzuciła się na to łapczywie 8O Żadnych innych chrupek już nie chce. I co ja teraz pocznę? Zbankrutuję, czy jak... To ci arystokratka dopiero :twisted:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw paź 15, 2009 12:52 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

Arsnova pisze:A u nas bardziej mokro i ciaprachowo niż śnieżnie... oby wróciło jeszcze lato tego roku :?
Berni, porażka: dałam Sisi na próbę troszkę suchego Biomillu i rzuciła się na to łapczywie 8O Żadnych innych chrupek już nie chce. I co ja teraz pocznę? Zbankrutuję, czy jak... To ci arystokratka dopiero :twisted:

no to masz przechlapane :twisted: ale tytuł Cesarzowej do czegoś zobowiązuje :mrgreen:

A ja lubie jak tak pada...serio..nawet jak mam jechać na letnich oponach po tych bielskich pagórkach...jak pomyslę że potem usiade w domku, zapali się w piecu, kaloryferki zrobią sie takie ciepłe, koty rozmruczane, rozleniowione.....

Wczoraj (poza zdobywaniem nowej umiejetnosci :mrgreen: ) prawdziwie elegancja kolacja..ponieważ odcieli nam prąd to kolacje kotom serwowałam przy świecach. Krojenie surowych serc kurzych w towarzystwie kotow i psa, i wszytsko tylko w świetle świec chyba dopiszą jako nową umiejętność :wink: :mrgreen:
rano niestety pradu nadal nie było, za to dalo sie zauwazyć skutki opadów...maliny polamane, jeden żywotnik rozciapany na boki jak zgniły pomidor podobnie jak czeresnia (że też tych gałęzi nie mogla miec tak nisko kiedy miała owoce), jabłoń, brzoskiwinia....
a tu ciagle pada i pada...
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw paź 15, 2009 12:54 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

śnieg u Was pada? w Wawie dzis po prostu pochmurno...

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw paź 15, 2009 18:06 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

Berni, takie ekstremalne warunki kształtują charakter :wink:

A Mrusia wypadła dziś z domu a potem jeszcze szybciej wrociła :ryk: :ryk: :ryk:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pt paź 16, 2009 7:13 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

progect pisze:A Mrusia wypadła dziś z domu a potem jeszcze szybciej wrociła :ryk: :ryk: :ryk:

:lol:

Zimno w łapki, brrr...

Arsnova pisze:porażka: dałam Sisi na próbę troszkę suchego Biomillu i rzuciła się na to łapczywie Żadnych innych chrupek już nie chce. I co ja teraz pocznę? Zbankrutuję, czy jak... To ci arystokratka dopiero

Hehe...tricolorki tak mają :wink:

mahob

Post » Pt paź 16, 2009 8:14 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

haha Mrusia to mądra kotunia. Moje też tylko wychyliły noski i ich minki były po prostu bezcenne.

ostatnio moja Dzaga non stop sika do swojego ukochanego koszyczka :| kilka razy wygryzł ją stamtad Bursztynek i zaczynam podjerzewać że to na zasadzie: skoro ja nie mogę tu leżec to nasikam żebyś ty też nie mógł :twisted:

trzeba lapać siki jednym słowem. Ostatnio udało się zapolować na siuśki Dzerrego- wyszły idealne, co bardzo mnie cieszy, bo Dzerry miał spore problemy z pecherzem. Niestety od miesiaca jest na renalu, bo mocznik mial w górnej granicy normay a kreatynina od stycznia podskoczyła z 1,8 do 2,0. Ten mój mały lewek taki chorowitek.

Ostatnio sie tak zastanawiałam, ze w sumie to on powinnien być najsilniejszym kotem. Miał super start w zyciu. Panstwo z Krakowa przywieżli z wakacji kotkę wiejska, która przychodziła do nich po jedzenie. Kotka już była w ciazy, urodziła 5 kociaków. Dzerry mieszkał z mamą przepisowo do 12 tygodnia życia, chowany na wołowinie, cielecinie etc. Moja Dzaga to schorniskowa biedna malusia bieda-miała ok 6 tygodni jak ją wziełam, razem z grzybem :twisted: Bursztynek znaleziony przez Jole.goc- bardzo chorutki, z trzeszczacymi oskrzelami. Teraz Busztyn to 6 kg zywej, czarnej wagi :oops: Dzagulina po wyleczeniu uszków i grzyba -jest zdrowa jak rydz (odpukać! żeby sie nic nie przyplatało)...a Dzerek ciagle coś. Ale i tak jest najkochanszym małym lewkiem z wielkim noskiem :kotek:

berni

Post » Pt paź 16, 2009 8:26 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

u nas też napadało strasznie dużo sniegu :( drzewa połamane. moje róże obraz nędzy i rozpaczy :(
i rozcięło siatkę zabezpieczającą na balkonie :( nie wiem czy da się to zalatać czy na wiosnę trzeba będzie nową zamawiać :(
Obrazek

carmella

Post » Pt paź 16, 2009 9:09 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

A w krakowie Sisi - arystokratka przechadzał się dzisiaj dostojnie po balkonie - co tam zimno, trzeba obejrzeć swoje włości :)
Na szczeście nie pada, nie sypie, słonko zaświeciło...

Arsnova

Post » Nie paź 18, 2009 8:40 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

Jak upływa niedziela Bielskim Biedom i ich Dobrotliwej Władczyni? :D Aha, zapomniałam, kolejne wesele... :)

Arsnova

Post » Nie paź 18, 2009 21:06 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

no juz po weselu. fajowo jak zawsze, bo ekipa pierwsza klasa. Najpyszniejszy tort weselny jaki jadłam. Za tydzien jeszcze jedno i wreszcie się wyśpie w weekend. :mrgreen: Kiedyś to się miało całe stada znajomych...fajnie, że nie zapominają o starej zakoconej kolezance :kotek: kilka osób okazało się że ma koty, wiec rozmowa nie dotyczyła tylko dzieci :wink:

Tak na szybciutko...
Eksperymnet z Czesią się powiódł. Mała sama w osobnym pokoju przemieniła się z dzikuski w milusinska koteczkę, która mruczy, prezy ogonek i dupke do góry, spi wtulona w człowieka.Teraz zajmowała się nią moja Mama i też już Czesia daje się glaskać. Także trzeba poszukać domeczku, bo widzę że CZesia spokojnie się zaaklimatyzuje :ok: ...a piekna z niej kicia niemożliwie. Ma taki srebny odcień futerka, delikatne łapki, duze oczka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

berni

Post » Pon paź 19, 2009 7:24 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

berni pisze: kilka osób okazało się że ma koty, wiec rozmowa nie dotyczyła tylko dzieci :wink:

:lol: :wink: :ok:

No i super, że Czesia się tak ładnie socjalizuje.
Ładna koteczka :)

mahob

Post » Pon paź 19, 2009 7:48 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Pagedzik ma dom. Po 1,5 roku :):

a którego kota dałaś w prezencie ślubnym ? :twisted:
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]