Strrraszna historia + cos o milosci! KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 21:31 Strrraszna historia + cos o milosci! KONIEC

Bazarek jest cegiełką na uregulowanie długu u veta, jaki został zaciągnięty na ratowanie wzroku dwukrotnie (!) źle zdiagnozowanego kociego seniora z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=100274

Tak pisze o problemie oluszka:
"Mam ogromny problem z moim 10-letnim kocurkiem i już mi ręce opadają, nie wiem, co robić...
Mniej więcej miesiąc temu zaczął mieć problemy z oczami. Zaczęło się od tego, że pewnego dnia jego lewe oko stało się całe czerwone, jak od jakiegoś urazu. Myślałam, że się gdzieś uderzył [jest kotem nie wychodzącym], tym bardziej, że następnego dnia zaczerwienienie zeszło, zostały po nim tylko niewielkie ślady.
Ale odtąd te krwawe wybroczyny zaczęły się co jakiś czas pojawiać na obu oczach. To znikały, to znów się pojawiały. 2 tygodnie temu lewe oko, gałka oczna wyraźnie się powiększyła [tak po prostu z dnia na dzień], a przy tym cała naszła krwią do tego stopnia, że oko ma kolor granatowy.
Zabrałam kota do jednego weterynarza, potem do drugiego. Pierwszy kazał dawać Synolux, drugi Fortekor na obniżenie ciśnienia i krople do oczu. Nic nie pomogło. Parę dni temu zauważyłam, że drugie oko zaczyna się stopniowo pokrywać krwią; jednego dnia było równie w połowie pokryte, następnego już w całości.
Zabrałam kota do trzeciego weterynarza, szukając jakiegoś ratunku. Kotek jeszcze częściowo widział, choć chodził już najczęściej po omacku. Wet kazał nadal podawać Fortekor i zakraplać oczy.
Czuję się kompletnie bezradna, bo myślę, że nie potraktowano jego przypadku z należytą uwagą."

sprawa wyjaśniła się następująco:
"Poznałam więc prawdę o tym, co dolega mojemu kocurowi.
Otóż to nie jaskra. Wylew krwi do komór oczu nastąpił z tej przyczyny, że szwankują i nerki i wątroba. Poprzedni wet zlekceważył wyniki badań, kot był leczony nieprawidłowo przez długie 3 tygodnie, tracąc tym samym szanse na odzyskanie wzroku.
W chwili obecnej ta szansa jest zapewne już minimalna... Był dziś na zabiegu, dostał lek bezpośrednio do oczu, kuracja potrwa przez następne dni, potem jeszcze w dalszym ciągu kontynuowana będzie w domu. Gdy sobie uświadamiam ile to będzie kosztować i skąd ja tyle pieniędzy wytrzasnę, żyć mi się normalnie nie chce, ale tak bardzo bym chciała ulżyć tej mojemu paskudowi kochanemu!...
Jeśli kot odzyska wzrok chociażby częściowo, to już będzie duży sukces, i byłabym prawie szczęśliwa [prawie, bo jednak ciężko żyć ze świadomością, że jest chory, prawda?]."

Wystawiam książeczki dla dzieci/nastolatków. I tych młodszych i nieco starszych.

Dla młodszych kilka pozycji z serii "Strrraszna historia"

1. STRRRASZNA HISTORIA , CI OKRUTNI WIKINGOWIE alessandra
2. STRRRASZNA HISTORIA , CI WREDNI RZYMIANIE alessandra
3. STRRRASZNA HISTORIA , TO OKROPNE ŚREDNIOWIECZE
4. STRRRASZNA HISTORIA , CI NIESAMOWICI EGIPCJANIE alessandra
5. STRRRASZNA HISTORIA , CI KOSZMARNI CELTOWIE

Obrazek

A dla nieco starszych historie o miłości - w sam raz dla nastolatek.

Obrazek

6. Angela Cash – ZA PRZYSTOJNY, ZA BOGATY
Szesnastoletnia Lexie z myślą o przyszłych studiach podejmuje prace w luksusowym ośrodku wypoczynkowym Briar Tuck. Prowadzi konne wycieczki dla dzieci bogatych gości ośrodka, pomaga w stajni, przyjmuje dodatkowe zlecenia. I wręcz nie znosi „bogatych synalków”, którzy patrzą z góry na wszystko i na wszystkich – jak na przykład Max Bennemore. To antypatia od pierwszego wejrzenia, a właściwie od pierwszego… zderzenia…

7. Janet Maxwell – MIŁOSNE ZAPISKI
Nikki – uczennica liceum w niewielkim amerykańskim mieście – jest dziewczyną trochę staroświecką. Śpi w łóżku z baldachimem i podczas gdy wokół huczy rock, ona śpiewa i gra na gitarze romantyczne ballady. Te nietypowe zainteresowania nie przysparzają Nikki szczególnych problemów, dopóki w jej szkole nie pojawia się nowy chłopak, Scott…

8. Angela Cash – ZA PRZYSTOJNY, ZA BOGATY
Szesnastoletnia Lexie z myślą o przyszłych studiach podejmuje prace w luksusowym ośrodku wypoczynkowym Briar Tuck. Prowadzi konne wycieczki dla dzieci bogatych gości ośrodka, pomaga w stajni, przyjmuje dodatkowe zlecenia. I wręcz nie znosi „bogatych synalków”, którzy patrzą z góry na wszystko i na wszystkich – jak na przykład Max Bennemore. To antypatia od pierwszego wejrzenia, a właściwie od pierwszego… zderzenia…

9. Elizabeth Bernard - POCAŁUNEK
Naomi chce zmienić swoje życie, zmienić wizerunek dziewczyny poważnej i nieśmiałej. Zgłasza się na przesłuchanie do szkolnego przedstawienia "Piękna i Bestia" i dostaje główną rolę. Aktorstwo odsłania nowy, także dla niej samej, wymiar jej osobowości. Dziewczyna zwraca uwagę Dylana - odtwórcy głównej roli męskiej....

10. Janek Quin- Harkin - CHŁOPAK Z SĄSIEDZTWA
Piętnastoletnia Amber zawiera układ z rodzicami. Przez rok musi mieszkać z nimi na farmie dziadka w Wyoming - potem będzie mogła wrócić do Nowego Jorku. Amber liczy dni do wyjazdu ... aż nagle zakochuje się w silnym, przystojnym Richu...

Książeczki są w bardzo dobrym stanie - czytane, niezniszczone.
Wywoławcza cena za każdą z pozycji to 4 zł, kup teraz 6 zł. Wysyłka pocztą lub odbiór osobisty - Konin (bez ograniczeń czasowych), Wrocław (do końca roku będę tam co dwa tygodnie) i Warszawa (bywam co miesiąc - półtora).
Bazarek będzie trwać tydzień od pierwszej oferty.
Ostatnio edytowano Śro gru 16, 2009 21:31 przez AprilRain, łącznie edytowano 3 razy

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon wrz 28, 2009 11:34 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

hop! moze ktos wypatrzy :)

AprilRain

Post » Pon wrz 28, 2009 20:37 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

I raz jeszcze hop!

AprilRain

Post » Wto wrz 29, 2009 14:23 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

nikt?

AprilRain

Post » Śro wrz 30, 2009 16:08 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

Calkiem nikt :crying: :crying: :crying:

AprilRain

Post » Nie paź 04, 2009 10:36 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

.
Ostatnio edytowano Sob lis 27, 2010 9:21 przez oluszka, łącznie edytowano 1 raz
oluszka

Post » Wto paź 06, 2009 13:30 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

hop!

AprilRain

Post » Wto paź 06, 2009 16:51 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

hop!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro paź 07, 2009 13:31 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

wsparcie finansowe caly czas potrzebne!

AprilRain

Post » Śro paź 07, 2009 13:38 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

poprosze nr 1.2.4 w opcji kup teraz

a Oluszkę wraz z niedowidzącym seniorkiem zapraszam do naszego klubu ślepaczków-znajdziesz tam wszytsko o takich kotkach, jak Twój , wejscie w bannerku w moim podpisie, zgłosze prośbę o pomoc finansową w naszym klubie :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro paź 07, 2009 21:02 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

Dziękuję!
ustalę z oluszką by się do Ciebie odezwała z numerem konta. Jutro przygotuję wysyłkę, i puszczę paczkę jak tylko wpłata wpłynie :) Koszt wysyłki priorytetem to 5 zł.

bardzo się cieszę, że się ruszył bazarek :)

AprilRain

Post » Czw paź 08, 2009 10:22 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

czekamy , czekamy na konto i hosamy w górę -ksiazki sa naprawdę warte kupienia, mam kilka z tej seii, historia z duzym poczuciem humorku i ciekawostkami, których gdzie nigdzie sie nie wyczyta :ok:

alessandra

Post » Czw paź 08, 2009 20:32 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

alessandra pisze:czekamy , czekamy na konto i hosamy w górę -ksiazki sa naprawdę warte kupienia, mam kilka z tej seii, historia z duzym poczuciem humorku i ciekawostkami, których gdzie nigdzie sie nie wyczyta :ok:

podaj prosze adres to juz uszykuje paczuszke :)

AprilRain

Post » Pt paź 09, 2009 10:15 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

juz pisze pw , od Oluszki dostałam namiary, dzieki :ok:

alessandra

Post » Pt paź 09, 2009 20:39 Re: Strrraszna historia miłosna! Na ratowanie wzroku!

pw nie doszlo.. nie wiem co sie dzieje, bo do oluszki wysylalam juz dwa (z prosba o to by podala Ci konto a mi swoj numer tel) i tez zadnej odpowiedzi... w nazie czego prosze o maila nekome malpka gazeta.pl

AprilRain

[następna]