PAKT CZAROWNIC 11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2009 9:38 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Też się podpisuję :ok:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw paź 08, 2009 9:39 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Bolkowa pisze:
Basica pisze:myślę, że dla Prezesowej należałoby utworzyć przy już istniejących funduszach dodatkowy fundusz....dobrowolnie mogłybyśmy nawet po kilka złociszów wpłacać na niego....i nie będzie pomówień o prywatę, a w przyszłości fundusz ten sprawowałby rolę parasola ochronnego nad kicurami potrzebującej Czarownicy, nie czarujmy sie nawzajem....wiemy, że każda z nas może się zlaleźć w sytuacji Siostry Prezes.

Fajny pomysł. Jestem za.

Popieram jak najbardziej :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw paź 08, 2009 9:41 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Aleksandra59 pisze:
Bolkowa pisze:
Basica pisze:myślę, że dla Prezesowej należałoby utworzyć przy już istniejących funduszach dodatkowy fundusz....dobrowolnie mogłybyśmy nawet po kilka złociszów wpłacać na niego....i nie będzie pomówień o prywatę, a w przyszłości fundusz ten sprawowałby rolę parasola ochronnego nad kicurami potrzebującej Czarownicy, nie czarujmy sie nawzajem....wiemy, że każda z nas może się zlaleźć w sytuacji Siostry Prezes.

Fajny pomysł. Jestem za.

Popieram jak najbardziej :ok: :ok:

Jestem też ZA 8)
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw paź 08, 2009 10:03 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

:ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 08, 2009 10:15 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

jeżeli jesteśmy takie zgodne.....to proponuję nazwijmy go "fundusz socjalny"....albo"parasol" i od tego miesiąca wspomagamy potrzebujące Siostrzyczki....teraz Vilemo....potem innego kocura, którego miska będzie zagrożona :catmilk: (nie to żeby Vilemo była kocurem) :mrgreen:

pomagamy innym potrzebującym kićkom, a czasem nie widzimy, że nasze wiedźmowskie są potrzebujące. Proponuję, żeby nie były to podziały comiesięczne, tylko w razie potrzeby , teraz pomagamy Siostrze Prezes....potem może byc długo nic.....i następna któraś dostanie tyle, żeby miseczki zawsze były pełne....co Wy na to Czarujące Siostrzyczki ? robimy fundusz samopomocowy?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw paź 08, 2009 10:24 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Jetem za ... dwiem rekami dwiema nogami i 12 łapami ... wystarczy 1 kocia choroba i kieszeń pustoszeje!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 08, 2009 11:34 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Wygląda na to, że kilka stron temu nieświadomie założyłam fundusz SOCJALNY :)

Ale co do samego pomysłu, to mam mieszane uczucia. Zastanówmy się, czy damy radę udźwignąć jeszcze dodatkową składkę, nawet jeśli będzie to 1 czy 2 zł? Pomijam fakt, jak wyglądać będzie opis przelewu :strach: , bardziej włączył mi się tu umysł analityka finansowego..
Może warto lepiej rozwiązać w inny sposób wpływy na dodatkowe "socjalne" konto? Pomyślałam, że można to zorganizować np. tak :
1. ustalamy, ze nasza comiesięczna pomoc dla wygrywającego głosowanie będzie wynosić np. 300 zł
2. nadwyżka w składkach ponad te 300 zł przechodzi na fundusz socjalny - jeśli jest. Jeśli jej nie ma (tej nadwyżki) to trudno. Nie zawsze jest różowo.

Przykład:
Wpłaty miesięczne wyniosły 365 zł. Z tego 50 zł na adopcje, 300 zł na pomoc dla kogoś, kto wygrał głosowanie, a nadwyżka czyli 15 zł na fundusz socjalny.

Przeanalizowałam wpłaty z ostatnich kilku miesięcy. Przy dobrych układach zawsze jest jakaś nadwyżka ponad te 350 zł. Przemyślcie proszę ten wariant. Ja oczywiście zgodzę się z większością, w końcu mamy demokrację :) :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Czw paź 08, 2009 12:21 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

O Jezus Maryjo!! :strach:
Normalnie taka moja reakcja była jak zaczęłam czytać. Na szczęście Trinity36 trochę uratowała sytuację.
Czarownice moje kochane! Ja na razie nie jestem w stanie zbyt logicznie myśleć. Planowałam pewne zmiany w składkach... Tylko pomysłu nie zdążyłam do końca przemyśleć i mi ktoś :evil: zrobił reset.
Moje koty naprawdę jeszcze mają co jeść. I nie dopuszczę do tego, aby nie miały. Oby tylko zdrowe były.
Potrzebuję tylko chwili wytchnienia, żeby odsapnąć od stresu, wszystko sobie w głowie na nowo poukładać. A tymczasem muszę chodzić do pracy, bo uczciwość mi nie pozwala inaczej. A marzę tylko o tym, żeby się gdzieś zaszyć i wreszcie wygłaskać mojego czarnego Maćka, który mi ostatnio bardzo schudł...
Ja tylko oddechu potrzebuję. :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 08, 2009 12:59 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Drogie siostry,
skoro jesteście w tak altruistycznym nastroju ;) to może weźmiecie udział w bazarku na tymczasy Siostry Prezes, powstałym z inicjatywy mojej i alix76:
viewtopic.php?f=20&t=101201

(Nie wiem, czy Siostra Prezes ma jeszcze tymczasy :oops: ale leżą u mnie fanty od alix niesprzedane w pierwszym bazarku na ten cel).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw paź 08, 2009 13:18 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Kotów w potrzebie Ci u mnie dostatek. Mam 2 kociaki, Gabrysia w TDT, przybłędę pod domem (i stanowcze veto na zabranie jej do domu). Będę potrzebować karmę na zimę dla dzikusa, którego kastrowałam niedawno.
Bardzo dziękuję za bazarek!!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw paź 08, 2009 15:31 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

a ja będę bronic swojego pomysłu...nie muszą to być składki duże....nas jest dużo....u mnie też jak wyskoczy choroba kota, a mam kota z SUK, cały budżet domowy bierze w łeb, myslę, że każdej z nas przyda sie taka wiara, że jest jeszcze pomoc Czarownic, na która też sie składam.
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw paź 08, 2009 19:42 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Czarownice ma ktoś miejsce w podpisie? Proszę o wklejanie banerka

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://u.nu/7esg3][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/924f95870f.gif[/img][/url]
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw paź 08, 2009 20:12 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Wkleiłam Siostro Prezes :roll: Wyrzuciłam co prawda pakt, ale mam czarowniczkę 8)
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw paź 08, 2009 21:05 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Też zadziałałam 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw paź 08, 2009 21:07 Re: PAKT CZAROWNIC 11 no i nastał październik

Basica pisze:a ja będę bronic swojego pomysłu...nie muszą to być składki duże....nas jest dużo....u mnie też jak wyskoczy choroba kota, a mam kota z SUK, cały budżet domowy bierze w łeb, myslę, że każdej z nas przyda sie taka wiara, że jest jeszcze pomoc Czarownic, na która też sie składam.

Basica, ja nie neguję pomysłu funduszu socjalnego :) Ja tylko zaproponowałam inny sposób zbierania na nim funduszy. Oczywiście, jeśli więcej będzie składek to i on będzie rósł :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

[poprzednia][następna]