wątek Lao i Malagi. DO ZAMKNIĘCIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 9:09 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

Menaż przejęła dziś rano drapak- i bywszy w nastroju zaczepnym, co ostatnio jej się częściej zdarza- nie pozwalała małemu nań wchodzić :D leżała sobie na górnej półce i go pacała jak próbował sie wspinać :) moje biedactwo, wreszcie trochę dostaje lanie od cioci Menażki :)

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Śro wrz 16, 2009 9:36 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

mih pisze:Menaż przejęła dziś rano drapak- i bywszy w nastroju zaczepnym, co ostatnio jej się częściej zdarza- nie pozwalała małemu nań wchodzić :D leżała sobie na górnej półce i go pacała jak próbował sie wspinać :) moje biedactwo, wreszcie trochę dostaje lanie od cioci Menażki :)

No i dobrze, bo ostatnio biedna Menażka była zupełnie przez gnojka zdominowana.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro wrz 16, 2009 13:15 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

Witaj, seidehee, przczytałam cały wątek, słodki jest :lol: - ale jeszcze słodsze na żywo, pozdrawiam :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro wrz 16, 2009 14:32 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

alix76 pisze:Witaj, seidehee, przczytałam cały wątek, słodki jest :lol: - ale jeszcze słodsze na żywo, pozdrawiam :mrgreen:

Witam i pozdrawiam również :piwa:

seidhee

Post » Czw paź 01, 2009 9:16 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

Byliśmy na czterodniowym wyjeździe. Myślałam, że jak wrócimy, to futra rzucą się na nas stęsknione - ale gdzie tam :lol: Lao kulił się pod moją ręką i ją nieufnie obwąchiwał z miną "a kim ty w ogóle jesteś?" a Menażka wyglądała, jakby była zawiedziona naszym szybkim powrotem (i słusznie, bo natychmiast schowaliśmy miski, które pod naszą nieobecność były raz dziennie napełniane po brzegi). Wkupiliśmy się w ich łaski zabawami - ganiali za patykiem jak szaleni.

A na wyjeździe mieliśmy bliższe i dalsze kontakty z różnymi stworzeniami. Nie sfociłam niestety jelenia, ale pozostałe tak.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

seidhee

Post » Śro paź 07, 2009 8:02 Re: 2 maluchy u mnie na DT - Xena w DS, a Lao... chyba też ;)

Lao został w końcu zaszczepiony - wreszcie się do tego nadawał :D Ponieważ ma już pół roku, to nie trzeba będzie tej szczepionki za miesiąc powtarzać. Pani wetka chwaliła go, że tak ładnie wyrósł (3,4kg 8O ) i że ma takie lśniące futerko. Niedługo będzie musiał rozstać się z jajkami :twisted:

A teraz lobbowanie:
GORĄCO NAMAWIAM DO GŁOSOWANIA NA JOPOP W PAŹDZIERNIKOWYM GŁOSOWANIU KRAKVETU. (Wiem, że mój wątek może wpłynąć na jakieś 2-3 osoby, ale może akurat uda mi się was przekonać :mrgreen: )
Jopop pomaga dziesiątkom kotów - wbrew zdrowemu rozsądkowi. Organizuje łapanki i sterylki, umieszcza kociaki w DT, nie przejdzie obojętnie obok potrzebującego kota. Wspiera również wiele domów tymczasowych karmą i żwirkiem. Poznałyśmy się przy łapaniu Laosia i spółki - sama znalazła na forum mój apel o pomoc, załatwiła sprzęt i transport i złapała mi koty - ja tylko asystowałam (no i złapałam Mró w podbierak ;) ).
Głosujemy najpierw tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=101058
Jeśli Aśka wygra, będziemy na nią głosować na forum krakvet. Zwycięzca otrzymuje pomoc o wartości około 3000 zł (są to dowolnie wybrane produkty z oferty sklepu KrakVet).

seidhee

Post » Śro paź 07, 2009 11:43 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

dziękuję za reklamę :)

ta wygrana bardzo by ułatwiła kontynuowanie działalności...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 07, 2009 14:22 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Już zagłosowałem. Twój apel pomógł:)
W końcu to dzięki Jopop znaleźliśmy Laosia "Lizako" Padingtona I Ładnego Kocurka :) który coprawda trochę terroryzuje Menażkę ale poza tym jest uroczy 8)

mih

Post » Śro paź 07, 2009 14:33 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Malaga! Nie dawaj się! Odmiauknij mu, że sobie może terroryzować Tikitaki i Kasztanki a nie Ciebie!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw paź 08, 2009 7:16 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

HEhe :D
Pókico Tikitaków i Kasztanków brak na magazynie więc Laos podgryza to co jest... niestety.. wczoraj jej wygryzł mordkę! :evil: terrorysta jeden. czasem troche przesadza. czasem i Malaga zapoluje na tego łobuza ale to tylko przez chwilę.. może mu przejdzie jak z wiekiem stanie sie nieco bardziej ustabilizowanym emocjonalnie osobnikiem. teraz to takie lekkie szaleństwo..

mih

Post » Pt paź 09, 2009 10:18 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

mih pisze:HEhe :D
Pókico Tikitaków i Kasztanków brak na magazynie więc Laos podgryza to co jest... niestety.. wczoraj jej wygryzł mordkę! :evil: terrorysta jeden. czasem troche przesadza. czasem i Malaga zapoluje na tego łobuza ale to tylko przez chwilę.. może mu przejdzie jak z wiekiem stanie sie nieco bardziej ustabilizowanym emocjonalnie osobnikiem. teraz to takie lekkie szaleństwo..

Ja sądzę, że jemu by się przydał jakiś sparring partner :twisted: Jakiś energiczny kociak, z którym się będzie naparzał i zostawi Malażkę w spokoju :twisted:

seidhee

Post » Pt paź 09, 2009 10:58 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

nie, to chyba bez celu,,, bo on się zestarzeje i ten kociak będzie go molestował,, wtedy potrzebny będfzie sparing partner dla niego itd.. może mu trochę przejdzie....

mih

Post » Pt paź 09, 2009 11:20 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

mih pisze:nie, to chyba bez celu,,, bo on się zestarzeje i ten kociak będzie go molestował,, wtedy potrzebny będfzie sparing partner dla niego itd.. może mu trochę przejdzie....

Ależ ten kociak nie musiałby u nas być aż się Laoś "zestarzeje". Bawiliby się, aż mały by znalazł domek stały :twisted:

seidhee

Post » Pt paź 09, 2009 11:30 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

ehh Ty namawiaczu... a jak się okaże płochliwy i zastraszony?? i trzeba go będzie chronić przed Laosiem??

mih

Post » Pt paź 09, 2009 11:42 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Oj a ty zaraz czarny scenariusz :) Poza tym Laoś nie terroryzuje Menażki, tylko wyżywa na niej swój nadmiar energii :)

seidhee

[poprzednia][następna]