Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 11, 2009 22:07 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Ulla pisze:...
PS - nie wiedziałam, że obie Twoje dziewczynki pochodzą od Sylwki :oops: . Gdzieś mi to widać umknęło :roll: .

Niezupełnie. Puma była na tymczasie u Ewy. Z nią była niezła akcja (Pumą nie Ewą :wink: ). Zadzwoniła do mnie obca osoba (znajoma ludzi którzy kiedyś adoptowali mojego tymczasa), że pod jej blokiem jest młodziutka bardzo ciężarna kotka. Pani wymyśliła, że ja ją złapię, przechowam, pozwolę urodzić, wysterylizuję, odchowam dzieciaki i wszystkim znajdę domy. Czyli standard :wink: . Rozmawiałam z nią bardzo długo i udało mi się ją przekonać do zabiegu. Puma była jeszcze wtedy kocim dzieckiem. Nie wiem czy by przeżyła poród nie mówiąc o odchowaniu dzieci. Nie dawało mi spokoju, że taka kicia śpi na trawniku i jeszcze tego samego dnia po pracy pojechałam pod ten blok. Jak ja namierzyłam to nie było odwrotu. Zadzwoniłam do pani która prosiła o pomoc. Udało nam się ją złapać do transportera (weszła za jedzeniem) a potem to wszystko jest zasługą Ewy i Tomka (no i Gucia [']), którzy przyjechali i przejęli dziewuszkę.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Nie paź 11, 2009 22:28 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Sylwka pisze:...Udało nam się ją złapać do transportera (weszła za jedzeniem) a potem to wszystko jest zasługą Ewy i Tomka (no i Gucia [']), którzy przyjechali i przejęli dziewuszkę.

O kurczę, to szok! 8O :D .
W takim razie Puma i Gagunia są przyrodnimi siostrzyczkami, bo miały tę samą tymczasową Mamusię :D.
W sumie nie powinno mnie to dziwić, bo wszystkie kotki od Ewy są PRZEDUDNE! :mrgreen: :1luvu: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pon paź 12, 2009 13:31 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Zimno jest. :crying:
Chciałabym mieszkać z kotami tam, gdzie jest ciepły klimat.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 12, 2009 19:25 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Ulla pisze:
Sylwka pisze:...Udało nam się ją złapać do transportera (weszła za jedzeniem) a potem to wszystko jest zasługą Ewy i Tomka (no i Gucia [']), którzy przyjechali i przejęli dziewuszkę.

O kurczę, to szok! 8O :D .
W takim razie Puma i Gagunia są przyrodnimi siostrzyczkami, bo miały tę samą tymczasową Mamusię :D.
W sumie nie powinno mnie to dziwić, bo wszystkie kotki od Ewy są PRZEDUDNE! :mrgreen: :1luvu: .

No, Gucinek ['] oswoił Pumę i przystosował do ludzi... Cudowny kocurek... :cry:
A Puma to zmieniła się od tego czasu o 180 st. Miziasta, mrucząca, wpychająca nam się do łóżka i domagająca się pieszczot :love:
Ale Pepsi przecież też śliczna :1luvu: Białe skarpetki i brzuchalek, a do tego straszliwie gadatliwa! :mrgreen:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon paź 12, 2009 19:26 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Aniu, ja też mam doła z powodu tej pogody :? Wychodzę z pracy o godz. 18 i jest ciemno! :? Masakra... :twisted:

nanetka

Post » Pon paź 12, 2009 20:12 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

nanetka pisze:...Ale Pepsi przecież też śliczna :1luvu: Białe skarpetki i brzuchalek, a do tego straszliwie gadatliwa! :mrgreen:

No pewnie, że jest CUDNA!! :1luvu: . Nie ma co do tego żadnych wątpliwości :D.
Ja pisałam o kotkach od Ewy, że dziewczyna ma szczęście do tych wyjątkowo urokliwych :love:, albo po prostu potrafi im znajdować dobre domki, gdzie pięknieją w oczach :1luvu: .

A zresztą, przecież w ogóle nie ma brzydkich kotków, są co najwyżej zaniedbane i biedne :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto paź 13, 2009 9:51 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Mam słoneczko, przysłać Wam?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 13, 2009 15:37 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Czy znacie może kogoś kogo moglibyście polecić do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Na wątku Kielc ( Fiony i Gema) pojawił się taki problem - możliwe że jest ktoś chętny z Krakowa (kierunek na Wieliczkę) na kociaki.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 13, 2009 15:49 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

MaryLux pisze:Mam słoneczko, przysłać Wam?
Inka

Masz słoneczko? Oczywiście, że chcemy! :D

nanetka

Post » Wto paź 13, 2009 15:50 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

Ulla pisze:A zresztą, przecież w ogóle nie ma brzydkich kotków, są co najwyżej zaniedbane i biedne :(.

No, niestety :(

nanetka

Post » Wto paź 13, 2009 15:52 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

kussad pisze:Czy znacie może kogoś kogo moglibyście polecić do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Na wątku Kielc ( Fiony i Gema) pojawił się taki problem - możliwe że jest ktoś chętny z Krakowa (kierunek na Wieliczkę) na kociaki.

Dom jest do sprawdzenia w okolicach Wieliczki? Bo jeśli tak to znam osoby, które mogłyby przeprowadzić w Krakowie taką rozmowę (które już niejedną przeprowadziły).

nanetka

Post » Wto paź 13, 2009 16:02 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

nanetka pisze:
Ulla pisze:A zresztą, przecież w ogóle nie ma brzydkich kotków, są co najwyżej zaniedbane i biedne :(.

Ale i one są piękne, bo to przecież koty! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 13, 2009 16:17 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

kasia86 pisze:
nanetka pisze:

Ależ oczywiście, że są piękne! Wszystkie koty są piekne! :1luvu:

nanetka

Post » Wto paź 13, 2009 17:16 Re: Panny "P", czyli Puma i Pepsi :)

kasia86 pisze:
nanetka pisze:

Fakt oczywisty! :ok: :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]