czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2009 20:59 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dagmara-olga pisze:piękna Śnieżynka pojechała do domu - do starszej 85- letniej pani...i dziś....
dellfin612 pisze:Dziś wieczorem zadzwonił telefon:

"Proszę pani, ja nie wiem jak dziękować!!! Koteczka mnie KOCHA!!!
Jest cudowna. Prosi mnie, abym z nią posiedziała i tak się razem grzejemy...
A jaka ona wychowana! Ona WITA gości! Nie wiem co powiedzieć.
Nie sądziłam, że mnie jeszcze w życiu tyle ciepła i radości spotka.
Ona tyle dla mnie znaczy.
Dziękuję"

Poryczałam się jak dzieciak

Jak dobrze :1luvu:
Starsi ludzie wiedza co znaczy samotność i tym bardziej garna sie do opuszczonych zwierzat i doceniają kazdy przejaw zainteresowania i oddania :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 14, 2009 21:37 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Starsze koty fajne są :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro paź 14, 2009 22:08 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

juz dawno pisalam o kotkach ktore u mnie czekaja na dom

pierwsza to Kotka Myszka

Obrazek

wyjatkowa kotka o lagodnym charakterze, bardzo spokojna, dystyngowana.
Zawsze z boku, ale tylko czeka na zawolanie i przybiega tulic sie do rak.
To starsza kotka, lub moze nie ma tyle na ile wyglada? ale warunki w ktorych zyla ja postarzaly? trudno jest okreslic wiek
na pewno wiele przeszla, ma blizne po zlamaniu na przedniej lapce, ktora jest zle zrosnieta-kuleje na te lapke (na zdjeciu powyzej widac przerzedzenie w gorze prawej lapki)
ponoc potracil ja w przeszlosci samochod, kobieta ktora sie nia opiekowala, przywiazala jej lyzeczke do tej lapki, jako usztywnienie....
trafila do mnie w zaawansowanej ciazy, tuz przed porodem

potrzebuje spokojnego domu, kolan, cieplej dloni
jest ogromnie cierpliwa, ja nie spotkalam jeszcze tak lagodnego kota

mieszka u mnie, nie wychodzi
nauczona czystosci
po sterylizacji
szczepiona

kotka ta w ostatnim czasie bardzo przytyla
martwie sie o nia
przy 26 kotach na tymczasie nie mam mozliwosci separacji jej od reszty grupy i zastosowania diety tylko dla niej
jej adopcja lub przeprowadzka do innego dt jest pilna
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro paź 14, 2009 22:21 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Druga moja tymczasowiczka, to kotka Alaska

aktualnie trwaja rozmowy w sprawie jej adopcji
zglosila rodzina z Wodzislawia chetna ja adoptowac

Alaska, to piekna biala kotka, z pregowanym ogonkiem i jedna plamka na glowce

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

i filmik Wrzuta.pl - 23.04.09 Alaska

jest u mnie od stycznia
zlapana w rozkwicie rujkowym, od razu pojechala na sterylizacje i pozniej trafila do mnie
do lecznicy przynioslo ja starsze malzenstwo, mowili ze od 3 lat przychodzila pod ich balkon, karmili ja
widzieli jej kolejne ciaze, kociat nigdy...

Alaska nie ma trzech lat, ma wiecej, nie ma zebow, wywala jezorek prawie 24h na dobe
ma mocny charakter, nie lubi innych kotow w swoim otoczeniu, u mnie mieszka sama w lazience, tak od 8 miesiecy...

jest szczepiona

natur11

Post » Czw paź 15, 2009 5:01 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

hopsamy!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 15, 2009 7:00 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Jolu, podaj wątek gdzie jest mowa o Myszce
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 15, 2009 8:29 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Prosimy o domki dla seniorów! :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt paź 16, 2009 7:07 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

kawka raz i poczytajcie pierwszy post - tam przyjaciele czekają na Was....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 16, 2009 8:07 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Witam seniorów porannie i trzymam kciuki za domki :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 16, 2009 9:35 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Jeśli wszystko pódzie planowo, to Oliwka z Konina pojedzie dziś do Domu. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 16, 2009 13:23 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Bazyliszkowa pisze:Jeśli wszystko pódzie planowo, to Oliwka z Konina pojedzie dziś do Domu. :ok:

Byłaby to kolejna szcześliwa rodzina ze szczęśliwym footerkiem :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt paź 16, 2009 13:42 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

trzymam kciuki!!!
A o MIkitce nic od Konina dowiedzieć się nie mogę. Pewnie maja wieści z domku,ale zaganiani!
tak sie cieszę,że seniorkowe damy będą mieć własne kolana i duzych!!!
Przypominam o innych kotach starszych i tęskniacych za własnym kontem :cry:

Dziewczyny a 5 lat to jak duzo-seniorka juz jest czy nie?Czekam na wiesci o Czekoladzie wycieńczonej w letnie upały i uratowanej przez Azyl. Źle znosi kociarnie. Testy ujemne ale ciagle coś nie tak. Choruje i nie chce chyba byc u nas na świecie :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt paź 16, 2009 13:58 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dagmara-olga pisze:Jolu, podaj wątek gdzie jest mowa o Myszce

tutaj viewtopic.php?p=3043166#p3043166

natur11

Post » Pt paź 16, 2009 14:28 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Kopiuję z wątku Simby i Pepper:
Asia & Daniel pisze:Brak postów...

My nadal bez netu w mieszkaniu, ale po weekendzie załatwiamy pełną parą (przytrzymały nas sprawy papierkowe). Wtedy Asia jak się w wolnym czasie rozpędzi z postami, to jeszcze będzie ich aż za dużo... ;) Ja piszę z pracy, z doskoku. :(

Zdjęcia...

Zdjęć na razie nie ma, bo zagubiliśmy gdzieś w przeprowadzkach ładowarkę do aparatu no i nie mamy netu... :oops: Ale się znajdzie i net się podłączy! ;)

Koty...

Simba - zdrowieje powoli, dostawał w szczycie leczenia 5 (!) zastrzyków, 3 krople do oczu, 2 maści do nosa, żel do pyszczka. Terapia poskutkowała, kocur ma się dużo lepiej, chociaż nie jest jeszcze w pełni zdrowy. Je i pije już sam, kurczaczka, r-c recovery, suchą r-c calm. Nie rzuca się, ale je. Wygląda coraz ładniej, powoli zaczyna się myć. Nadal męczą go owrzodzenia i nadżerki po kalciwirozie. Jest mrukaśny, głaskalny, kochany. I wieeeelki. Naprawdę wielki. Póki co siedzi w pokoiku w izolatce, bo ryzyko zarażenia nadal spore. Ale ma ciągłe odwiedziny, także w żadnym wypadku nie narzeka na samotność. Jeszcze 2-3 tygodnie i można go będzie ogłaszać, jak nabierze blasku i tłuszczyku. Oczko z bielmem raczej nie do operacji wg naszej wetki, ale do specjalisty okulisty dopiero się wybierzemy, na razie walczymy z KK.

Pepper - wczoraj zaczęła bawić i ganiać się z Sajgonem. :) Praktycznie już nie prycha i nie warczy, pozwala się głaskać, chociaż bez przesady, kolankowa nadal nie jest. Wita się przy drzwiach jak wracamy (nauczyła się od Sajgona). Może trochę chłodne ma stosunki z naszą drugą tymczaską - Merry, ale Merry owszem lubi inne koty, byle były metr od niej. ;) Je już normalnie, nie tak łapczywie, kręgosłupek się otłuszcza powoli. Można ją pewnie będzie ogłaszać, ale musi trafić do doświadczonego domu, który rozumie koty.

Fundacja, my & wsparcie...

Bez przesady, no normalnie się zarumieniłem, tak nas opisałaś... :oops: Z Fundacją współpracujemy w zasadzie dopiero od wiosny, mamy na koncie jednego tymczaska, który poszedł do DS, teraz mamy kolejną kotkę w DT. Co do wsparcia nas, to Pepper i Simba zostały wzięte pod skrzydła Fundacji, można powiedzieć, że mamy ich na DT z Fundacji, a co za tym idzie finansowane są również ze środków Fundacji. Więc jeśli chcecie kogoś wspierać, to właśnie Fundację, bo Fundacja kupuje karmę (Recovery też) i finansuje całe leczenie. :) Numer konta jest na stronie Fundacji. :) Dziękujemy bardzo za tą inicjatywę! :)

Co do oczka, to zobaczymy co powiedzą specjaliści, jeśli będzie nadzieja, to wtedy również przez Fundację będziemy robili zbiórkę specjalnie na ten cel. :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 16, 2009 14:31 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

to ten zjawiskowy kocur, zdjęcie jeszcze ze schronu Wro, na początku i na końcu pobytu, gdy zabierali go Asia&Daniel...

SIMBA - 8 lat - czeka w DT w Łodzi - Pani umarła, ja jestem sam i taki ładny przecież, kochany tyle, ze słabo widzę... - kontakt Asia&Daniel
ObrazekObrazek

viewtopic.php?f=1&t=101610
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 14:45 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]