Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2009 11:04 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Jak kotka jest w ciąży to nie zastanawiać się, nie czekać na zgodę kogokolwiek tylko łapać, miejsce na sterylkę gdzieś się znajdzie. Tyle, że ta pogoda nie sprzyja łapankom... Może wstrzymać się dzień, dwa? W razie czego pomogę
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro paź 14, 2009 11:15 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Panie i tak będą miały mnóstwo kotów do karmienia.. Szkoda, że takie niedobre do współpracy :cry: Bez sensu..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro paź 14, 2009 11:20 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Nie wiem, czy będę mogła w najbliższych dniach pomóc transportowo. Obecna przy łapance mogę być na pewno, ale czy to jakakolwiek pomoc. Na pewno mogę też przynieść whiskasową przynętę i zabrać aparat do zrobienia zdjęć ;-).
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Śro paź 14, 2009 11:50 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Nie ma wyjścia. Trzeba łapać kotkę. Mielibyśmy miejsce w lecznicy dopiero na niedzielę. XAgax, możesz wtedy łapać?

Przy okazji powinniśmy wyłapać też kociaki, bo mają marne szanse w taką pogodę, ale musimy mieć, co z nimi zrobić...

Wszelka pomoc w łapaniu, w znalezieniu wcześniej miejsca na sterylkę w lecznicy, w znalezieniu kociakom domu tymczasowego bardzo potrzebna.
Obrazek

wejaga

Post » Śro paź 14, 2009 11:57 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Mam miejsce na sterylkę, spróbuję zorganizować transport, miejsce dla kociąt też się znajdzie, na tym drugim wątku oferował się sponsor dla małych- to aktualne? Łapanka w niedzielę- o której?
AnielkaG

Post » Śro paź 14, 2009 12:09 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Kciukamy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro paź 14, 2009 12:13 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Czyli łapiemy w niedzielę. Godzinę jeszcze musimy ustalić.

XAgax, czy tam można wejść bez problemu przez całą dobę?

Anielko, nie wiem, czy ten sponsor dotyczył tych samych kotów...
Obrazek

wejaga

Post » Śro paź 14, 2009 12:28 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Ile jest kociaków? Dwa czy trzy?
Obrazek

wejaga

Post » Śro paź 14, 2009 21:32 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Aguś, mogę łapać, ale pracuję od 12 do 20 na Służewcu... więc albo do 11 albo po 2130, trochę bez sensu :( kociaki są 2 (tyle widziałam, koleżanka też o 2 pisała, kocięta z Kafki to nie te same- je też widziałam wczoraj), można wejść cały czas- teren nie jest grodzony, budkę zobaczycie- jest tak mniej więcej w środku długości pasażu, po przeciwnej stronie niż knajpki, w razie czego dzwońcie (Wejaga telefon ma, dla reszty na zyczenie na PW) jakbyście łapały w środku dnia to Was pokieruję ;) kamerami monitorującymi pasaż się nie przejmujcie, z tego co wiem administracja jest po naszej stronie ;)
przejdę się tam jeszcze jutro i zobaczę, czy kotka na pewno jest w ciąży, ale tak czy inaczej warto to załatwić... ogólnie jest w niezłym stanie, podejrzewam że to ją widziałam we wrześniu, ale ręki sobie nie dam za to uciąć.
swoją drogą może przesadzam, ale mam wrażenie że panie zabrały kociaki na parę dni, jak się koleżanka nimi zainteresowała- skutkiem ubocznym jest wylczenie oczu i z tego bardzo się cieszę, ale obawiam się, żeby po mojej wczorajszej kartce nam kotka nagle nie zniknęła... w każdym razie wczoraj siedziała w budce i wyszła na mnie z sykiem...
oczywiście telefon milczy, na poczcie puchy i przymrozek na dworze tego nie zmienił, ech...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw paź 15, 2009 10:46 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Będziemy łapać z Efcią1 w niedzielę po południu lub wieczorem. Efcia1 ciągle łapie wolnożyjące koty, tymczasuje, a teraz ma bardzo chorego tymczasika, więc ogromne ukłony w jej stronę, że także kotom z Oboźnej chce pomóc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

wejaga

Post » Czw paź 15, 2009 12:55 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

XAgax będzie miała dostęp do internetu dopiero jutro. Dziś tam była, ale kotki i kociaków nie było... Kartki, którą zostawiła, też nie.
Obrazek

wejaga

Post » Czw paź 15, 2009 18:04 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

nie jutro, a teraz przez chwilę i ew. wieczorem ;) ale sytuacji to nie zmienia- koty i kartka zniknęły, może do niedzieli wrócą na miejsce (na kartce mi nie zależy, ale na złapaniu kotki owszem...) :ok: dziękuję za przekazanie informacji :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw paź 15, 2009 21:57 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Pamiętajcie, ze mam dla tej ciężarówki miejscówkę w razie czego.
AnielkaG

Post » Czw paź 15, 2009 22:46 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

mam dziwne wrażenie, że jak panie wyczuwają zainteresowanie kotami- koty znikają z naszego pola widzenia, tak było z kociakami, tak jest i z prawdopodobnie ciężarówką... może do niedzieli zapomną i kotkę uda się złapać, ja bym próbowała...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob paź 17, 2009 23:28 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

pisałam wczoraj Wejadze SMSem, że nie wszystko stracone- udało mi się odkryć kryjówkę kotów, napisałam Adze jak w 2 osoby zrobić tak, żeby udało się je połapać :) nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać mocno kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]