GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 8:19 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Trzymam kciuki za pomyslną zmiane miejsca.
Trzeba byc zupełnie bezmyślnym, zeby pozwolic kotu sypiac przy ruchliwej ulicy.
A już wiele osób na tym forum w teki sposób Gosiu spelniało dobry uczynek:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt paź 09, 2009 13:42 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

3 lata temu ukradłam kotke dla Jej dobra jest u mnie do dziś :twisted:
Gosiara

Post » Pt paź 09, 2009 13:52 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Ja sama nie wiem, przede wszystkim trzeba porozmawiać z właścicielem chyba. Czy nam się to podoba czy nie niektóre koty są wychodzące, a jak są wychodzące to pałętają się bez nadzoru.
Nie mam doświadczenia z kotami dzikimi czy wolnożyjącymi, ale wydaje mi się, że kota trzyma coś konkretnego w danym miejscu, albo dostęp do jedzenia, albo bezpieczne lokum na noc. Nie sądzę by dorosły kot, któremu się źle dzieje w sensie marznie w nocy i jest głodny koczował i nie poszedł na poszukiwania lepszego miejsca dla siebie.
Może się okazać, że to wychodzący kot sąsiadów itp. Ktoś już zwrócił uwagę, że nie wygląda na zaniedbanego.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt paź 09, 2009 13:55 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Jadę tam z Łukaszem zrobie wywiad chodby mieli mnie pobic :P Kotka nie wyglada na biede jest gruba i ladna siersc ma:)wychodze dam znac jak wroce odrazu
Gosiara

Post » Pt paź 09, 2009 18:45 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Byliśmy ale kotki ani śladu... :roll: Nie było Jej a mieszkańców też nikogo...
Gosiara

Post » Sob paź 10, 2009 7:37 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Dziś będę przejeżdzała tamtędy i zobaczę czy jest...
Gosiara

Post » Sob paź 10, 2009 17:19 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Dziś przejeżdzałam dwa razy tamtędy kici nie było!
Gosiara

Post » Nie paź 11, 2009 16:46 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Widzę że już nikogo tu nie ma,ale napiszę że dziś znowu tamtędy przejeżdzałam dwa razy i kici nie było.Dobrze zże ją wtedy nie zabrałam...Bo nie wiem jakbym się czuła jakby ktoś uznał moje koty za bezdomne i je zabrał :roll:
Gosiara

Post » Nie paź 11, 2009 17:28 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Jeszcze kilka dni trzeba popatrzeć..
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pon paź 12, 2009 6:01 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Gosiara pisze:Widzę że już nikogo tu nie ma,ale napiszę że dziś znowu tamtędy przejeżdzałam dwa razy i kici nie było.Dobrze zże ją wtedy nie zabrałam...Bo nie wiem jakbym się czuła jakby ktoś uznał moje koty za bezdomne i je zabrał :roll:

zagląda, zagląda, tylko co tu napisać?
kotek może już nie jest wychodzący albo ktoś był szybszy i zgarnął go z ulicy
nie dopuszczam do siebie tej najgorszej alternatywy
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon paź 12, 2009 6:03 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Jeżdzę tam często do koni,więc zawsze popatrzę :wink:
Gosiara

Post » Pon paź 12, 2009 11:35 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Przy tej pogodzie to pewnie sie schował:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 21, 2009 16:52 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

przepraszam za nieobecność (jestem psiarą z dogo, na miau poruszam sie jak dziecko) myślałam że sprawa zamknieta bo kot od właścicieli firmy. Mieszkam nieopodal, codziennie przejeżdzam tamtędy do pracy, kici faktycznie ostatnio nie widuje (jakiś tydzień temu ostatni raz), więc może się schowała do ciepełka. Jak tylko ją zobacze to dam znac...

iwona213

Od: Pt maja 22, 2009 12:02

Post » Śro paź 21, 2009 17:00 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

Jezdzę tam co drugi dzień dwa razy i kici nie widziałam odkąd tam byłam ostatnio..
Gosiara

Post » Sob gru 04, 2010 12:11 Re: GLIWICE HELP - przy ruchliwej ulicy od kilku dni siedzi kot

ostatnio często widywałam kicie, zanim spadł śnieg sypiała przy ulicy w tym samym miejscu co w zeszłym roku.

iwona213

Od: Pt maja 22, 2009 12:02

[poprzednia][następna]