Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 21:13 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

eee tam, jak ktoś nie umie słuchać dobrych rad, to nie ma teraz krzyż.

To była dla tych pań IDEALNA kandydatura.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro paź 07, 2009 19:59 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Czy pojawił się jakiś nowy kandydat na Domek?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 08, 2009 10:10 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Nie pojawił się żaden domek.

Sama Śnieżka natomiast żyje sobie spokojnie w naszej sypialni,
ma bardzo mało ruchu w wyniku czego puszeje

i, miła niespodzianka, pozwala mi spać z Malibu,
zaledwie cichutko na nią powarkując 8)
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Nie paź 11, 2009 13:53 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Podrzucam coraz okrąglejszą Śnieżkę :-) Głaski dla Królowej :)
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie paź 11, 2009 15:48 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

a dziękujemy, wygłaszczemy :1luvu:

Niewiele dzieje się w życiu Śnieżki i mam wrażenie, że jej to odpowiada

Ostatnio zaakceptowała obecność jednego z zaokiennych stołowników i już nie ucieka
Obrazek

Robi się też coraz bardziej puszysta, co przy wspólnym wypoczynku jest bardzo miłe
mam koło siebie mnóstwo cieplutkiego, milutkiego mruczącego futerka :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 11, 2009 19:17 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Moja mamuśka czyli po niku msb259 gorąca kibicuje Śnieżynce jest naprawdę jak nasz panna Dizel tylko u nas ogonków dużo niedawno stan powiększył sie o miziastego pręguska Maciusia ze Stalowej Woli jemu na działkach groziła smierć jak tak dalej pójdzie moja rodzicielka będzie miała koty z całej Polski.(mamy z Łodzi, Rzeszowa ,Milanówka ,StalowejWoli, Wrocławia i oczywiście z Przemyśla).same bidy,nawet jednego psa z Warszawy drugi od wetków naszych.Gorąco trzymamy kciuki za Księżniczkę by dojrzał ja ten jedyny kochajacy domek starsze kotki są też przekochane im też nalezy się spokojna i bezpieczna starość .prosimy wymiziać i ucałować dostojną Śnieżynkę.

brzeczek16900

Od: Śro wrz 02, 2009 8:37

Post » Nie paź 11, 2009 20:55 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Jakie przepiękne foty kociej damy :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 11, 2009 21:02 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

No to macie wspaniały dom :lol: Pozdrowienia dla Mamy!

Śnieżka mieszkając sama, (to znaczy w nocy jeszcze Malibu, która bez przyssania sie do człowieka nie zaśnie) nawet nie wie, że za drzwiami jest kilkanaście ogonów.
Ona jedna ma tak komfortowe warunki.

Przy okazji napiszę, że miała zapytanie: "proszę mi napisać jak Śnieżka będzie się czuła w towarzystwie trzech kotów i psa". Uznałam, że analfabetom nie odpisuję - przecież w ogłoszeniach wyraźnie napisałam, że musi być sama jedna, i napisałam dlaczego. Eh...
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon paź 12, 2009 10:41 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Basia daj mi swój numer.

Babett_B

Post » Pon paź 12, 2009 11:53 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Załatwione, rozmawiałam z panią. Rzeczywiście to starsza osoba, ma kłopoty ze słuchem.
Zachrypłam :twisted:

Nie chce, jak się wyraziła, "kupować kota w worku". A ja podobnie kota sprzedawać,
więc muszę pojechać do niej ze Śnieżką i na miejscu obie ocenimy szanse adopcyjne.
Pani wydaje się być bardzo miła po wstępnej rozmowie. Ale jeśli na miejscu okaże się, że coś nie gra, wracamy. I wtedy Śnieżka będzie miała u mnie dożywocie :1luvu:
Zobaczymy.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon paź 12, 2009 13:05 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Okazuje się, ze do kocich adopcji oprócz intuicji potrzebne jest mocne gardło :lol:
Dokładnie trzeba się sprawdzić. Fajnie by było, bo kobietka wydaje się mieć serce dla zwierzaków, ale nic na siłę. Trzymam kciuki :ok:

Babett_B

Post » Pon paź 12, 2009 13:16 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Obu starsze panie się pokochały :ok:

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 13, 2009 10:03 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Trzymam nadal kciuki :D
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Wto paź 13, 2009 11:13 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Nie chce mi się opisywać wszystkich wydarzeń i przygód z wczorajszego wieczora,
bo wyszłoby pół książki. Powiem krótko.

ŚNIEŻKA W NOWYM DOMKU

Zostawiłam ją.
Po drodze obiecywałam ze łzami w oczach, że jeśli coś nie tak,
to nie zostawię, zabiorę i będzie miała u mnie dożywocie.
Dziewczynka dostała sutą wyprawkę,
czyli wszystko co młoda dama powinna wnieść w posagu.

Nowa opiekunka jest przemiłą, wykształconą i ładną staruszką (l. 85),
marzącą o czyjej obecności, o kimś, do czego można się ze wzajemnością przytulić.

Pani powiedziała:
"Bałam się, że już mi nikt zwierzątka nie powierzy, bo ja stara.
Tak się cieszę, że kotka też - będziemy się razem starzeć
"

Cholera, popłakałam się ze wzruszenia.

Śnieżka po obejściu całego mieszkanka, co zajęło jej 5 minut,
spokojnie podeszła do mnie, popatrzyła tymi swoimi mądrymi oczętami, zamruczała,
po czym poszła do Pani i ocierając się o nogi poprosiła o długie głaskanie.
Potem spokojnie leżała pomiędzy nami.

Obrazek Obrazek

Zasiedziałam się, długo rozmawiałyśmy (aparat słuchowy trochę szwankował), nie zdążyłam na policję. Ale bogatsza o wiele doświadczeń zabezpieczyłam się na ostateczną ewentualność. Jeśli koteczka przeżyje swoją Panią, dowiem się o tym natychmiast i wówczas na pewno wróci do mnie. Będę obie panie regularnie odwiedzać. W zimie TŻ zrobi zabezpieczenie okna i balkonu, aby wiosną mogły bezpiecznie korzystać ze świeżego powietrza. Będę też przywozić Śnieżce odpowiednią mieszankę dobrych chrupeczek. Cieszę się, że będziemy w stałym kontakcie.

Tylko w mojej sypialni zrobiło się strasznie pusto :cry:
Pewnie jeszcze dziś zasiedlę ją maleńkim herpesem.
To jednak będzie już zupełnie inna, nowa historia, oddzielnie pisana.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 13, 2009 11:20 Re: Znaleziona Śnieżynka - pięna srebrna i bezzębna

Bądź szczęśliwa Śnieżynko :ok: :D

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]