ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2009 10:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

dopisuje kandydatów od formici, a to wieści od oluszki o kotku-mam nadzieję,ze oluszka pojawi sie u nas w klubie, moze cos razem wymyslimy, zajrzyjcie do tego watku:
viewtopic.php?f=1&t=100274&p=5015927#p5015927

oluszka pisze:Nie wiem, jak Wam za tę serdeczność i chęć pomocy dziękować, naprawdę...
Zwłaszcza, że jest ciężko, nie tylko z powodu tego zadłużenia, ale głównie z tej przyczyny, że u kota, któremu oczy pięknie się 'czyściły' nastąpił drugi wylew. Obecnie od półtora tygodnia ma lewe oko znów kompletnie zalane krwią. Z drugim niechybnie byłoby to samo, gdybym na polecenie lekarza nie podawała kotu leków; obecnie wszystko się jakby zatrzymało.
Jestem kompletnie bezradna. Kocur oczywiście nie widzi...
Dziękuję raz jeszcze, nie było mnie tutaj kilka dni, postaram się to wszystko ogarnąć.
Ostatnio edytowano Czw paź 08, 2009 10:51 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 08, 2009 10:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:jeszcze jedna sprawa ważna:

ze względu na pobyt Marcjanny za granicą i utrudniony dostep do netu oraz pracę, po konsultacji z Nią jest decyzja, aby zmienić Skarbnika Klubowego, składki październikowe rozlicza jeszcze Marcjanna , natomiast od miesiaca listopada na nowe konto- proszę o propozycje i kandydatury na Skarbnika, kto ma czas i jest często na forum i podejmie sie rozliczania składek klubowych?

Szukamy chętnego na nowego skarbnika. :ok:
Od razu mówię, że ja się nie podejmę, cyferki to zupełnie nie moja dziedzina, czasem dwa i dwa bywa u mnie około pięciu i nad własnym budżetem nie mogę zapanować, więc nigdy nie odważyłabym się skarbnikować.
Może jednak ktoś bardziej lubi liczyć i jest w stanie ogarnąć nasze klubowe rozliczenia - bardzo prosimy :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 08, 2009 16:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Hopsamy - ślepaczki szukają kochających domów!

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 08, 2009 17:19 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Od razu mówię, że ja się nie podejmę, cyferki to zupełnie nie moja dziedzina,

oj, :cry: a ja w pierwszym odruchu chciałam Ciebie zgłosić. No trudno.
Może jakiś ochotnik?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt paź 09, 2009 8:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Niedobre wieści o maluchach u Formicy:
Formica pisze:Z Pangą jest paskudnie, wygląda o wiele gorzej od wczoraj. Nie wiem czy da radę, bo infekcja chyba zamieniłą się w zapalenie płuc, a dodatkowo ma straszną anemię.
A Szarka czuje się w miarę dobrze, ale zdaje się, że oczka będą jednak do usunięcia. Stan zapalny objął całą gałkę oczną, doszło do perforacji rogówki. Nim podejmiemy ostateczną decyzję o zabiegu, chciałabym ją skonsultować u kociego okulisty w Kato, ale nie mam jak tego czasowo zorganizować :roll:

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 09, 2009 10:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

przypominam maluszka z Płocka:
Oto cudeńko bez oczka i stópki:
Obrazek

wciaz bez domku :(

alessandra

Post » Pt paź 09, 2009 10:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jaki biedaczek ale za to bardzo śliczny . Mam nadzieję że znajdzie domek .
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt paź 09, 2009 10:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

szkoda,ze tak mało klubowiczów jest aktywnych :(
oczywiscie, nie byłabym soba , gdybym w zanadrzu nie miała planu awaryjnego :mrgreen: - chętna osobę mam ale spoza klubu, znaną mi z forum i osobiscie, co prawda chcialam Jej wcisnac jakiegoś ślepaczka,aby była wiarygodniejsza, ale nie dało sie - ósmego kota już nie wcisnę, bo mąz Ją z domu wypisze :lol:
przyciągnę kobiecinę tutaj, jak ochotnik z klubu sie nie zgłosi żaden (delfin, ja takze chciałam zproponowac Bazylikszową , ale nie dało mi sie Jej zmolestować , :( a mnie z przyczyn zawodowych niepolitycznie :? ... )
Ostatnio edytowano Pt paź 09, 2009 10:22 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Pt paź 09, 2009 10:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

CoolCaty pisze:U Bambo oczko było usunięte w całości. To już kolejny kot, który ropieje mi po nowych niciach do szycia, muszę je zmienić. Antybiotyk powinien załatwić sprawę. Bambo musi być zamknięty w klatce i to niedużej - wtedy załatwia się do kuwety. Jak był u nas w dużych klatkach wbudowanych w ścianę, to też nie sikał do kuwety a kupę robił na swoim posłaniu. Jak zamknęlam go w klatce DOG IV, to wszystko lądowało w kuwecie. On musi być w klatce - inaczej nie nauczy się kuwetkowania.
Mała Sisi bez zmian - wariuje, obżera się, i śpi w przedziwnych pozycjach z porozrzucanymi kończynami na wszystkie strony. Optimunne juz dostaje.

alessandra

Post » Pt paź 09, 2009 11:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Miodalik pisze:Bambo siedzi od wczorajszego wieczora w kalatce... i zrobil siku do kuwety, a kupke na poslanko gdzie spi :( :( co za uparte stworzenie :( bede musiala go trzymac w tej klatce, a tak tego nie lubie... Zawsze mam straszne wyrzuty sumienia, ze mecze zwierzaka :( "Oczko" - tzn. miejsce gdzie bylo, wyglada troche lepiej ale nadal cos tam w srodku jest, bo mozna wyczuc plyn przy przemywaniu... Pewnie lepsze wiesci beda po weekendzie...
Co do unikania innych kotow - wydaje mi sie, ze on zle sie czuje, boli go i dlatego unika kontaku z innymi zwierzetami... Nie ma ochoty na zabawe ani na nowe znajomosci :wink: jak kazdy kogo boli...
I zdradze wam sekret - u mnie w domu nie przyjelo sie imie Bambo - wyszcy mowimy do niego Maluszek, Misiaczek i Malenstwo :) choc przeciez sa w domu mniejsze kotki ;)

alessandra

Post » Pt paź 09, 2009 11:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ja adoptowałam koty z Płocka juz dawno, jednak P.Dorota(wetka)strasznie maluszka pokochała i mie wyda go do domu poza Płock,tak przynajmniej od Niej wiem i od Prezes Tozu Płock...
Bardzo sie ciesze ,ze moje 2 chorowitki z Łodzi dochodza do siebie...czekamy na zabieg Cesarzowej Sisi i potem do domku przyjadą.Trzymajcie :ok: za mojego Peje(z Wrocka),zeby udało sie oczko uratowac.Wczoraj bylo b.źle, ale dzisiaj nawet jakies fotki mu cyknełam.I Kizi forumowej...wysle Ola do Cienbie, a Ty jak cos wstawisz...Miłego dnia... :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 09, 2009 11:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

To na jakie konto mam wpłacic skladke za paxdziernik :?:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt paź 09, 2009 11:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

IKA 6 pisze:To na jakie konto mam wpłacic skladke za paxdziernik :?:

jeszcze na Marcjanny,z tego co wiem :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 09, 2009 12:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Panga niestety odeszła :(
Szarka jedzie jednak do doktora Żaka w Rybniku. A na doczepkę z nią zamglona Szarotka.

Image tak wyglądają jej oczka po przemyciu. To białe to nie ropa.
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt paź 09, 2009 12:46 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:przypominam maluszka z Płocka:
Oto cudeńko bez oczka i stópki:
Obrazek

wciaz bez domku :(

Domku znajdź się :( Przecież to taki maciupciak kochany :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23