Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2009 18:51 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

A ja dalej nieustajaco prosze o POMOC DLA KOCIEJ CHATKI, kazdy grosik sie bedzie liczył :roll:

Zapraszam do przyłączenia się do AKCJI zbiórki pieniężnej na Kocią Chatkę

Rozpoczynamy zbiórke, na "inne" :wink: czyli leczenie (nie sterylki) media itp.

Akcja "inne" - START :D

Iweta - 10 zł
- jest wpłata :D
Bubor - 50 zł - jest wpłata :P
Madziula - 10 zł - jest wpłata :D
Axa76 - 20 zł - jest wpłata :D
Terenia1 - 10 zł - jest wpłata :D
Dorota Wojciechowska - 10 zł - jest wpłata :D
Felinae - 35 zł - jest wpłata :D
Kesse - 20 zł - jest wołata :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw paź 08, 2009 19:30 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

proszę tak szybko nie spadać ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw paź 08, 2009 19:46 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

no to podskakujemy
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw paź 08, 2009 21:19 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Skaczemy do góry jak kangury :ryk:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw paź 08, 2009 23:01 Re: Re:

DzejkaMikusiowa pisze:
terenia1 pisze: mam nadzieję, że mogłabym go odwiedzić :?:

Alez oczywiscie ze tak. Ja teraz mieszkam w Siemianowicach, ale zapraszamy razem z Mikusiem :).

O matko Dagmara a gdzie Cię tam wywiało :D w sprawie kociaka z Wawelu wysłałam Ci eskę kurcze my juz nie damy rady pomóc bo nawet nie mamy gdzie :( jak coś to pisz na forum, albo do mnie :) jak coś to służę transportem
Dziś do swoich domków pojechał rudy Edwinek bedzie mieszkał w Mysłowicach, oraz biało-ruda dziewczynka z maleńtasów, które 10 dni temu przyjecały do nas ze schroniska, mała będzie u córki mojej koleżanki w pracy będzie mieszkała w Kędzierzynie Koźlu, dziewczyna przyjechała z całą prawie wyprawką kontenerek, pontonik do spanka i kocyk kupiony w sklepie dla dzieci :)
Relacje z nowych domków jutro, albo trochę później :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 09, 2009 8:31 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Zapraszam na cos smacznego :wink: viewtopic.php?f=20&t=101415
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt paź 09, 2009 10:38 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Iweta pisze:Zapraszam na cos smacznego :wink: viewtopic.php?f=20&t=101415

Matko Iwetka, a skąd Ty masz czas i zacięcie do robienia takich pyszności 8O narmalnie "zazdraszczam" :ryk: ja jak na razie przyjęłam postawę wyczekującą :D albo mam inny pomysł trzeba Cię tam odwiedzić i obejrzeć Twoją spiżarnię :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 09, 2009 10:58 Re: Re:

Dziś do swoich domków pojechał rudy Edwinek bedzie mieszkał w Mysłowicach, oraz biało-ruda dziewczynka z maleńtasów, które 10 dni temu przyjecały do nas ze schroniska, mała będzie u córki mojej koleżanki w pracy będzie mieszkała w Kędzierzynie Koźlu, dziewczyna przyjechała z całą prawie wyprawką kontenerek, pontonik do spanka i kocyk kupiony w sklepie dla dzieci :)
Relacje z nowych domków jutro, albo trochę później :)

Ojej mój kochany Edwinek znalazl domek co za wieści.
Zapowiada się z niego super kociak. Mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 09, 2009 11:12 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Z Domku Stałego Mel Si :
" Kica ma teraz na imię Mika "
Obrazek

Obrazek

Obrazek
:D :ok: :P
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt paź 09, 2009 11:23 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

terenia1 pisze:
Iweta pisze:Zapraszam na cos smacznego :wink: viewtopic.php?f=20&t=101415

Matko Iwetka, a skąd Ty masz czas i zacięcie do robienia takich pyszności 8O narmalnie "zazdraszczam" :ryk: ja jak na razie przyjęłam postawę wyczekującą :D albo mam inny pomysł trzeba Cię tam odwiedzić i obejrzeć Twoją spiżarnię :ryk:

jakbym była chopem tobym się normalnie Iwecie oświadczyła - kurcze taka kobita to skarb :D tez zazdraszczam :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 09, 2009 16:55 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

U mojego obesrańca ciut lepiej.Az boję się mówić ze jest lepiej coby nie było gorzej :roll:

dzwoniłam do labolatorium .Lambrioza jak pieron ,do tego nie trawi pewnych skaładników pokarmowych(zapomniałam jakich w pon bedę miała wyniki na papierze),krwi utajonej nie ma w kale i jaj innych pasożytów też nie stwierdzono.
Na wynik bakteriologi trzeba czekać do środy piątku.

Maly nadal na kropówkach+duphalite+wit b+catosal+antybiotyk(zapomniałam nazwy coś cos na s :roll: )+prowita+diasaryl mi się skończył (zamówiłam)+laremid+enterobakterie(odpowiadające florze jelitowej kota)+indestinal.Dziś dostał dodatkowo na lambrie panacur.
Nezłą apteke mam w domu :roll:

Z kupą lepiej dzis znalazłam w kuwecie normalne piękne guwinko :1luvu:
Niestety tylko to jedne, jedyne wylądowało w kuwecie,resztę od rana robi pod siebie(i kupa i siuu).Prawdopodobnie ma porażone nerwy zwieracza odbytu(Maja miałaś rację :roll: )Byc może czucie wróci i zacznie kuwetkować ,a być może nie wróci i całe zycie na papmpersach .Pytanie brzmi kto takiego obesrańca bedzie chciał :cry:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 09, 2009 17:23 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

aha jeszcze jedno.Dziewczyny karmimy maluchy z dolnego boksu.Na 15ml letniej wody wsypujemy całą saszetkę conwalescensa i maluchy karmimy strzykawą!!!BARDZO WAŻNE!!

Bardzo dziękujemy za pomoc rzeczową Marynie za prześcieradła dla obsrańca,Beatce za środki opatrunkowe dla kaliego,Ewie i piotrowi za Diasaryl ,no i Maji :1luvu: Ona wie za co :wink: .
Bardzo bardzo dziekujemy :1luvu: :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 09, 2009 18:50 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

mam dla was 2x diasaryl, biogen i paste rekonwalescence. Przyszla paczka to moze jutro podrzuce. Marta na lamblie najpierw ten panacur a potem mozna podac metronidazol, bo dziala i na lamblie i na bakterie beztlenowe. Podawac nawet przez tydzień i potem powtórzyć za m-c. Tak mi powiedziała nasza Vet'ka ale zapytaj lekarza co prowadzi Obesrołka czy tam nie byłoby konfliktu z lekami, które teraz bierze. jak on ma tyle tych pasozytów to pewnie tzreba to mocno zaatakowac.

Filomen

Post » Pt paź 09, 2009 18:52 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Raczej po leku Panacur lamblie nie zdechną bo to lek na nicienie i tasiemce czyli na pasożyty a nie na pierwotniaki :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt paź 09, 2009 18:59 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

majencja pisze:Raczej po leku Panacur lamblie nie zdechną bo to lek na nicienie i tasiemce czyli na pasożyty a nie na pierwotniaki :evil:

Majka ale czytałam ze ten fenbendazol tez dziala na lamblie, Panacur go ma. Metronidazol na pewno.
spróbowałabym tez ten Calc carb 200 CH homeopatyczny - przekopalam Miau i dziewczyny pisza ze dziala. na pewno nie zaszkodzi.

Filomen

[poprzednia][następna]