moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 10, 2009 10:30 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

milenap pisze:No to prawda, małe niewiele mniejsze od mamy :lol:

Siasia, a jak kupy mamusi? były jakieś robale po tabletkach? a jak zapaszek?
Mozesz jej dawać spokojnie espumisan na przykład, jedną kaspułkę nakłuwasz i te kilka kropli można jej np. palcem na pysiu rozsmarować. Espumisan jest zupełnie obojętny dla organizmu, nie można przedawkować, ani zaszkodzić, a pomoze mamusi pozbyć się gazów :wink:

A do jakiego weta chodzicie?

Mamcia kupki ma iście ludzkie. Gigantyczne :) i na całe szczęście w stanie stałym ;) ale smrodliwe strasznie :ryk: zresztą jak i jej bączki. Dobrze że mam espumisan w domu więc zaraz jej podam. Bidulka.
Inicjatywa umówiła mnie do pani Ryś :) Sympatyczna babeczka. Na prześwietlenie z Rudolfem pojedziemy do pani Hanusz. A moje dziewuszki regularnie do doktora Kolińskiego prowadzam.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Sob paź 10, 2009 10:34 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

kropkaXL pisze:Beatce brzusio zmalało po kilku dniach,ale i tak bedzie po raz drugi odrobaczana,trzeba wybic to co było w postaci jaj.U mamusi,tez pewnie brzusio zmaleje,musi sie wyczyścic ze złogów ubitych "obcych" i z gazów powstałych w wyniku ich rozkładu!
A dzieciaczki na zdjeciu wyglądaja na niewiele mniejsze od mamusi :lol:

To mnie pocieszyłaś Kropeczko :) Skorzystam jeszcze z rady Milenap i podam jej espumisan. możę ją lekko odpowietrzę :)
Maluszki rosną w oczach. Taki duże szkraby a mleczko ciągle od Mamci ciągną, a jak przy tym mruczą... Aż człowiekowi pysio od razu się śmieje :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 10:35 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

:mrgreen:
Cameo pisze:Jakie cuuuda :1luvu: ale najładniejsze są w podpisie :mrgreen:

A jakże :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 14:11 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Na pewno espumisam pomoże!
Podobno jest tez w kropelkach tylko troszkę inaczej sie nazywa,ale jak w aptece powiesz,na pewno Ci dadzą!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 10, 2009 20:17 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Po pierwszym espumisanie, wyduszonym z kapsułki, mamusia ma brzusio o połowę mniejszy :ok: działa, działa, działa :mrgreen: jutro podam kolejna kapsułke i zobaczymi co się stanie :)
A maluszki jakby na samą wieść o marchwiance zaczęły robić kupkę w stanie zwartym :) a to cwaniaki.
Bawią się, psocą i nawet pozwalają się dotknąć :kotek: prawdziwa ze mnie poskramiaczka dzikich bestji :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 20:22 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

No to fajnie, ze mamuśce pomogło, na pewno lepiej się czuje!

Siasia, przypilnuj też drugiego odrobaczania po 2 tygodniach od pierwszego, bo nie za bardzo wierze, zeby mamuśka robaków nie miała :wink: Jeśli Twoje koty mają kontakt z małymi lub mamuśką, to warto wtedy razem odrobaczyć wszystkie, potem wyparzyć kuwety, zmienić żwirek, wyprać kocyki i mamy pewnośc, ze zadne jaja nie przetrwają :wink:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob paź 10, 2009 20:26 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

No wspaniałe wiadomości!!!!!-widzisz jak sobie wspaniale radzisz?-dzielna dziewczynka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob paź 10, 2009 20:30 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

taki był plan :D moje panienki na tłuczenie robaczków zabieram za 1,5 tygodnia. wtedy wezmę tabletki dla reszty gromadki. Mamcia robale też miała, nie tyle co maluchy, ale były.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 20:31 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

kropeczko :1luvu: staram się jak mogę :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 20:36 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

I naprawde wspaniale Ci to wychodzi-zdolna jesteś!!!
Pamietaj,że wszystkim możesz sie tu podzielić-pomożemy !-każdy tu pyta i uczy sie cały czas,zwłaszcza,że nie wszyscy weci są komunikatywni i wszystko trzeba z nich wyciągac za ogon! :evil:
No i praktyczne rady sa niejednokrotnie cenniejsze ,niz "teoretyzmy znawców"-oczywiście nie chce tu podważac kompetencji wetów,ale zdarzają sie takie historie z winy wetów,że włos sie jeży!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob paź 10, 2009 20:43 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Też mi się tak wydaje Kropeczko :) Jedyny wet którmu ufam szczęśliwie zajmuje się moimi dziewczynkami :) Wiele jemu (i całej jego ekipie) zawdzięczam, bo obie panny jakiś czas temu chorowały i byłam częstym gościem w klinice.
Ech, dlatego chyba Rudolfika do niego zawiozę, niech obejrzy łapkę i się wypowie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 20:47 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Bardzo dobrze,że masz zaufanego weta!!!-ja wielkiego wyboru nie mam,w moim miasteczku sa tylko dwie lecznice i choc nie zawsze jestem zadowolona,nie moge iśc gdzie indziej ,bo nie jestem zmotoryzowana :(
Mam nadzieję,że z ta łapeczka to nic powaznego?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob paź 10, 2009 20:59 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

no właśnie tego nie wiem. Podobno nie ma śladu po złamaniu (na dotyk), zapalenia niby też nie ma, ale zastrzyki przeciwzapalne dostał na wszelki wypadek. wydaje mi się, że to coś z kręgosłupem. Rudolfik czasami całkiem bezwładną łąpkę za sobą ciągnie, a czasem nawet na niej biega. Potrafi się na nią załatwić, bo jakoś zaplątała mu się w kuwecie i nawet tego ne zauważył :oops: . Ale lata jak mała fryga więc nic go nie boli. sama nie wiem, poczekam do prześwietlenia i wtedy zobaczymy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Post » Sob paź 10, 2009 21:03 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

Może jest nadciągnieta?
Ale najwazniejsze,że go nie boli!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob paź 10, 2009 21:07 Re: moje pierwsze tymczasy.. POMOCY!!! ;)

oby. tyle, że ta łapinka tak bezwładnie czasami wisi... nawet jej nie podkurcza :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

[poprzednia][następna]