Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 19:53 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

A kiedy będą miejskie talony na sterylki? :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto paź 13, 2009 8:01 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

jolabuk5 pisze:A kiedy będą miejskie talony na sterylki? :twisted:

Może - wiosną :evil:.
W tym roku podobno coś się pojawiło w sierpniu - wrześniu, ale jakaś minimalna ilość...

Z 1% nie ma jeszcze nic. Do centrali spłynęły jakieś drobniutkie kwoty, UP obiecuje całość do końca października.

Wczoraj póóóóóźnym wieczorem zabrałam kolejnego kota z centrum miasta - biało-bure, chyba kotka, na pewno chore. Oczka załzawione, kaszel.
Więc na razie sterylka odroczona, kicia w szpitaliku....

A ja drętwieję na myśl o kolejnych kosztach.....

Dziś kolejne maile i telefony - proszę, niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego wolontariuszka mocno nagłaśnianej fundacji kieruje do nas ludzi z prośbą o sterylki? Dlaczego działaczka znanego stowarzyszenia dzwoni z prośbą o pomoc dla chorego kota rezydującego na podwórzu tegoż stowarzyszenia?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 13, 2009 10:05 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

hop
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto paź 13, 2009 20:42 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

A JA ZNOWU O TYM SAMYM...po prostu strasznie mi zal tych chorych kociaków spod balkonu ,lezały wtulone w mame i starszą siostre/brata i w wysterylizowaną ciocię na gołej ziemi, więc w niedziele zrobiłam im bude, taką tylko z pudełka, wypchałam sianem, i jak dziś poszłam to siedziały w budzie , ...2 kociaki mają chyba po jednym oczku do usuniecia

jak zwolni się w jakiejś lecznicy choc jedno miejsce to zamawiam-jesli moge

a w domu mam grzybicę, mały czarny ZORRO ma łysy ogon i mój prywatny białaczkowy MAJKEL ma łysą głowe, wygląda niemal jak Franciszkanin

POZDROWIENIA DLA PINGWINKÓW
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto paź 13, 2009 21:24 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

Cały czas pilnuję w naszej aptece, czy nie mają pudeł styropianowych, jak tylko zdobędę, to moze tym kotom takie pudło by postawić?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro paź 14, 2009 7:29 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

Wczoraj kolejna "zdobycz" - maleńka biało-dymna dziewczynka, szkielecik, zielona sraczka, oczka, nad którymi dr Ania zmienniczka długo kręciła głową....

Pojechała na leczenie do Olek73 - kciuki na pewno bardzo potrzebne..

Kiedy się kończy sezon kociakowy?????
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro paź 14, 2009 10:22 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro paź 14, 2009 12:13 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - 7 pingwiniąt, chora :((

Wieści od Olek73 - malutka je i śpi wciśnięta na grzejnik rurowy przy wannie. Kupy się normalizują, na jedno oczko nie widzi.
Bardzo trudno podać tabletki - Olek73 już na skasowany palec i paznokieć.
Ciekawe co będzie z kopalnią w uszach :twisted:, pewnie nie pozwoli wyczyścić.
Biedna Ola :mrgreen:

kalewala

Post » Śro paź 14, 2009 13:17 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - 7 pingwiniąt, chora :((

A do mnie dzwoniła Pani od kotka - ta co ją znalazła. Jutro będzie dzwonić, bo bardzo martwi się o malutką i będzie kierować chętnych do nas- bo bardzo chce znaleźć dobry dom dla malutkiej :ok:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro paź 14, 2009 13:48 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - 7 pingwiniąt, chora :((

Do mnie też dzwoniła, ale nie moglam odebrać, wyszukala Twoj telefon na stronie - mile to zainteresowanie :D

A chętne domki serdecznie zapraszamy - jest na co :wink:

kalewala

Post » Śro paź 14, 2009 13:50 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - 7 pingwiniąt, chora :((

Dziewczyny,

mogę wziąć do siebie jakiegoś kociaka na tymczas. Tylko, że z uwagi na moją zaawansowaną ciążę, małe dziecko i fakt, że wynajmujemy teraz niewielkie mieszkanko, to musi to byc maluch kuwetkowy i nie wymagający jeżdżenia do weta. Mieszkam poza Lodzią, samochód mam z doskoku, nie dam rady...
Wiem, że nie mogę zaoferować zbyt dużo, ale jakbyście akurat nie mialy co zrobić z takim kociakiem, dajcie znać...
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro paź 14, 2009 14:07 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

annskr pisze:A ja drętwieję na myśl o kolejnych kosztach.....

[size=60]Dziś kolejne maile i telefony - proszę, niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego wolontariuszka mocno nagłaśnianej fundacji kieruje do nas ludzi z prośbą o sterylki? Dlaczego działaczka znanego stowarzyszenia dzwoni z prośbą o pomoc dla chorego kota rezydującego na podwórzu tegoż stowarzyszenia?

Domyślam się co za Fundacja :evil: wrobi Ciebie, a sobie do statystyki dopisze, przerobiłyśmy to w zeszłym roku z maluchami, które znana nam obydwu koleżanka grzecznościowo ogłaszała u nich na stronie. Mimo, że fundacja kociaków na oczy nie widziała to ONI je wyadoptowali :evil: Stanęło na kilku ostrych mailach i telefonach, jednak "nasze" kociaki z ich statystyk nie zniknęły.
A Działaczki stowarzyszenia nie da się po prostu opieprzyć i postawić do pionu informując ją o działaniach statutowych Jej stowarzyszenia?
[/size]
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro paź 14, 2009 14:15 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

andorka pisze:
annskr pisze:A ja drętwieję na myśl o kolejnych kosztach.....

[size=60]Dziś kolejne maile i telefony - proszę, niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego wolontariuszka mocno nagłaśnianej fundacji kieruje do nas ludzi z prośbą o sterylki? Dlaczego działaczka znanego stowarzyszenia dzwoni z prośbą o pomoc dla chorego kota rezydującego na podwórzu tegoż stowarzyszenia?

Domyślam się co za Fundacja :evil:

Też się domyślam...
Ale nic nie napiszę bo będę miała awanturę...
:evil:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro paź 14, 2009 14:26 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - 7 pingwiniąt, chora :((

Saskia, bardzo, bardzo dziękujemy - zaraz coś zaproponujemy :1luvu: :king:

Kolejne dwa kociaki - Sitowie.
Chyba domowe podrzutki - bo tam nie powinno być kociąt, wiosną sterlkowo szaleli Anita i Zbyszek.
Bez matki. Śnieg. Zimno.

Nie biorę. Nie mogę. Tym razem naprawdę.
Już nie wiem, kląć czy płakać.

kalewala

Post » Śro paź 14, 2009 14:45 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

andorka pisze:Domyślam się co za Fundacja :evil: wrobi Ciebie, a sobie do statystyki dopisze, przerobiłyśmy to w zeszłym roku z maluchami, które znana nam obydwu koleżanka grzecznościowo ogłaszała u nich na stronie. Mimo, że fundacja kociaków na oczy nie widziała to ONI je wyadoptowali :evil: Stanęło na kilku ostrych mailach i telefonach, jednak "nasze" kociaki z ich statystyk nie zniknęły.
A Działaczki stowarzyszenia nie da się po prostu opieprzyć i postawić do pionu informując ją o działaniach statutowych Jej stowarzyszenia?

Z działaczką rozmawiałam, zrozumiała, przeprosiła, obie wiem, że i tak pomogłabym kotom, tylko widziałabym, za kogo to robię, a tak - to trochę w butelkę nabita się poczułam :twisted: ..
A tamtej sprawy nie ruszałam, bo i po co.
Ostatnio edytowano Czw paź 15, 2009 9:32 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

[poprzednia][następna]